Sök
Samsung WS-32Z46V

Samsung WS-32Z46V

Form och funktion

2002-12-02

Samsung WS-32Z46V är både snygg och funktionell. Men inte minst prisvärd. Särskilt uppskattas apparaten av testarna för användarvänlighet och utmärkt surroundsystem.
Testkälla Betyg Kommentar
Forbrukerrrådet 4/5 "Apparterne er svaert jevn"
Essential Home Cinema 4/5 "Pretty bit of kit"
T3 4/5 "Beauty and Brains"

Vad tycker testarna?

Än så länge behöver man inte överge den gamla bildrörsapparaten för plasmaskärmar och andra nymodigheter. Samsungs 32 tums TV får godkänt av alla testare och bedöms som en snygg apparat med genomtänkt formgivning. Placeringen av anslutningar, jack och knappar är diskret men de är inte svåråtkomliga. Bildåtergivningen är bra med klara färger och utan störningar. En testare har uteslutande fokuserat på ljudet och förvånas över att Samsung inte tillhandahåller externa högtalare ens som tillval, när man annars har gjort en så förträfflig surroundapparat.

Forbrukerrrådet

"Apparterne er svaert jevn"

Forbrukerradet har gjort ett enormt test av 26 TV-apparater. Samsung WS-32Z46V får omdömet: "Bra", tillsammans med övriga apparater förutom en som benämns medelgod. Forbrukerradet tycker att bildkvaliteten är mycket bra hos de flesta apparater och att man i stället ska låta kriterier som pris bestämma. Sonys apparater var utan tvekan de dyraste, men inte alltid de bästa. Bäst betyg får WS-32Z46V för kvalitet på mottagningen och den lägger sig också över medel för bildkvalitet, ljudkvalitet och användarvänlighet. Svagast är text-TV kvaliteten. Samsungs TV tillhörde också utan tvekan en av de billigare i testet. Till bäst i test utnämns Philips 32PW8206, Grundig XENTIA 70 Flat samt Grundig Elegance 70.

Källa: Förbrukerrådet, nr 5 2002
Essential Home Cinema, nr 15 2002
Till T3's hemsida

Essential Home Cinema

"Pretty bit of kit"

Essential Home Cinema fastnar för den genomtänkta placeringen av anslutningarna som nästan är omöjliga att upptäcka från framsidan. Lika diskret placerade är volym- och programknapparna utan att vara svåråtkomliga. Menysystemen är lika enkla att greppa. Både ljud och bildval är tydligt upplagda och lätta att hantera med den funktionella fjärrkontrollen. Tacksamt konstateras att bildkvaliteten är lika bra som utsidan gör sken av. Färgåtergivningen är perfekt. Vid några tillfällen kunde dock ansiktskonturer bli lite oskarpa. Även ljudet imponerade, högtalarna var fantastiska även då volymen skruvats upp på max. Helhetsintrycket är att man får mycket god kvalitet till ett bra pris. Här finns tillgång till allt man kan önska sig från en 32" widescreen-TV.

T3

"Beauty and Brains"

T3 tycker att WS-32Z46V har en trevlig kombination av yttre och inre kvaliteter. T3 har i sitt test helt koncentrerat sig på apparatens ljudkvalitet och är överraskade över att Samsung inte tillhandahåller externa högtalare ens som tillval, då modellen är försedd med utgångar för surroundsystem. Ljudkvaliteten får ett rejält lyft med hjälp av subwoofern som ger det alltid lika viktiga djupet i ljudet. Enligt testaren blir ljudet än mer imponerande med Pro-Logic inkopplad. Men även i stereo gör WS-32Z46V bra ifrån sig. Också dialog klarar den mycket bra. Slutsatsen blir att WS-32Z46V är en snygg och bra TV som verkligen behöver ett par extra högtalare.

Cirkapris: 12500 kronor

Produktfakta: Samsung WS-32Z46V är en 32 tums widescreen TV med 100 hz digital scan och Virtual Dolby Surround. Bildformatet är 16:9. På sidan hittar man S-Video och PC portar, här sitter också volym- och programknapparna. Uteffekten är 2x20W. Två scartjack samt jack för Pro-Logic sitter på baksidan. Externa högtalare för surround-ljud följer inte med på köpet. Måtten är 910x549x578 mm och vikten 60,5 kg. Finns i silver.

Modell: Samsung WS-32Z46V