Sök
Sharp LC-15L1E

Sharp LC-15L1E

Trådlös Husvagns-TV

2004-03-04

Sharp LC15L1E är TV-apparaten som går att flytta runt i hemmet tack vare 15-tums platt LCD-skärm och trådlös digital mottagare.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 3,8/5 "Innovative"
M3 4/5 "Hackig bild"
What Laptop & Handheld PC 6/10 "Very expensive"

Vad tycker testarna?

Sharp LC15L1E får bra kritik för sin bild, trots att det är en bärbar TV. Det är lite varierande mottagning, beroende på var sändarenheten står i förhållande till skärmen. Alla testare är inte lika nöjda och det maximala avståndet varierar från test till test. En testare anser att batteriet borde räcka längre. Man kan koppla till video och DVD, men bilden blir bäst om sändarenheten inte står alltför långt från skärmen. Tyvärr är denna TV alldeles för dyr, särskilt om man betänker de problem som dyker upp med mottagningen menar testarna sammantaget.

What Video

"Innovative"

What Video anser att LC15L1E är en innovativ TV. Framförallt är det en stilig och snygg TV i matt silverfinish som skiljer sig från många andra TV-apparater. Fjärrkontrollen är inte lika vacker, men den är desto mer funktionell. Modellen är väldigt enkel att installera. Det är bara att koppla i kontakterna, så sköter mottagaren bildinställningen. Det går endast att justera kontrast, svartnivå, skärpa och ljus samt balans. Mottagningen är bra och bilden är ljus, på DVD-bilden finns inget att klaga på. Förutom att hudtoner kan variera mellan blekt eller rosa finns inga brister i bilden. Testaren tror inte LC15L1E kan ersätta en vanlig TV av bättre modell, men som extra TV är detta en kul och fullt bärbar lösning.

Källa: What Video, mars 2004
M3 nr 2, 2004
What Laptop & Handheld PC nr 57, mars 2004

M3

"Hackig bild"

Sharp-LC15L1E_soffa
M3 tycker att LC15L1E är sparsmakad i designen, med ett handtag som verkar praktiskt när man vill bära runt TV:n. De halvrunda högtalarna på sidan ser lustiga ut. Det är flexibelt att kunna koppla både DVD och video till sändarenheten och fantastiskt enkelt att sköta TV:n. Installationen görs intuitivt och man får direkt upp en startmeny. Menyn är logiskt upplagd och med fjärrkontrollen kommer man åt en del praktiska funktioner. Bildkvaliteten blir en positiv upplevelse. Det blir en skarp bild med bra kontrast och fina färger. Problemen uppstår först när testaren flyttar skärmen två rum längre bort. Då börjar bilden att hacka. Helst ska man vara i samma rum som sändarenheten, så den bärbara idén håller inte fullt ut menar M3. Ytterligare en tråkig brist var att batteriet bara räckte i 1 timme och 25 minuter. LC15L1E är dessutom dyr menar M3.

What Laptop & Handheld PC

"Very expensive"

What Laptop & Handheld tycker att LC15L1E är en smart lösning för den som vill vara fri och ta med sig TV:n, exempelvis till balkongen. Modellen är förvånansvärt lik en TV-apparat och inte en PC-skärm, vilket man annars kan tro. Alla kopplingar finns på den separata mediaboxen och allt sköts enkelt med fjärrkontrollen. Batteriet räcker ca 2 timmar och kan snabbt laddas upp. Mottagningen varierar beroende på hur långt ifrån sändarenheten man är samt på hur tjocka väggar man har. Upp till 20 meter från sändaren fungerar bilden utmärkt, men vid längre distanser fryser bilden till då och då. Visserligen har man tre valmöjligheter för inställning av avstånd, men ställer man in det längre avståndet får man göra avkall på bildkvalitet. Testaren tilltalas ändå av den mobila TV:n, men priset får mycket kritik. Den är på tok för dyr.

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Sharp LC15L1E är en LCD-TV med trådlös digital AV-mottagare och inbyggt litiumjon batteri. 15-tums skärm av typen Black TFT ASV med VGA-upplösning på 640x480 pixlar, betraktelsevinkel 170 grader. Modellen har trådlös TV-tuner och högtalare med nicamstereo. LC15L1E har 252 sidors textminne och ljusstyrka på 430 cd/kvm. Den digitala mottagningen fungerar på avstånd upp till 30 meter och batteriet ger upp till tre timmars drifttid. 60,000 timmars livslängd på LCD-panelen. 2x Scart samt S-video in och kontakter för externa hörlurar finns. Skärmen mäter 494x445x228 mm och väger 6,3 kg. Sändarenheten mäter 215x67x253 mm och väger 1,2 kg. Fjärrkontroll medföljer.

Modell: Sharp LC-15L1E