Sök
Sharp LC-22 SV2E

Sharp LC-22 SV2E

Praktisk och prydsam

2003-07-18

Sharp LC-22 SV2E är en utrymmessparande och snygg LCD-TV med inbyggd tuner och bra tittvinkel. Med det trevliga menysystemet kommer man åt rikligt med funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 5/5 "Best Buy"
Home Entertainment 3/5 "Ordinary, rather expensive"
Home Cinema Choice 4/5 "Can look outstanding"
HemmaBio "Mycket bra i dagsljus"

Vad tycker testarna?

Alla testare uppskattar skärmens snygga form och det praktiska stället som gör det möjligt att vrida och vinkla den. Märkligare är fjärrkontrollen som av en testare kallas "bisarr". Bildkvaliteten får inte någon riktig kritik, men omdömena varierar från ljumma till uppskattande. Problematisk justering av bildkvaliteten som saknar standardinställningar. Åsikterna går isär om ljudet, kanske beroende på olika förväntningar. Av kommentarerna framstår LC-22 SV2E som en medelprodukt.

What Video & TV

"Best Buy"

What Video & TV gillar formgivningen. TV:n är praktiskt vridbar på ett snyggt ställ. Att den analoga tunern har byggts in spar också utrymme. Menyerna på skärmen ser trevliga ut men är onödigt svårnavigerade. Också fjärrkontrollen har märklig utformning men är användarvänlig och har många bra funktioner. Den analoga mottagningen blöder och lider av brus men anses ändå acceptabel. Färgerna är starka, detaljåtergivningen rik och svarta toner ser bra ut. Med digital bildkälla blir man dock tvungen att skruva ner skärpan för att bilden ska bli behaglig. Tittvinkeln är mycket bra. Testaren blir också positivt överraskad över basens styrka med tanke på hur tunna högtalarna är. Först vid maxvolym började ljudet spricka. I slutändan är testaren mycket nöjd och utdelar högt betyg.

Källa: What Video & TV, Jan 2003
Home Entertainment, Feb 2003
Home Cinema Choice, April 2003
HemmaBio, nr 6 2003

Home Entertainment

"Ordinary, rather expensive"

Home Entertainment uppskattar formgivningen och det trevliga stället som kan vridas åt alla håll. Däremot kallas fjärrkontrollen för bisarr och menysystemet känns tråkigt. Förinställningar saknas vilket kan vara irriterande och gör det svårare att få inställningarna att stämma överens. Sharp LC-22 SV2E lever inte riktigt upp till sina föregångare. Basgången går inte att justera och bilden är inte övertygande. Den saknar djup och lider av bristfällig färgåtergivning. Prislappen är helt enkelt för hög i förhållande till vad man får. Home Entertainment rekommenderar den som går i köptankar att också titta på LG LCD 295, Panasonic TX-22Lt20 och Sony KLV-17HR1.

Home Cinema Choice

"Can look outstanding"

Home Cinema Choice tycker det är instinktivt att sätta upp TV:n. Formgivningen är tilltalande och stället ger flexibilitet. Fjärrkontrollen har däremot en konstig och utrymmeskrävande form. Funktionerna lever i stor sett upp till förväntningarna. Smart är att skärmens ljusstyrka optimeras enligt ljusförhållandena. Analog TV-signal ger levande bildkvalitet med riktiga färger och med digital bildkälla blir det ännu bättre. Som bäst gör sig dock Sharp LC-22 SV2E ihop med en DVD-spelare. Tyvärr lever inte ljudet upp till bildkvaliteten då det saknas tryck i basen. Anslutningarna hade kunnat vara bättre med en OC-ingång samt komponentvideoingång.

HemmaBio

"Mycket bra i dagsljus"

HemmaBio testar även apparater från Philips, LG, Panasonic och Samsung. Sharp placerar sig strax efter Panasonic TX-22LT2F och Samsung LW22A13W. Den är emellertid bättre i dagsljus. Eftersom högtalarna placerats på sidorna är Sharp den bredaste apparaten. Det är enkelt att få igång skärmen, däremot är det svårt att hitta bland de många funktionerna. Bilden är bra med både TV-signaler och DVD-spelare, men zoomlägena vid TV-tittande ger upphov till en del artefakter. Bilden är svår att ställa in och det är lättast att hålla sig till fabriksinställningarna. Testaren kunde inte justera ljusstyrkan vilket kan vara ett problem i ett mörkt rum. Tittvinkeln får godkänt men testaren hade gärna sett att Sharp LC-22 SV2E haft två scartkontakter.

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: 22 tums LCD-TV med Wide Black TFT. Multisystemtuner med NTSC ingång. Skärmen har bakgrundsbelysning om 430 cd/m2 med maximalt 60,000 timmars brinntid. Konstrastomfånget uppgår till 500:1. Sharp LC-22 SV2E erbjuder tre bildlägen: 4:3, 14:9 och 16:9 samt bildzoom. 170 graders tittvinkel. Den hanterar PAL, SECAM och NTSC. Högtalarna klarar 2,5 Watt och är placerade på sidan. Det finns möjlighet att driva skärmen på 12 volt även om det inte rekommenderas. Skärmen kan vridas och lutas på stativet. Bland funktionerna finns text-tv, väckarklocka och barnlås. Tre års garanti. Måtten är 740x458x260 mm.

Modell: Sharp LC-22 SV2E