Sök
Sharp LC-37RD2E

Sharp LC-37RD2E

Ingen ghosting

2007-07-23

Sharp LC-37RD2E är en lcd-tv med 100 Hz-teknik. Testarna menar att detta medför att fotboll för en gång skull ser bra ut på en lcd-tv.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 "Recommend this over many of its HD peers"
Hdtv org 88/100 "A great screen"
Cnet 8/10 "An amazing TV-set"
Hjemmekino 5/6 "En meget god jobb til prisen"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att Sharp LC-37RD2E är en bra lcd-tv. Testarna finner att den ger en bra bild från såväl hög- som lågupplöst källmaterial. 100 Hz-tekniken gör att bilden blir mjukare och mer följsam. De är dock oeniga om svärtan är bra eller dålig, men de flesta lutar åt det förstnämnda. En testare konstaterar att video-ingången är konstigt placerad vilket kan försvåra anslutning av exempelvis spelkonsoler. Testarna är också oeniga om skärmen gör sig bäst med högupplöst eller lågupplöst källmaterial.

Home cinema choice

"Recommend this over many of its HD peers"

Home cinema choice konstaterar att det främsta säljargumentet är den höga uppdateringsfrekvensen. Detta minimerar så kallad "ghosting" som tidigare kunde vara ett problem på lcd-paneler. Rörelser får ett mer "plasmalikt" utseende enligt testaren. Ur den synvinkeln bedöms LC-37RD2E vara en triumf, då det är den första lcd:n som kan visa fotboll utan att ha 22 extra spelare. Det märks också skillnader vid snabba rörelser i tv-spel. Vid uppspelning av hd-dvd och blu-ray noterar dock testaren vissa bildartefakter med 100 Hz och föredrar att slå av den. Svärtan hade kunnat vara bättre och efter kalibrering av färgerna blir bilden riktigt bra. Ljudet håller bra kvalitet även om testaren menar att alla hemmabiosystem bör använda separata högtalare.

Källa: Home cinema choice (GB) juli 2007

Hdtv org

"A great screen"

Hdtv säger att Sharp har en distinkt egen stil i jämförelse med sina rivaler. 100 Hz-tekniken ger en klar förbättring jämfört med tidigare modeller från Sharp. Med en vettig källa är det dock i SD som förbättringarna märks mest. Vissa problem finns fortfarande med rörelse i bilden och man säger att den saknar den spetskompetensen som de bästa lcd-skärmarna har. Skillnaderna är dock väldigt små. Med 100 Hz aktiverat noteras ett skimmer runt rörliga objekt på skärmen, vilket uppenbart stör njutningen när man tittar. Med hd levererar den annars en bild med fin skärpa, skarp klarhet och bra detaljer med en underbar vibrant och trovärdig färgsättning. Med eller utan 100 Hz så är Sharp en bra skärm, med hd-bilder som dess juvelkrona.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cnet

"An amazing TV-set"

Cnet imponeras av den inverkan den extra uppdateringsfrekvensen hade på deras testfilm. Allt "stök" i bilden försvann. Testaren konstaterar vissa bildfel med 100 Hz påslagen, men menar att det är upp till användaren att slå av eller på funktionen efter behag. Bilden överlag var dock superb. Med högupplöst material beskrivs bilden som fullspäckad med detaljer och när man sänkte bakljuset blev också svärtan riktigt djup och bilden kontrastrik. Detta utan otrevlig kornighet. Testaren är tillfreds med ljudkvaliteten och säger att de inbyggda högtalarna fungerar mer än väl för vardagligt användande. Sharp har lyckats skapa en bedårande skärm, som tar bort alla störningsmoment med högupplöst material. Det enda man har att klaga på är att det är lite konstiga placeringar av video-ingångarna, vilket kan försvåra anslutningar av exempelvis spelkonsoler.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Hjemmekino

"En meget god jobb til prisen"

Hjemmekino har förutom Sharp testat sex apparater och Sharp hamnar på delad andraplats med Toshiba 37C3002PG. Bäst i test blir Sony KDL-40D3000 och bästa köp blir Panasonic TH-37PX70. De övriga tre är LG 42PC51, Lava LV-40LLP och JVC LT-42G80BU. Hjemmekino menar att Sharp är den snyggaste av testdeltagarna och låter sig imponeras av skärpan i bilden. Bildbehandlingen och svärtan ligger nära Sonys nivå och med standardupplöst material visar Sharp kristallklara bilder. Testaren konstaterar också att Sharp inte har några problem med bildpanoreringar. Det bästa med skärmen är dock djupet i bilden. Med högupplöst material är den också med i första ledet, och den har en superskarp bild med massor av detaljer. Enligt Hjemmekino finns det inte mycket att klaga på och man menar även att priset är överkomligt.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 5 2007

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Sharp LC-37RD2E är en 37-tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar och 100 Hz uppdateringsfrekvens. Den är även utrustad med mottagare för digital-tv. Responstiden är på 4 ms och ljusstyrkan är 450 cd/m2. Betraktningsvinkeln 176/176 grader. Bland anslutningarna finns dubbla scart-ingångar, två hdmi samt komponent via vga-adapter. Mått med stativ 917(b)x657(d)x306(h) mm. Vikt med stativ är 24,5 kg.

Tillverkare: Sharp