Sök
Samsung UE46C8705

Samsung UE46C8705

Tunn, men ändå djup.

2010-05-28

Detta är en bra representant för den nya 3d-generationan av apparater, det extra djupet i bilden är påtagligt och tillsammans med de medföljande glasögonen får man ett bra resultat. Frågan är dock om man inte bör investera i en ännu större skärm för att få den äkta biokänslan.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 - "Riktiga proffsreglage"
Hjemmekino 5/6 "Krever en del kalibrering"
Hemmabio 9/10 "Grym bildkvalitet"
Lyd og Bilde - "Noe ujevn lysfordeling"

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade av designen, den är snygg och slimmad och gör sig bra i vardagsrummet. Någon testare tycker att menysystemet är förhållandevis enkelt att hantera medan en annan testare tycker att det är väl snårigt. Testarna är överens om att 3d-effekten är riktigt bra, tittar man på 3d-film med de medföljande glasögonen så får man ett klart djup i bilden som bara går att få i biosalong annars. Dock menar någon testare att man bör ha en betydligt större skärm för att få den äkta biokänslan. Titta på vanliga 2d-bilder med 3d-effekt går också men då blir inte effekten lika bra, bland annat uppstår en del dubbla konturer som stör bilden.

M3

"Riktiga proffsreglage"

M3 menar att 3d-bilder är riktigt snygga när de fungerar som det är tänkt. Skärmen har en snygg design och reflektioner dämpas på ett bra sätt. Tv-mottagaren funkar till belåtenhet och levererar såväl färger som nyanser och detaljer med den äran. Menysystemet är mer än lovligt snårigt och kräver en hel del tankeverksamhet för att komma underfund med. Testaren är måttligt imponerad över möjligheten att göra om vanliga 2d-bilder till 3d, man får visserligen ett bättre djup i bilden men då på ett ganska konstgjort och overkligt sätt.

Källa: M3 (SE) nr 4 2010

Hjemmekino

"Krever en del kalibrering"

Hjemmekino menar att designen är snygg, såväl skärmen i sig som fjärrkontrollen har genomgått riktiga ansiktslyft. För att få ett riktigt bra resultat så rekommenderar testaren att man lägger en del tid på att kalibrera bilden, men t ex färgerna behöver man inte justera särskilt mycket. Bildkvaliteten är bra, tittar man på vanlig 2d-bild så får man en skarp och brusfri bild. Dock får man inte en helt jämn belysning över bilden, men detta är något man kan rätta till genom att dra ned bakgrundsbelysningen. 3d-effekterna är bra men en del dubbla konturer uppstår vilket drar ned betyget.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 5 2010

Hemmabio

"Grym bildkvalitet"

Hemmabio uppskattar den tunna och exklusiva designen. Testaren kopplar ihop skärmen med en blu-rayspelare från samma tillverkare och får ett mycket bra bildresultat när 3d-film spelas upp. Skärpan och färgerna är mycket imponerande. Tittar man på dvd-film och tv-sändningar i 3d-läge får man inte alls samma imponerande effekt, det blir mycket fel vilket gör att bilden blir tröttsam att titta på efter en stund. Testaren föredrar att titta på dessa bilder i vanligt 2d-format. Fjärrkontrollen är snygg och översiktlig och detsamma gäller för menysystemet, något som gör tv:n förhållandevis enkel och okomplicerad att använda.

Källa: Hemmabio (SE) nr 5 maj 2010

Lyd og Bilde

"Noe ujevn lysfordeling"

Lyd og Bilde anser att Samsung har ansträngt sig för att öka användarvänligheten, menysystemet har förenklats och tv:n reagerar snabbt på kommandon. 3d-effekten är imponerande och det extra djupet i bilden är påtagligt. Testaren menar dock att om man verkligen söker den äkta 3d-känslan från biografmörkret så är 46 tum för litet, det är snarare cirka 55 tum som är intressant. Tittar man på vanliga 2d-bilder med 3d-effekten påslagen så får man definitivt ett ökat djup i bilderna, men detaljerna i bilden är fortfarande tvådimensionella.

Källa: www.lydogbilde.no (NO)

Cirkapris: 26000 kronor

Produktfakta: Typ: Led
Storlek: 46 tum
Upplösning: 1920 x 1080 pixlar
Kontrast: 6 000 000:1 (dynamisk)
Anslutningar (urval): 4 x hdmi, 2 x usb, ethernet, komponent, vga, scart
Övrigt: Usb-inspelning, mediaspelare, 3d-stöd
Mått (med stativ): 1091 x 724 x 303 mm
Vikt (med stativ): 19,2 kg