Sök
Sharp LC-37XD1E

Sharp LC-37XD1E

För hd, inte sd

2007-06-20

En 37-tums tv med dubbla hdmi och inbyggd digitalbox för marknätet. Utmärkt återgivning med högupplöst material och skaplig med lågupplöst, är testarnas summerade omdöme.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4,5/5 "Really impressive all-round performer"
What hifi 3/5 "Good, but not quite great"
Audiovision 69/100 "Extrem detailliert"
Cnet 8/10 "Easily one of the most stylish televisions "

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Sharp LC-37XD1E är en estetiskt tilltalande skärm med väldigt bra bild från material i full hd-upplösning. Med standardsändningar så är det delade åsikter som råder. Två av testarna anser att skärmen gör ett bra jobb men de andra två menar att skärmen inte gör tillräckligt för att förbättra bilden. Alla gillar inte heller fjärrkontrollen och att det inte finns en riktig komponentingång. Istället följer det med en adapter för att ansluta komponent via vga-ingången, som endast hanterar 720p.

Home cinema choice

"Really impressive all-round performer"

En snygg skärm med goda anslutningsmöjligheter, summerar Home cinema choice. Testaren menar att det inte är helt optimalt med enbart 37 tum för att utnyttja alla fördelar hos full-hd, men att skärmen ändå bjuder på en otrolig detaljåtergivning. Färgreproduktion anses vara en annan stor styrka hos produkten, där färggradienterna är mjuka och färgerna skarpa. Även svärtan anses vara bra. Bilden med vanliga sändningar är skarp men samtidigt behaglig att se på. HCC testade fem olika 37 tummare där Sharp blir bäst i test. Övriga skärmar var Loewe Modus L37, Toshiba 37C3030, Philips 37PF5521D och Xoro HTL3742W.

Källa: Home cinema choice (GB) juni 2007

What hifi

"Good, but not quite great"

What hifi menar att Sharp LC-37XD1E är väldigt bra när det gäller hd-material men inte bäst i klassen. Detsamma anses gälla för återgivning av film på dvd och tv-sändningar av standardupplösning. Testaren menar att skärmen inte är exceptionell på något sätt och att varken skärpa eller färger utmärker sig från det som setts förr. Ljudet är en positiv överraskning då det är välbalanserad, klart och med ordentligt med bas. Går det att få tv:n till ett bra pris så är det bara att köpa ett exemplar, om inte så finns det alternativ.

Källa: What hifi (GB) mars 2007

Audiovision

"Extrem detailliert"

Att titta på vanliga tv-sändningar med Sharp LC-XD371E är en brusig upplevelse enligt tyska Audiovision, oavsett om bildförbättringsfunktionerna är på eller inte. Med film från dvd gör tv:n ett bra jobb där speciellt färgåtergivningen går hem. Den inbyggda bildomvandlaren kan ge upphov till störningar vilket gör att testaren rekommenderar att dvd-spelaren skall sköta uppkonvertering av upplösningen istället för tv:n.

Källa: Audiovision (DE) nr 6 2007

Cnet

"Easily one of the most stylish televisions "

Amerikanska Cnet anser att LC-37XD1E är en av de snyggaste skärmarna som man har sett, men skriver att Sharp schabblat till det med fjärrkontrollen. Anslutningsmöjligheterna är goda och förutom att komponentvideo måste anslutas via vga så är allt i sin ordning. Menyerna är också de väldigt snygga, men enheten är lite slö när den bläddrar. Med hd-material så får produkten till en bild av väldigt hög klass men testaren är inte lika nöjd med vanliga tv-sändningar även om den beskrivs som både skarp och detaljerad. Att vga-ingången endast tar 1280x1024 ogillas också. Trots sina missar här och där så är Sharp LC-37XD1E en utmärkt skärm för den som vill njuta av full hd.

Källa: www.cnet.co.uk (US)

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: En 37 tums lcd-skärm med upplösningen 1920x1080 pixlar. Kontrastomfånget är 1200:1 och ljusstyrkan är 450 ansi lumen. Responstiden är 6 ms. Enheten bildformat upp till 1080p och det finns inbyggd digitalmottagare för marknätet. Ljudmässigt finns stereohögtalare med effekten 2x15 watt. Anslutningar omfattar dubbla hdmi, kompositingång, vga, s-video och två scart. Adapter för att ansluta komponentvideo via vga-ingången medföljer. Enheten väger 24,5 kg och har måtten 920x657x291,4 mm.

Tillverkare: Sharp