Sök
Sharp LC-32RD2E

Sharp LC-32RD2E

Snygg tv med rörelseåtergivningsproblem

2007-11-06

Testarna tycker att denna 32 tums lcd-tv är snygg och har bra bild, men 100 Hz-tekniken gör mer skada än nytta.
Testkälla Betyg Kommentar
Av review 6/10 "Just isn't doing its job properly"
Bild & ljud hemma 4/6 "LC-32RD2 har problem"
Trusted reviews 6/10 "Were it not for the 100Hz problems"
What hifi 3/5 "Can't compete with the big boys"
Hjemmekino 5/6 "En skjerm med et meget appellerende design"

Vad tycker testarna?

Testarna har rätt lika åsikter när det kommer till LC-32RD2E. Designen får beröm av flera testare både för sina former och för sin färg. Anslutningarna får godkända till bra betyg med ett gemensamt klagomål: att det inte finns någon komponentingång utan att det måste hanteras med en adapter. Fjärrkontrollen får varierande omdömen, men de flesta gillar den. Bildkvaliteten kan sammanfattas som bra, men med en del klara besvikelser. 100 Hz-tekniken som är tänkt att göra rörelse bättre och ta bort flimmer skapar en onaturlig kontrast mot bakgrunden. Dessutom kvarstår en del flimmer i de rörliga föremålens kanter. Utöver detta är det en del testare som anför priset som ett minus då det anses för högt.

Av review

"Just isn't doing its job properly"

Av review tycker om modellens eleganta design och moderiktiga svarta yttre. Vidare har utsidan också en klart godkänd uppsättning ingångar med bland annat två hdmi. Det saknas en renodlad komponentvideoingång, utan man måste använda en medföljande adapter. Modellen har marknadsförts med ett 100 Hz-system för att behålla skärpan hos objekt i rörelse, men systemet slår bakut då den får objekten att se så bra ut att de kontrasterar mot bakgrunden och gör att bilden ser konstig ut. Kanterna av de saker som rör sig lider dessutom av en del störningar. I alla andra avseenden beskrivs bilden som jättebra. Dynamiska färger och stabil svärta. Detaljåtergivningen är mycket noggrann, men testaren slutsats är att det redan nämnda bildproblemet drar ner helheten för mycket.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Bild & ljud hemma

"LC-32RD2 har problem"

Bild & ljud hemma har testat nio modeller och anser att LC32RD2E är så tunn att den nästan verkar en storlek mindre än konkurrenterna. Den tar inte upp mer plats än stora 26 tums-modeller. Anslutningspanelen och den vridbara foten förenklar anslutningar. Det finns bra med ingångar, med undantag för bristen på en vanlig komponentingång. Fjärrkontrollen är enkel och bra och skärmmenyerna lär man sig fort, även om de inte är lika lätta som fjärrkontrollen. Inställningsmöjligheterna, med bland annat avvägning av bakgrundsbelysningen och möjlighet att spara sina val, får mycket beröm. Däremot är det svårt att få en helt neutral färgbalans. Det är en tydlig dominans av rött. Detaljnivån är också lägre än hos dyrare konkurrenter. Kontrasten och svärtan är däremot bra. Det saknas kraft i ljudet. Röster är tydliga, men det borde vara mer tyngd i basen när storslagna saker händer på skärmen. Dock är ljudet inte sämre än genomsnittet.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 10 2007

Trusted reviews

"Were it not for the 100Hz problems"

Trusted reviews anser att modellen har både form och färger som är mycket snygga. Anslutningarna är bra med det irriterande undantaget att det inte finns en komponentingång. Adaptern gör att man inte kan ha vga och komponent inkopplade samtidigt. Testaren kommenterar att tv:n inte har full hd-upplösning, men menar samtidigt att det inte är så konstigt med tanke på skärmens storlek. Kontrastförhållandet får beröm. Trusted reviews hade förhoppningar på 100 Hz-tekniken. Systemet är också mycket kraftfullt på 32RD2E och föremål i rörelse är otroligt skarpa. Det enda problemet är att det fungerar så väl att bakgrunderna ser helt onaturliga ut i jämförelse, något som nästan framkallar åksjuka hos tittaren. Vidare finns det störningar i kanterna av rörliga föremål när systemet kämpar för att hålla takten. Bra svärta, naturliga färger och ultraskarp detaljåtergivning är annars vad som kännetecknar bilden. Detta för såväl högupplöst som lågupplöst material. Ljudet är också över snittet.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What hifi

"Can't compete with the big boys"

What hifi menar att Sharp genom flashiga namn på tillbehör och funktioner försöker sälja en mycket medelmåttig tv för ett högre pris än vad den förtjänar. Ett exempel på hur den inte kan matcha de bättre apparaterna är att den bara har två hdmi-ingångar istället för tre. Användarvänligheten är också låg med ett fult och krångligt menysystem och en stor och klumpig fjärrkontroll. När det gäller prestationerna gör dock modellen ett bättre intryck. På dvd är svärtan bra och ljusa scener detaljrika. Färgerna kan vara lite för mycket för vissa, men rörelser är mjuka och flimret är begränsat. Digitalt är det mesta också rätt bra och modellen slår budgetalternativen, men där ligger också problemet igen. Priset är satt alltför högt för den kvalitet som erbjuds.

Källa: What hifi (GB) oktober 2007

Hjemmekino

"En skjerm med et meget appellerende design"

Hjemmekino framhäver att designen är en viktig aspekt när man ska köpa tv och att LC-32RD2E verkligen gör sitt på den punkten. Fjärrkontrollen är också godkänd då den ligger bra i handen genom sin avsmalnande form med logiskt placerade knappar och god respons. Menysystemet är förenklat på ett bra sätt, men menyer finns inte på norska, vilket den norska tidningen tycker är lite synd. Bildkvaliteten är mycket bra och svärtan skapar djup i bilden. Skärpan är bra och färgåtergivelsen naturtrogen, men betraktningsvinkeln är lite dålig och det finns små antydningar till ryckningar i kanterna av bilden. Den automatiska ljussättningen som gör att skärmen själv anpassar sig till rummets ljusförhållanden är också en trevlig funktion.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2007

Cirkapris: 13500 kronor

Produktfakta: Sharp LC-32RD2E är en tv med lcd-skärm på 32 tum och upplösningen 1366x768 pixlar. Dess panelkontrast är 1800:1 och ljusstyrkan är 450 cd/m2. När det gäller responstiden presterar modellen 4 ms och betraktningsvinklarna är på 176 grader. Det finns mottagning för dvb-t. Anslutningsmässigt finns bland annat dubbla hdmi samt vga, dubbla scart och komponent via adapter. Måtten med stativ är 795x588x255 mm och vikten är 20 kg.

Tillverkare: Sharp