Sök
Sharp LC-46X20

Sharp LC-46X20

46-tummare till budgetpris

2008-03-06

En 46 tums lcd-tv med full hd-upplösning, som dock saknar 100 Hz-teknik. Testarna är oeniga överlag, men är överrens om att priset gör denna tv mycket intressant.
Testkälla Betyg Kommentar
01.net 5/5 ”Un choix que vous ne regretterez pas.”
Les numeriques 4/5 ”Un excellent choix pour la Full HD.”
Home cinema choice 3/5 ”Inconsistent picture quality.”
What video 4/5 ”Excellent value for money.”

Vad tycker testarna?

Testarna har varierande uppfattning om Sharp LC-4620. En ger högsta betyg och är nöjd med precis allt medan en annan är ganska tveksam. Det uppges vara lite besvärligt att få färger som inte är för varma eller för kalla. Alla är dock eniga om att man får mycket för pengarna. Förutom de olika uppfattningarna om färgåtergivningen tycker alla att bildkvaliteten är bra.

01.net

”Un choix que vous ne regretterez pas.”

”Ett val ni inte kommer att ångra.” Så avslutar 01.net sitt test, dessförinnan slösar man med lovord. Serien X20 finns i flera olika storlekar, men testaren anser att det är 46-tummaren som ger bäst valuta för pengarna. Den relativt låga svarstiden och kontrasten ger en näst intill perfekt bild utan eftersläpningsskuggor, med mättade färger och riktigt djup svärta. Det tar lite tid att kalibrera enheten men bildkvaliteten är hög oavsett bildkälla. Testaren finner också att lågupplöst dvd, ser bra ut på enheten. Även ljudet får beröm, det anses vara ovanligt bra för att komma ifrån inbyggda högtalare.

Källa: www.01net.com (FR)

Les numeriques

”Un excellent choix pour la Full HD.”

Les numeriques har tidigare testat 32-tumsmodellen i Sharps X20E serie och skriver att 46-tummaren får en stjärna mer beroende på att den mindre skärmen inte gör full rättvisa åt den högupplösta bilden. Testaren hade gärna sett bättre kvalitet från vanliga tv-sändningar och dvd, men med en högupplöst bildkälla så blir bilden strålande. Testaren säger dock att man inte kunnat mäta upp större kontrast än 1500:1, vilket i och för sig är ett högt värde men inte så högt som tillverkaren uppger. Det finns två lägen att välja mellan som reglerar ljusstyrkan och svärtan i bilden, det ena för att titta på skärmen i dagsljus, det andra för mörker. Båda lägena ger en utmärkt bild.

Källa: www.lesnumeriques.com (FR)

Home cinema choice

”Inconsistent picture quality.”

Vågar man köpa en lcd tv utan den nya 100 Hz tekniken, frågar sig Home cinema Choice. Priset blir givetvis lägre, men får man en acceptabel bild? Svaret blir ett ”kanske”. Bilden kan bli en smula darrig i vissa extremlägen, men det testaren är mest missnöjd med är att färgåtergivningen aldrig är riktigt bra, rött och blått blir lite övermättade och hur mycket testaren än försöker finkalibrera färgtemperaturerna så blir det aldrig riktigt bra. Det exemplifieras vad som menas genom att beskriva hur ett snurrande rouletthjul ser ut. De svarta rutorna med vita siffror återges perfekt, medan de röda rutorna med gula siffror blir suddiga och oskarpa. Vad testaren framhåller som positivt är att alla hdmi-ingångar är version 1.3 (1080p). Designen får också beröm, Sharp har lyckats göra den tunnaste skärmen hittills, den är bara 75 mm. Vissa problem vid användandet drar däremot ner slutbetyget, tv:n har svårt att känna av huruvida signalen kommer från en HD dvd-spelare eller en Blu-ray.

Källa: Home cinema choice (GB) mars 2008

What video

”Excellent value for money.”

Brittiska What Video skriver att tv:n knappast hör till toppskiktet, men att den ger mycket valuta för pengarna. Testaren saknar 100 Hz-teknik för ett jämnare bildflöde, även om det inte är några större problem med hoppiga eller suddiga bilder. Det stora problemet upplevs vara färgåtergivningen då färgerna antingen blir för varma eller för kalla. Annars är det mesta bra, svärtan är fin och bilderna detaljrika. Högtalarna är bra på att framhäva dialog, i övrigt är inte ljudet så bra. Tv:n är också ganska krånglig att installera. Testaren poängterar dock att man får mycket tv för pengarna.

Källa: What video (GB) issue 330

Cirkapris: 21000 kronor

Produktfakta: Sharp LC-46X20 är en 46 tums lcd-tv med full hd-upplösning. Ljusstyrkan är 450 cd/m² och kontrasten uppges vara 2000:1. Upplösningen är på 1920x1080 pixlar och bildformatet 16:9. Betraktningsvinklarna är 176 grader både horisontellt och vertikalt. De inbyggda högtalarna är på 2x15 watt. Det finns tre hdmi-ingångar (typ 1.3), två scart, s-video samt komponent via adapter. Mått med stativ är 1101(b)x760(h)x325(d) mm och vikt med stativ är 30 kg.

Tillverkare: Sharp