Sök
Samsung PS42S5H

Samsung PS42S5H

Stabil plasma

2005-12-23

Från Samsung kommer en bra 42 tums plasma med stöd för hd-upplösning. Testarna skriver att PS42S5H har utmärkt bild och är en stabil plasma som inte har några speciella brister.
Testkälla Betyg Kommentar
Din Side 5/6 "Kresen på signalkvaliteten"
Bild & Ljud Hemma 10/10 "Månadens TV"
HemmaBio 35/50 "Jämn & stabil"
DVD & Hjemmekino 17/20 "Sortnivået er helt i toppklasse"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att PS42S5H hamnar i mitten bland de bättre plasmorna. Den har alla nödvändiga funktioner och bildkvaliteten är bra utan att sticka ut vare sig uppåt eller nedåt. Apparaten har bra bildförbättringsfunktioner men kan ha svårt att hantera insignaler med väldigt mycket brus. Inställningsmöjligheterna är goda och på det hela taget är det en stabil tv.

Din Side

"Kresen på signalkvaliteten"

Din Side gillar att plasman har logiska menyer och är enkla att ställa in. Det är också positivt att man hitta en del funktioner direkt på fjärrkontrollen. Ljudet från högtalarna är helt ok och passar till allt utom film och musik. Bildkvaliteten är överlag bra men apparaten kräver att insignalen är av god kvalitet och relativt störningsfri. Denna egenskap gör att produkten inte riktigt når toppbetyget. Trots detta är Samsung PS42S5H ett bra köp som också kan hittas till ett bra pris i många nätbutiker, skriver testaren.

Källa:

Till Din Side

Bild & Ljud Hemma

"Månadens TV"

SamsungBild & Ljud Hemma gillar den kompakta och stilrena designen hos PS42S5H. Tråkigt bara att fjärrkontrollen inte är lika fin som tv-apparaten. Det finns gott om anslutningsmöjligheter och inställningar. Det enda som saknas är möjligheten att köra digitalt från en dator. Vanlig analog vga fungerar dock utan problem. En minneskortläsare hade kanske också varit önskvärt av vissa personer. Bildkvaliteten är riktigt bra och bildförbättringsfunktionen fungerar utmärkt. Detta är speciellt användbart vid vanliga analoga tv-sändningar med sämre bild. Dock har apparaten en gräns då insignalen blir alldeles för dålig. Sammantaget är det en riktigt fin plasma som också blir utsedd till månadens tv.

Källa: Bild & Ljud Hemma, nr 10 2005

HemmaBio

"Jämn & stabil"

HemmaBio har testat gräddan hos 42-tums plasmorna. Dessa är enligt testaren Hitachi 42PD7200, NEC 42XR3, Panasonic 42PV500E, Phillips 42PF9966, Samsung PS42S5H och Thomson 42PB220S4. Samsung beskrivs som medianmodellen i testet. Det går att få en utmärkt bild med några enkla inställningar och en modern dvd-spelare. Annars är plasman varken upp eller ned jämfört med andra produkter i testet. Även om den inte utmärker sig är det alltså en bra och stabil plasma. Vinnare i blev Hitachi 42PD7200.

Källa: HemmaBio, nr 10 2005

DVD & Hjemmekino

"Sortnivået er helt i toppklasse"

DVD & Hjemmekino skriver att PS42S5H levererar en stabil och detaljrik bild med bra upplösning och fina färger. Kontrasten är som väntat riktigt bra och svärtan är i toppklass. Det som finns att anmärka på är att övergångarna i vissa färger kan se lite grova ut. Det kan också vara lite svårt att ställa in den optimala bilden. Testaren påpekar dock att han numera bedömer plasmor mer kritiskt eftersom den generella kvaliteten har ökat rejält under det senaste året. Sammantaget är Samsung PS42S5H en bra plasma som har fina bildegenskaper och ett utmärkt stöd för högupplöst material.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 8 2005

Cirkapris: 28000 kronor

Produktfakta: Samsung PS42S5H är en plasma-tv på 42 tum. Upplösningen är på 1024x768 pixlar och skärmen har stöd för 12-bitars färgdjup. Kontrasten ligger på 10000:1 och luminansen är 1300 cd/m2. De anslutningar som finns är scart, komposit, s-video, komponent, hdmi, vga och rca in/ut. Övriga funktioner är bland annat text-tv med 2100 sidors minne och bild-i-bild. Måtten är 106(b)x74(h)x9(d) cm och vikten ligger på ca 42 kg.

Modell: Samsung PS42S5H