Sök
Sharp LC-32D44

Sharp LC-32D44

Okej budget-tv faller på mållinjen

2008-09-01

En billig prislapp gör Sharp LC-32D44 åtråvärd, men man får dock räkna med att den inte presterar optimalt i alla lägen.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 “Software is excellent”
Pc magazine 3,5/5 “Tempting price”
Cnet 5,9/10 “Stylish and well featured”

Vad tycker testarna?

Sharp LC-32D44 är en helt okej lcd menar alla testare, men den faller på mållinjen då färgåtergivningen inte är optimal. Med vissa justeringar kan detta rättas till något sånär men enligt en testare blir det aldrig perfekt. Funktionerna är många vilket är tacksamt. I övrigt blir det spridda applåder för såväl hd-prestation och pris.

What video

“Software is excellent”

Brittiska tidningen What video ger högsta betyg till LC-32D44. Den har ingen avancerad design men användarvänligheten är på topp då programinställningarna går på ett nafs. Knappsatsen på fjärrkontrollen är inte optimal. Bildkvaliteten är dock förvånansvärt bra för att vara en budget-tv. Bilderna bjuder på mättade färger och bra djupkänsla. Bäst är den vid blu-ray-uppspelning, men strävar du efter perfekt återgivning av hd finns det bättre alternativ i samma storleksklass. Tv:n utnämns av tidningen till bästa köp.

Källa: What video (GB) issue 336

Pc magazine

“Tempting price”

Pc magazine uppskattar att det låga priset inte påverkar prestationen eller funktioner. Det mesta fungerar okej, men det finns problemområden. Bildkvaliteten är inte alltid perfekt och en del justeringar krävs för att, i alla lägen, nå fram till bra färgbalans, nyans och kontrast. Kvaliteten med hd-material är generellt riktigt bra med tydliga detaljer samt jämn och harmonisk bild. Ljudet fungerar bra för vardagstittande, i annat fall rekommenderas separat ljud. Testaren är mycket nöjd med fjärrkontrollens design. Den beskrivs som smart och bidrar till ökad användarvänlighet. Prestationen är helt okej med tanke på den låga prislappen.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cnet

“Stylish and well featured”

Amerikanska Cnet får ett helt okej första intryck av tv:n och menar att designen är stilfull. Fjärrkontrollen känns något enkel och knapparna sitter lite tätt. I menysystemet hittar man flera bra inställningsmöjligheter vilket är uppskattat, men tv:n faller på sin dåliga färgprecision. Tyvärr är det för mycket röda och blå inslag i bilderna oavsett hur man väljer att justera färgerna. Detta sänkar totalintrycket. LC-32D44 är trots allt en billig lcd i snygg design med en bra uppsättning funktioner, tycker Cnet.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Sharp LC-32D44 är en lcd-tv på 32 tum, upplösning på 1366x768 pixlar samt panelkontrast på 1500:1. Ljusstyrkan är 450 cd/m2. Betraktningsvinkeln är 176 grader h/v och responstiden är angiven till 6 ms. Det finns mottagare för dvb-t. Bland anslutningarna märks två hdmi, två scart, s-video, vga och komponent via vga-adapter. Vikten är 13 kg och måtten med stativ är 776x575x230 mm.

Tillverkare: Sharp