Sök
Samsung UE40B7000

Samsung UE40B7000

Imponerande bildkvalitet

2009-06-08

Testarna framhåller framför allt att Samsung UE40B7000 är en mycket tunn och väldesignad led-tv, samtidigt som bildkvaliteten är hög. En aning ojämn bakgrundsbelysning och svagt ljud är i princip de enda invändningarna.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "You get what you pay for"
Cnet 9/10 "Ein wirklich beeindruckender Fernseher"
Hdtvtest "A well-deserved recommendation from us"

Vad tycker testarna?

Testarna är alla imponerade av att tv:n är så pass smal och att tv:n i stort är snygg. Dessutom framstår bildkvaliteten i stort som imponerande hos modellen. Svärtan och färgerna uppskattas, liksom rörelsehanteringen. Fläckbildning, eller "clouding", i hörnen under mörka scener är dock ett av flera testare påpekat fenomen. Nätverksmöjligheterna uppskattas. När det kommer till ljudet är testarna oense.

What hifi

"You get what you pay for"

Brittiska What hifi recenserar modellen UE40B7020. Tv:n uppskattas av testaren som främst betonar att den är väldigt tunn och har snygg design. Dessutom finns det en uppsjö av anslutningar och användbara tillbehör. Ett exempel är att man kan få trådlös nätverksanslutning, om man skaffar en adapter. Bilden är stabil och störningsfri. Den hanterar även rörelser på ett mjukt sätt. Vidare är svärtan bra och färgerna beskrivs som "rika". Vanliga lågupplösta tv-bilder tjänar inte mycket på bilduppskalningen, men dvd och blu-ray hanteras på ett imponerande respektive mycket imponerande sätt. Bland baksidorna finns att fjärrkontrollen är för stor, konstig och svåranvänd. Dessutom är ljudet svagt. Dock är det relativt höga priset befogat då det är mycket tv som erbjuds för pengarna.

Källa: What hifi (GB) juni 2006

Cnet

"Ein wirklich beeindruckender Fernseher"

Cnet tycker att UE40B7000 är en imponerande tv som visar att lcd-apparater kan konkurrera med plasma-tekniken. En utmärkt bildkvalitet, ett smalt utförande och överlag snygg design ger pluspoäng. Internetfunktionaliteten är omfattande och många olika medieformat stöds genom nätverks¬anslutningen. Ljudmässigt får också tv:n bra omdöme. Det enda egentliga felet är att det i mycket mörka scener kan uppstå fläckar i bildens hörn. Priset är visserligen högt, men betraktas av testaren som ett rimligt pris för den senaste teknologin.

Källa: www.cnet.de (DE)

Hdtvtest

"A well-deserved recommendation from us"

Hdtvtest ser 40B7000 som en försöksmodell för platt-tv med led-bakgrundsupplysning på kanterna. På så sätt har den sina fördelar men också en del barnsjukdomar. Ett problem är att ojämn bakgrundsbelysning vilket ger "fläckar" i vissa scener. Det är dock en ovanlig åkomma. För att få bättre svärta har också bildkvaliteten delvis offrats i mörka sekvenser. För kräsna tv-spelare kan en liten eftersläpning stundom vara ett störningsmoment. Dock överväger de positiva sidorna hos modellen. Designen är beundransvärd och den samsas med snygg färgåtergivning och djup svärta. Videobearbetningen och rörelsehanteringen imponerar. Vidare är bredden på nätverks- och uppspelningsmöjligheterna mycket bra med bland annat internet och dlna. Till sist drar den också mindre ström än andra apparater av samma typ.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta:

Typ: LcdStorlek: 40 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 3000000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: 90 grader
Anslutningar, urval: 4xhdmi, 2xusb, komponent, mini-scart, digital ljudutgång
Övrigt: 100 Hz, dlna och led backlighting, wifi-dongle som tillval
Elförbrukning: 140 watt (standby under 1 watt)
Mått: 996x630x30 mm (utan stativ)
Vikt: 14,8 kg (utan stativ)

Tillverkare: Samsung