Sök
Sharp LC-42XD1E

Sharp LC-42XD1E

Valuta för pengarna

2007-05-02

En lcd med full hd-upplösning. Den utmärkta bildkvaliteten uppskattas av testarna, även om det krävs en viss ansträngning för att få optimala inställningar.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 "Stunning pictures"
Hdtvtest - "Fantastic HD picture post-calibration"
Av review 9/10 "Superb picture quality"
Cnet - "Excellent for watching 1080p"

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras av Sharp LC-42XD1E. Modellen har en elegant och smart design med lättillgängliga ingångar. 1080p-upplösningen ger detaljrika och färgstarka högupplösta bilder. Det krävs dock ansträngning för att få ultimata inställningar och därmed perfekt bildkvalitet. Att det inte går att ha en komponentkälla och pc inkopplat samtidigt är en detalj som flera testare anmärker på. Andra påpekar att man bör vara försiktig med de olika bildinställningarna då det är lätt att förstöra bilderna. I övrigt kan testarnas omdömen sammanfattas med att produkten är mycket prisvärd.

What video

"Stunning pictures"

What video ger Sharp LC-4XD1E toppbetyg. Testaren framhäver att upplösningen är kanon och att de extra pixlarna förhöjer bildkvaliteten. Själva installationen kan vara omständlig och fjärrkontrollen med sin klumpiga design underlättar inte. Testaren ger dock ett plus till kanalerna som ställer in sig med automatik. De svartvita partierna i bilderna är optimala och bidrar till en ren och fin bildkvalitet. Färgåtergivningen är aggressiv men utan att bli för övertydlig. Ljudkvaliteten håller också måttet med högtalare som kan nå riktigt höga volymer. Testaren tycker att LC-42XD1E är värd vart enda öre.

Källa: What video issue 317 (GB)

Hdtvtest

"Fantastic HD picture post-calibration"

LC-4XD1E från Sharp fungerar bäst genom en hd-källa och Hdtvtest påpekar att den får ut sin fulla bildkapacitet först efter en del manuella inställningar. När dessa inställningar är gjorda blir högupplösta bilder fantastiskt realistiska och har otroligt fin svärta med imponerande skuggdetaljer beskriver testaren. Det finns flera enkla tillgångar till inputingångar med självständiga minnen vilket går hem hos testaren. Mindre bra är att bilder som inte stöds av en högkvalitativ signal blir aningen brusiga även bakgrundsljuset är något ojämnt vilket kan påverka bildkvaliteten. De är inte heller förtjusta i att on-screen menyerna är krångliga att navigera i. Testaren tror ändå att detta just nu är den absolut bästa lcd hdtv som finns att hitta på marknad till ett så bra pris.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Av review

"Superb picture quality"

Av review har gjort ett jämförande test med Fujitsu P42XHA58, Samsung PS42Q7HD, Philips 42PF9831D och Sharp LC-42XD1E där den sistnämnda blir testvinnare. Testaren är glatt överraskad att modellen presterar så skarpa och tydliga högupplösta bilder, vilket tillskrivs den höga pixeldensiteten. Färgerna är rika och livfulla och svärtan har ett bra djup beskriver testaren. De tycker dock att det är negativt att man inte kan koppla in en dator samtidigt som en komponentkälla. De påpekar också att man bör vara försiktig med bildinställningarna då bilden lätt kan förstöras annars.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Cnet

"Excellent for watching 1080p"

Cnet upplyser om att kvaliteten bildmässigt mellan en "hd ready" och en "full hd" inte behöver vara så stor. LC-42XD1E är dock inte speciellt dyr i förhållande till många andra modeller. Enheten beskrivs vara riktigt elegant och den har dessutom bra placering på alla ingångar. Bildkvaliteten är bra även med uppskalat lågupplöst material. Med högupplöst material blir det ännu bättre med tydliga detaljer och realistiska färger. Testaren är överlag väldigt positiv och anmärker i princip enbart på vissa bildområden från digital-tv sändningar, men understryker att detta inte har något betydelse för helheten.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Sharp LC-42XD1E är en lcd-tv med en upplösningen 1920x1080 pixlar. Ljusstyrkan ligger på 450 cd/m2 och kontrasten på 1200:1. Responstiden är 6 ms och betraktningsvinkel h och v är 176 grader. Det finns digital mottagare för dvb-t med common interface. Bland anslutningarna märks dubbla hdmi, s-video, komposit samt komponent och vga via adapter. Modellen väger 33 kilo och har måtten 1031x733x291 mm.

Tillverkare: Sharp