Sök
Sharp LC-30HV4E

Sharp LC-30HV4E

Lyxig välpresterare

2003-10-17

Bättre än så här blir en LCD-TV inte, om man får tro de flesta testare. Alla är dock inte lika förtjusta och du får betala en hel del för kalaset.
Testkälla Betyg Kommentar
What Home Cinema 10/10 “Cranks up the home cinema heat”
Home Cinema Choice 4,5/10 “The finest big-screen LCD TV yet”
Home Entertainment 3/10 “Very well designed”

Vad tycker testarna?

Alla tycker tycker att detta är en oerhört vackert designad produkt med en futuristisk look. Den är lätt att använda och har en mycket bra fjärrkontroll. Prestationsmässigt är två av tre oerhört imponerade av bild- och ljudkvaliteten hos LC-30HV4E och delar inte ut annat än toppbetyg. En testare tycker dock att det kunde ha varit bättre bild och är mer sparsam med poängen.

What Home Cinema

“Cranks up the home cinema heat”

What Home Cinema skriver att LC-30HV4E är lika vacker som sina föregångare. Mycket har också förändrats till det bättre. Fjärrkontrollen garanterar, tillsammans med de förbättrade menyerna, ett bekvämt användande. De många inställningsmöjligheterna gör att varje användare kan hitta en profil som passar. Sharp har även minskat effekten av störningar som uppstod från den analoga mottagaren tidigare. Hela bildupplevelsen genomsyras av underbar kontrast, fina detaljer och rika, naturliga färger. Även ljudet är i toppklass. Ett lyckat köp menar testaren.

Källa: What Home Cinema, aug, 2003
Home Cinema Choice, sep, 2003
Home Entertainment, sep, 2003

Home Cinema Choice

“The finest big-screen LCD TV yet”

Home Cinema Choice tycker att LC-30HV4E är otroligt snygg med sin silvriga look. Även mottagarboxen är snygg men framför allt praktisk. Den tar hand om alla anslutningar och den enda sladden till TV:n är en DVI-kabel. Tekniskt och användarmässigt är testaren mycket nöjd med denna TV. Bilden är den bästa hittills hos en LCD-TV med fin färgbalans, kontrast och ljus. Produkten är i princip ren från störningar så länge man använder en digital källa. Kör man analogt kan lite störningar uppstå. Men det vore synd att bara använda en sådan lyxprodukt med analog källa, skriver testaren. Även ljudet är i toppklass. Det här är exemplet på vad man kan åstadkomma med dagens LCD-teknik, anser HCC och delar ut utmärkelsen Best Buy till Sharp.

Home Entertainment

“Very well designed”

Home Entertainment testar även fem andra platta TV-apparater med LCD och plasma mellan 29 och 35 tum. Designen är fulländad och fjärrkontrollen enkel att använda, liksom de attraktiva menyerna där man gör alla inställningar. Även om alla färgerna är korrekt återgivna blir testaren besviken på bilden när man tittar i mörker. Det är också oerhört svårt att urskilja olika grader av mörka färger. I långsamma scener tenderar bilden att haka upp sig. Testaren är dock inte helt missnöjd och det är en bra TV, men man hade förväntat sig mer för 40,000 kronor. Omdömet beror också mycket på att testaren föredrar plasma framför LCD. Som vinnare utses Hitachis plasma 32PD3000E med toppbetyget 5 av 5.

Cirkapris: 40000 kronor

Produktfakta: 30 tums LCD-TV med wide black TFT skärm som även fungerar som datorskärm med maximalt 1280x768 pixlar (wide XGA). Ljusstyrka på 430 cd/m2, kontrastomfång på 500:1 och 170 graders betraktningsvinkel. Maximalt 60,000 timmars brinntid på bakgrundsbelysningen. Hanterar PAL, SECAM och NTSC och har inbyggd brusreducering samt progressive scan. Exempel på funktioner är Bild-i-Bild och Bild-i-Text. Anslutningar för SCART (RGB), S-Video, Komposit och 15-pin D-sub för PC. Högtalare och bordsstativ medföljer, väggfäste finns som tillbehör. Måtten är 766(b)x497(hx)85(d)mm.

Modell: Sharp LC-30HV4E