Sök
Samsung UE-46B8000

Samsung UE-46B8000

En tv för allt

2009-10-26

Det är inte bara designen hos Samsung UE-46B8000 som imponerar. Testarna berömmer också anslutningar och den utmärkta bildkvaliteten som övertygar oavsett signalkälla. Ljudet är dock lite lamt i jämförelse med andra tv-modeller.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 "One of the finest displays I´ve seen"
Video 84/100 "High-Tech mit Stil"
What hifi 5/5 "A superbly realised product"

Vad tycker testarna?

Samsung UE-46B8000 bjuder enligt testarna inte bara på utmärkta bildegenskaper och god design, den imponerar också med sin tunnhet, anslutningsmöjligheter, det äkta 200 hertz-läget och alla multimediaegenskaper som tryckts in. Det enda som egentligen drar ned på omdömet är de svaga högtalarna samt att det gäller att vara varsam vid val av de förinställda bildlägena. Det gäller att vara försiktigt med att dra på ljusstyrkan och hantering av 200 hertz-läget. Men så länge det är på plats så levereras en utmärkt bild, oavsett signalkälla.

Home cinema choice

"One of the finest displays I´ve seen"

Home cinema choice berömmer Samsung UE-46B8000 för som verkligen uppdaterar bilden 200 gånger i sekunden till skillnad från många av konkurrenterna. Testaren tycker också att denna tv bevisar att kantmonterade led-dioder fungerar minst lika bra som dioder monterade direkt bakom panelen. Skärmens bildegenskaper är utmärkta, svärtan är djup och naturlig, färgerna överträffar det mesta och 200 hertz-tekniken eliminerar effektivt både fladder och spökskuggor. Det enda negativa som testaren finner är att kontrasten avtar med betraktningsvinkeln och att man kunde ha varit mer noggrann med några av de förinställda bildlägena. Ljudmässigt imponerar den inte. Skillnaden från föregångaren B7000 är inte speciellt stora men detta är ändå en av de bästa tv-skärmar som gjorts enligt testaren.

Källa: Home Cinema Choice (GB) november 2009

Video

"High-Tech mit Stil"

Tyska Video har testat UE-46B8090 och framhåller att Samsung kommer med en mix av design, funktionalitet, teknik och ordentliga osd-menyer som är svårslagen. Dlna-stöd med möjlighet att återge musik, video och bilder uppskattas och likaså de Yahoo widgetar och små spel som lagts in. Men allra bäst är kanske att det går att ansluta tv:n till wlan via usb-ingången och därmed slippa dra nätverkskabeln in i vardagsrummet. Bildmässigt hanteras flimmer och ryckningar enormt bra och även skärpa, kontrast och färgerna får mycket beröm. Några problem med betraktningsvinkeln upptäcks inte. Men trots all beröm så hamnar UE-46B8090 först på tredje plats i jämförelsen som Video gör. Testvinnare blir Philips led-tv 46PFL9704H följt av plasman Pansonic TX-P46Z1E.

Källa: Video (DE) nr 9 2009

What hifi

"A superbly realised product"

What hifi imponeras av hur mycket som tryckts in i Samsung UE-468000 med tanke på att den är så pass smal. Väggfästet gör inte den speciellt tjockare, cirka 1,5 cm. Designen är riktigt snygg och användningen enkel. Bilden blir bra oberoende av signalkälla. Digitala tv-sändningar håller hög standard med naturliga och balanserade färger, bra kontrast, djupa svärtor och bra rörelsehantering. Uppskalning av dvd hanteras med bravur men det är med blu-ray som de starka sidorna kommer fram med en enorm detaljnivån och riktigt fina hudtoner. Att tänka på är att använda rätt inställningar. Testaren skriver att om ljusstyrkan dras upp för mycket eller om fel inställning väljs för 200 hertz-tekniken kan resultat lätt kännas onaturligt. Ljudet är lite väl tunt, även med platt-tv mått mätt och en extern ljudanläggning rekommenderas.

Källa: What hifi (GB) september 2009

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta:

Samsung UE-46B8000
Typ: Led
Storlek: 46 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: i.u
Ljusstyrka: i.u
Betraktningsvinkel: i.u
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komposit, s-video, komponent, 2xusb, ethernetingång
Elförbrukning: 130 watt (standby mindre än 0,1 watt)
Övrigt: Motionplus 200 hertz, priset avser UE-B8050 som säljs i Sverige.
Mått: 1131(b)x688(h)x30(d) mm
Vikt: 18 kg

Tillverkare: Samsung