Sök
Samsung PS50A556

Samsung PS50A556

Inte med i matchen

2008-11-03

Samsung PS-50A556 är en billig 50 tummare med full hd-upplösning som dock inte lyckas imponera med vare sig specifikationer eller prestation.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 3/5 "Doesn't look especially sharp"
Video 75/100 "Flackern am Bildrand"
Home cinema choice 4/5 "It's a bargain"
Cnet 5,9/10 "Off the pace"
Trusted reviews 7/10 "Can be considered a disappointment"

Vad tycker testarna?

Att Samsung inte varit med i plasmafighten på ett tag är enligt testarna mer än märkbart då skärmen inte tillhandahålla specifikationer som kan tampas med de bästa i klassen. Men mest märkbart uppges det bli när bildkvaliteten granskas. Skärmen uppges ha problem med att få till skärpa, färger och lider av brus. Dessutom anmärks på ljusstyrkan, rörelseoskärpa och färgstick. Flera av testarna menar dessutom att även om menyerna är snygga och enkla så känns de inte alltid helt genomarbetade.

What video

"Doesn't look especially sharp"

What video skriver att det mest spännande med Samsung PS50A556 är den höga upplösningen. I övrigt anses produkten bjuda på funktioner och anslutningar som inte på något sätt står ut från det som blivit standard idag. Användarvänligheten står dock högt i kurs tack vare snygga och enkla menyer och en väl utförd fjärrkontroll. Men bildkvaliteten hos skärmen är en stor obekväm överraskning. Full-hd bilder kommer inte i närheten av den skärpa som kan och bör förväntas samtidigt som detaljer och klarheten i bilden bara kommer upp till det som syns med en hd-ready skärm. Standardupplösta sändningar blir dessutom mjuka och brusiga vilket testaren tror beror på en dålig uppskalning. Dessutom är produkten dålig på att hantera rörelser och färger hanteras inte heller något vidare uppger testaren. Det som däremot är bra är kontrasten som är bättre än vilken lcd som helst men som inte slår klassledarna inom plasma.

Källa: What video (GB) nr 339 2008

Video

"Flackern am Bildrand"

Tyska Video gillar att Samsung PS50A556 kommer med många möjligheter till anslutning samtidigt som det finns usb-port med återgivning av musik och bilder. Testaren menar att skärmen har många nyttiga funktioner och fäster extra uppmärksamhet på att bild-i-bild finns i flera olika utföranden. Handhavandet beskrivs som enkelt och menyerna som snygga med många inställningsmöjligheter på framför allt bildsidan. Om ljusstyrkan och kontrasten ställs in på rätt sätt så levereras en bildkvalitet med präktiga färger och fina detaljer. Bilden blir dock inte helt lugn utan flimmer förekommer och det främst vid motivrörelser. Video kikar på ytterligare två skärmar på 50 tum och uppåt och menar att Sony KDL-52W4000 är det bästa köpet. Samsung PS50A556 får samma slutpoäng som LG 50PG6000 med vilken andraplatsen därför delas.

Källa: Video (DE) nr 7 2008

Home cinema choice

"It's a bargain"

Det blir beröm för både god byggkvalitet och goda anslutningsmöjligheter när Home cinema choice tar sig an Samsung PS50A556. Skärmen beskrivs inte uppvisa problem med rörelser och snabba spel på Xbox360 hanteras utmärkt. Film i 24p återges också fint. Hd-material har bra detaljupplösning och skärpa men bildintrycket störs av brus även när brusreducering är igång. Testaren berömmer svärtan och menar att den gör mycket också för standardupplöst material men färgåtergivning är inte produktens starka sida. Färgtoningar är inte sömlösa och dessutom saknas en gnutta djup i bilden. För priset så menar testaren att prestationen är godkänd och den som är ute efter ett budgetalternativ anses komma att få mycket nöje med produkten.

Källa: Home cinema choice (GB) issue 161 2008

Cnet

"Off the pace"

Samsung har länge gjort snygga plattskärmar och PS50A556 är enligt Cnet inget undantag då den har ett utförande som går väl ihop med övriga produkter från tillverkaren. Skärmen har god upplösning och bra anslutningsmöjligheter sett till priset. Att det dessutom finns många bildbehandlingstekniker under ytan ger känslan av mycket för pengarna. Men när testaren tittar närmare på bildkvaliteten så blir det lite av en besvikelse att se hur produkten presterar. Svärtan är imponerande jämfört med en lcd och det är också betraktningsvinklarna. Men för att vara en full-hd skärm så får produkten aldrig till den där skärpan och detaljrikedomen som kan förväntas med 1080p. Samtidigt så blir standardsändningar mycket mjuka i sin återgivning med påtagligt mycket videobrus. Bruset är mer tydligt med sd-material men försvinner aldrig heller helt med hd. Färghanteringen är inte den bästa och testaren noterar bristande återgivning av hudtoner och vid snabba rörelser noteras färgbrus. Svärtan är bra jämfört med lcd-skärmar, men är sämre än de senaste produkterna från andra plasmatillverkare. Testaren är också missnöjd med ljudet som uppges sakna både tryck i basen såväl som klarhet i diskanten.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

"Can be considered a disappointment"

Att detta är Samsungs första plasma på ett tag märks enligt Trusted reviews på specifikationerna som inte når upp till dem hos de klassledande tillverkarna. Det som främst anmärks på är antalet anslutningar, frånvaro av 100 hertz-teknik och ett kontrastförhållande som inte kommer i närheten av vad Pioneer och Panasonic får till med sina plasmor. Bildintrycket imponerar inte heller på Trusted reviews som menar att två svagheter stör totalintrycket. Det ena är ljusstyrkan som känns låg och obalanserad och det andra är skärpan som trots full hd-upplösning inte levererar samma detaljer och klarhet som ses hos andra produkter. Dessutom så uppges skärmen ha problem med färggraderingar med standardsändningar men det är inte så allvarligt då produkten i de flesta fall får till trovärdiga färger. Rörelser är ytterligare ett problem då jidder och småhack är väl förekommande. Samsung PS50A556 är inget annat än en besvikelse, avslutar Trusted reviews.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Samsung PS50A556 är en 50 tums plasmaskärm med full hd upplösning. Den har analog och digital tv-mottagare och bland anslutningarna märks också tre hdmi, komponent, vga, s-video och scart. Betraktningsvinkeln är angiven till mer än 175 grader, ljusstyrkan är 1500 cd/m2 och den dynamiska kontrasten är angiven till 1.000.000:1. Vikten är 37,4 kg och måtten är ca 1530x1000x90 mm.

Tillverkare: Samsung