Sök
Sharp LC-37GD7E

Sharp LC-37GD7E

Bristande svärta

2006-05-30

En högupplöst 37 tums lcd-tv med såväl analog som digital mottagare. Modellen lider av halvdana högtalare och bristande svärta. Testarna påpekar dock att detta inte är unikt för denna lcd-tv.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 63/100 "Überspitzt und aggresiv."
What hifi 4/5 "A little too little, a little too late."
Cnet 8,5/10 "Supérieur à tout ce que l'on avait connu."

Vad tycker testarna?

Ingen av testarna har några allvarliga invändningar. Det mesta av missnöjet är gemensamt för för alla lcd-apparater. Högtalarna får godkänt men inte mera, bilden är acceptabel men saknar tillräcklig svärta. Testarna uppskattar att LC-37GD7E har inbyggd digital mottagare men åsikterna om bildkvaliteten varierar.

Audiovision

"Überspitzt und aggresiv."

Audiovision skriver att LC-37GD7E från Sharp ser ut som de tidigare, men skenet bedrar. Det finns såväl digital som analog mottagare, testaren påpekar att det krävs en extern box för högupplösta sändningar. Att alla kontakter är placerade på undersidan ger fördelar när man väggmonterar tv:n medan det däremot blir svårt att dra kablarna när man använder stativet. Ljudet är inte det bästa, det låter lite burkigt och basen saknar riktigt djup. Bilden är skarp, men med ett tydligt blåstick och skärpan är inte riktigt bra, ibland blir det överdrivet skarpt och nästan aggressivt. Man anser också att denna apparat har problem med svärtan men poängterar att detta inte är unikt för denna lcd-tv. Totalt sätt har man jämfört sju tv-apparater och Sharp hamnar på fjärde plats, vinnare blev en plasmaskärm; Panasonic TH-42PV60E.

Källa: Audiovision, nr 5/6 2006 (DE)

What hifi

"A little too little, a little too late."

What hifi börjar med att säga att det inte ges mycket spelrum för design när det gäller platta tv-apparater. Testaren blev glatt överraskade av att Sharp inte hade den traditionella silverfärgade ramen utan en titanfärgad dito. Testen ger bilden via analog och digital mottagning godkänt, men inte mera. Högupplösta signaler ger dock knivskarpa bilder med naturliga färger och perfekt kontrast. Ljudet är ett typiskt plattskärms-ljud, vilket enligt testaren inte är en komplimang. Testet omfattar sju apparater, Sharp delar andra platsen med två andra modeller. Vinnare i testet blev även här en plasmaskärm från Panasonic, TH-37PV500.

Källa: What hi-fi, jan 2006 (GB)

Cnet

"Supérieur à tout ce que l'on avait connu."

Cnet börjar med att berömma mängden anslutningsmöjligheter. Testaren imponeras av alla mottagare som tryckts in i modellen.  Utformningen av fjärrkontrollen är okonventionell men funktionell när man väl vant sig. Skärmen är antireflexbehandlad vilket gör att man slipper störande reflexer i bilden som kan vara vanligt bland konkurrerande lcd och plasma-modeller. Skärmen anpassar sig väl till ljusförhållandena i rummet. Färgåtergivningen är man mycket nöjd med, förutom för svart som inte har något riktigt djup. Den analoga tunern höjer sig inte över mängden men de digitala får med beröm godkänt. Högtalarna fungerar bra, men det gäller att man inte har för höga förväntningar. Modellen får utmärkelsen Editor's choice av testaren.

Källa: Till Cnet (FR)

Cirkapris: 27000 kronor

Produktfakta: Sharp LC-37GD7E är en 37 tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar. Enheten har inbyggd mottagare för dvb-t/dvb-s. Kontraten är 800:1 och ljusstyrkan 450 cd/m?. Betraktningsvinkeln är 170 grader horisontellt och vertikalt. Modellen är utrustad med surroundljud i form dolby virtual surround. Det finns även bild-i-bild. Lampan i skärmen har en angiven livslängd på 60000 timmar. Uteffekten är 2x10 watt. Den är hd-klar och har 3500 sidors text-tv-minne. Bland anslutningarna finns två scart-anslutningar och hdmi-ingång samt s-video. Måtten är 707(h)x917(b)x307(d) mm och vikten 20,3 kg utan stativ.