Sök
Sharp LC-32GD7E

Sharp LC-32GD7E

Bra bild, mediokert ljud

2006-02-28

Skärmens ljud håller inte full toppklass, men bildkvaliteten är riktigt bra och förekomsten av såväl analog som digital tv-mottagare (marksänt/satellit) gör skärmen utrustad för framtiden.
Testkälla Betyg Kommentar
Forbruker 4/5 “God kontrast”
Video 71/100 ”Natürlichen und sehr ausgewogenen Darstellung”
DVD & Hjemmekino 16/20 ”Gode farger og skarphet”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att skärmen är riktigt bra, betraktningsvinklarna är generösa i både sid- och höjdled. Anslutningarna är frikostiga och såväl analog som digital tuner finns på plats. Skärmen är relativt enkel att hantera. Bilden är riktigt bra eftersom beskärningen hålls till ett minimum samtidigt som färger, svärta och kontrast är mycket bra.

Forbruker

“God kontrast”

Sharp LC-32GD7E framForbruker tycker att skärmen är ljusstark och har en väl fungerande färgtemperatur. Överhuvudtaget ger skärmen intryck av att vara genomtänkt, bland annat är beskärningen av bilden minimal. Kontrasten är hög vilket gör att nyanser och detaljer ges rättvisa. Ett minus är dock att skärmen på samma gång blir känslig för kvaliteten på de signaler som tas in. Är signalerna dåliga så förbättrar skärmen dem inte på något vis. Skärmmenyerna är enkla att navigera i, men ett problem är att inställningsmöjligheterna är alltför grova. De finjusteringar man ibland önskar göra är i flera fall helt omöjliga att genomföra. Testaren tycker inte att skärmen matchar de allra bästa med avseende på design och kvalitetskänsla, men att den ändå är värd en titt.

Källa: Till Forbruker

Video

”Natürlichen und sehr ausgewogenen Darstellung”

Video har gjort ett jämförande test på sex olika platta 32-tums tv:n. Sharp LC-32GD7E bedöms ha bra anslutningsmöjligheter. Ljudet är i jämförelse med konkurrensen bra, men inte mer. Ljudet har en mindre omfångsrik klang än vad som egentligen är önskvärt. Bildmässigt presterar skärmen betydligt bättre. Med högupplösta signaler kan man få en ganska pixlad bild som dock enkelt kan korrigeras genom att reducera skärpan något. I sammanställningen hamnar Sharp på en delad tredje plats tillsammans med Sony KDL-V32A11E och Philips 32PF9830. Testvinnare blir Loewe Individual 32 Selection.

Källa: Video, nr 2 2006

DVD & Hjemmekino

”Gode farger og skarphet”

SharpDVD & Hjemmekino uppskattar att skärmen har en insynsvinkel som är både bred och hög. Bildkvaliteten är riktigt hög, såväl svärta som kontrast håller en utmärkt nivå. Använder man sig av högupplöst material av typen 720p eller 1080i så får man strålande resultat. Testaren testar enbart den analoga tunern men menar att den fungerar mycket tillfredsställande. Förekomsten av en digital tuner är mycket bra eftersom det förbereder skärmen för framtida sändningar och utbud. Testaren menar att bilderna inte uppvisar någon eftersläpning och anser också att färgerna är både levande och naturliga. En del bilder framstår dock som något oroliga.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 1 2006

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Sharp LC-32GD7E är en hd-ready 32-tums lcd-tv med formatet 16:9 samt en upplösning på 1366x768 pixlar. Kontrasten är 800:1 och ljusstyrkan är 450 cd/m2. 170 graders betraktningsvinkel. Skärmen är utrustad med analog och digital tv-mottagare. Skärmens förstärkare utgörs av 2x10 watt rms. Anslutningarna är hdmi, komponent, s-video, två scart, video samt vga, två phono in- och utgångar. Dimensionerna är 795x638x307 mm (inkl. högtalare & stativ) och vikten är 20,5 kg.

Modell: Sharp LC-32GD7E