Sök
Sharp LC-32X20

Sharp LC-32X20

Ojämnt intryck

2008-09-30

Sharp LC-32X20 är en 32-tummare med full hd-upplösning och tre hdmi-ingångar men sparsamt utrustad vad gäller funktioner. Bild- och ljudmässigt så menar vissa testare att den imponerar, men alla håller inte med.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 "No doubting the versatility"
Video 74/100 "Ausgewogenen Farbstimmung"
Av review 7/10 "Pictures slightly messy"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna är Sharp LC-32X20 en tv med potential även om de är lite oense om bedömningen överlag. Färgåtergivning, detalj och skärpa rankas högt av samtliga. Men någon teknologi för att minimera fel vid snabba rörelser på bilden finns inte. En testare menar att detta inte är nödvändigt för en 32 tums tv medan en annan finner att bilden kan frysa till när mycket händer samtidigt. Detsamma kan sägas om intrycket med hd-material och ljudet, där två testare menar att LC-32X20 gör ett mycket bra jobb medan den tredje skriver att varken det ena eller det andra står ut från mängden.

What video

"No doubting the versatility"

Brittiska What video skriver att Sharp LC-32X20 är en mycket bra prissatt produkt sett till de egenskaper den har begåvats med. Det som imponerar mest är såklart upplösningen men även återgivning i 24 fps samt kontrastförhållandet på 10000:1 uppmärksammas. Det uppges vara en enkel apparat att handskas med tack vare ett snyggt och lättförståeligt menysystem. Bilden som produceras granskas först med hd-material och uppges hålla hög klass. Detaljrikedomen är hög och brus förekommer i princip inte. Färgernas omfång är mycket brett och av mycket bra mättnad. Det saknas lite djup i svärtan men inte tillräckligt för att nämnvärt påverka slutresultatet. Att 100 Hz-teknologi inte heller finns tycker testaren inte gör så mycket då det rör sig om en 32-tummare. Med den inbyggda digitalboxen så lyckas skärmen imponera med sin bild. Den blir där klar med mättade färger och mycket bra koll på bruset. Ljudet som enheten producerar beskrivs som klart och precist med mycket bas och är nog för att fylla ut ett mindre rum.

Källa: What video (GB) nr 334 2008

Video

"Ausgewogenen Farbstimmung"

Med analoga tv-sändningar blir bilden hos Sharp LC-32X20 bra vad gäller färg, skärpa och svärta. Men enligt tyska Video så blir texter fransiga i kanten och brus försvinner aldrig helt. Men med digitalmottagaren ansluten så är det en annan historia. Färgåtergivningen är fortfarande mycket bra, skärpan är ännu bättre och detaljer och djup framkommer på ett helt annat sätt. Dvd-filmer har en liknande presentation och är något som hanteras mycket bra. Det är bara i scener med många och snabba rörelser som teven kan ha problem att hänga med. Ljudmässigt så imponerar LC-32X20 genom att leverera klara och tydliga dialoger, ha koll på bruset och en respektabel bas.

Källa: Video (DE) nr 3 2008

Av review

"Pictures slightly messy"

När Av review granskar åtta olika 32-tummare så får Sharp LC-32X20 dela tredjeplatsen med fyra av konkurrenterna. Testaren utser två skärmar som delar på andra platsen och på toppen hamnar Samsung LE32A656. Sharps bidrag är inte direkt det snyggaste och anses dessutom, förutom de tre hdmi-ingångarna, vara en fattig skärm när det kommer till funktionerna. Bildmässigt klarar sig produkten desto bättre. Tätheten av pixlar gör att färgerna blir så mycket bättre och att videobruset är avsevärt mindre än hos liknande skärmar som bara har 1366x768 pixlar, skriver testaren. Bilden anses dessutom vara ljusstark och har få problem med snabba rörelser. Men allt är inte perfekt och det testaren hänger upp sig på är att färger ibland kan se onaturliga ut, att skärmen inte gör ett vidare jobb med att skala upp standardmaterial till full-hd upplösningen och att hd-material faktiskt inte ser lika bra ut som hos testvinnaren. Dessutom anses ljudåtergivningen vara en tunn och torr historia.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Sharp LC-32X20 är en 32 tums lcd-tv med full hd-upplösning. Den har ett angivet dynamiskt kontrastförhållande på 10000:1 (panelkontrast 2000:1), ljusstyrkan 450 cd/m2 och pixelresponstid på 6 ms. Betraktningsvinkeln är 176 grader. Anslutningsmässigt finns tre hdmi med stöd för 1080p/24, dubbla scart, komponent, komposit, s-video och datoringång. Digitalmottagare (dvb-t) med stöd för ca-modul finns också. Tv:n väger 18 kg och har måtten 776x574x276 mm.

Tillverkare: Sharp