Sök
Sharp LC-19D1

Sharp LC-19D1

Liten, smidig och billig

2009-04-24

Sharps LC-19D1 är en liten tv för alla som prioriterar design. Tv:n anses vara prisvärd och får beröm för god bildkvalitet, men tillverkaren hade kunnat lägga mer krut på fjärrkontroll och menyer.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi (GB) 4/5 "Good looks"
Bild & ljud hemma (SE) 4/6 "Ett tilltalande yttre och bra bild"
Hd review (GB) 5/5 "Excellent high-def picture quality"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är överens om att Sharp LC-19D1 är en mycket prisvärd tv. Alla tre nämner även dess snygga design som mycket positivt. Två av tre menar att fjärrkontrollen är mindre bra, medan den tredje inte nämner fjärrkontrollen alls. Bilden håller hög kvalitet men ljudet får viss kritik.

What hifi (GB)

"Good looks"

What hifi skriver att Sharp LC-19D1E är en liten tv med snygg design. Bildkvaliteten är mycket god och betraktningsvinkeln på tv:n är hög. Beröm ges även för att tv:n hanterar 720p-signaler. Ljudet är inte det bästa och man kan inte finjustera det någonstans. På minussidan finner man även att fjärrkontrollen är oergonomisk samt att menyerna är ganska fula. Bortsett från dessa minus menar testaren att Sharp LC-19D1 är en bra, prisvärd tv.

Källa: What hifi (GB) December 2008

Bild & ljud hemma (SE)

"Ett tilltalande yttre och bra bild"

Bild & ljud hemma anser att Sharp LC-19D1E har ett lyckat designspråk som påminner om Apples produkter. Att tv:n är tunn ses också som positivt. Däremot menar de att eftersom alla ingångar sitter på baksidan, kan detta medföra vissa problem vid exempelvis väggmontering. På minussidan finner man att fjärrkontrollen känns något klumpig och att knappsatsen är alldeles för svårhanterlig. Menyhanteringen är bra, om än något ful. På det stora hela anser Bild & Ljud hemma att Sharp LC-19D1E är ett bra köp om man nu uppskattar den här typen av design.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) december 2008

Hd review (GB)

"Excellent high-def picture quality"

Hd review menar att Sharps 19-tummare är ett bra köp för alla som vill ha mycket tv för pengarna då Sharp LC-19D1 bedöms vara en mycket prisvärd modell. Styrkorna ligger i design och bildkvalitet men tv:n har en del funktioner som man vanligtvis brukar återfinna på större modeller. Testaren har svårt att hitta några direkta negativa aspekter och delar därför ut högsta betyg till Sharp LC-19D1E.

Källa: Hd review (GB) nr 18

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta:

Namn: Sharp LC-19D1
Typ: Lcd
Storlek: 19 tum
Upplösning: 1366x768x3 pixlar
Kontrast: 1500:1
Ljusstyrka: 300 cd/m2
Betraktningsvinkel: 176 grader
Anslutningar, urval: Hdmi, scart, pc
Elförbrukning: 42 watt (standby 0,7 watt)
Övrigt: Dvb-t
Mått: 462x360x196 mm (med stativ)
Vikt: 5,4 kg (med stativ)

Tillverkare: Sharp