Sök
Samsung PS-50P96

Samsung PS-50P96

Briljant bild

2008-02-18

En 50-tums plasma med full hd-upplösning som imponerar. Bildkvaliteten beskrivs i närmast lyriska ordalag. Samsung PS-50P96 är inte den billigaste modellen på marknaden men bedöms ändå vara prisvärd.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 ”Another impressive Samsung”
M3 7/10 ”Detaljrikedomen är brutalt bra”
What video 5/5 “Most textured HD picture we’ve ever seen on a 50 inch plasma”
Cnet 8,3/10 ”Amazing picture quality”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare närmast öser beröm över bildkvaliteten hos Samsung PS-50P96. Framförallt kommer bilden till sin fulla rätt när den testas på full hd-material och den anses tillhöra det bästa på marknaden just nu. Även dvd och vanlig tv ser riktigt bra ut. Designen beskrivs som snygg, funktionsutbudet och anslutningsmöjligheterna får också beröm. Sporadisk kritik förekommer mot ljudkvaliteten. I jämförelse med andra tv-modeller i samma storleksklass anses PS-50P96 vara prisvärd.

What hifi

”Another impressive Samsung”

What hifi placerar Samsung PS-50P96 på en delad förstaplats tillsammans med Sony KDL-52W3000 i ett jämförande test mellan åtta olika tv-apparater. Bildkvaliteten beröms, i synnerhet den smidiga färghanteringen. Detaljrikedomen är hög och färgerna är skarpa och klara, såväl när man tittar på vanliga dvd-filmer som högupplösta blu-ray-filmer. Likaså ges godkänt åt bildkvaliteten på den inbyggda digital tv-mottagaren Det enda som anmärks på är att svärtan hade kunnat vara lite bättre. Ljudmässigt levererar högtalarna på PS-50P96 ett fylligt och balanserat ljud. Plus ges också åt designen och det rika funktionsutbudet. Testaren anser att priset är välmotiverat.

Källa: What hifi (GB) februari 2008

M3

”Detaljrikedomen är brutalt bra”

M3 nämner inledningsvis den snygga utformningen hos teven och konstaterar att PS-50P96 utrustats med det senaste utbudet av funktioner och anslutningsmöjligheter. Det som imponerar är framförallt bildkvaliteten. Särskilt gäller detta för högupplösta filmer via blu-ray-spelare, men även dvd-filmer och tv-spel hanteras väl av Samsung. De skarpa färgerna och detaljrikedomen framhävs särskilt, men också svärtan och kontrastomfånget anses vara bra. Det enda negativa som nämns bildmässigt är att viss skuggeffekt uppstår på grund av frontglaset, ifall man inte sitter något så när rakt framför tv:n. Sammanfattningsvis så anser testaren att det inte finns några större brister med PS50P96, vilket också återspeglas av priset. I ett jämförande test mellan sex nya plasmamodeller, vilka inte rangordnats inbördes, anser man dock att Pioneer PDP-508XD överglänser Samsung PS-50P96 vad gäller bildkvalitet. Det finns dock en reservation då Samsung har något bättre skärpa med material i full hd.

Källa: M3 (SE) nr 8 2007

What video

“Most textured HD picture we’ve ever seen on a 50 inch plasma”

What video talar nästan uteslutande i positiva ordalag om bildkvaliteten. Hanteringen av full-hd-material beskrivs som nästintill hypnotiserande. De många bildfunktionerna bidrar till det höga bildbetyget. PS-50P96 anses producera Samsungs mest naturtrogna bild hittills. Det enda som anmärks på är att rörliga bilder ibland kan uppfattas som lite suddiga. Testaren är dock noga med att understryka att detta knappast upplevs som ett problem tillräckligt ofta för att dra ner det höga bildbetyget. De enkla menyerna och smidiga fjärrkontrollen bidrar till hög användarvänlighet. Jämfört med andra 50-tums plasmor anses Samsung dessutom vara prisvärd, då den kostar åtskilliga tusenlappar mindre. Det enda negativa omdömet rör ljudet. Genom att dölja högtalarna på sidan för att premiera design uppnår Samsung tyvärr inte den ljudkvalitet som hade behövts för att göra den stora skärmen rättvisa.

Källa: What video (GB) nr 325

Cnet

”Amazing picture quality”

Cnet imponeras av prestationen med full hd-material. Även standardupplösta dvd-filmer såg bra ut. Särskilt omnämns svärtan. Med vanligt tv-tittande blir resultatet inte lika bra på grund av den lägre upplösningen i källmaterialet. Designen är beundransvärd men fjärrkontrollen är inte lika bra. Vidare noteras att Samsung tagit till sig tidigare kritik mot ljudet på vissa modeller och sett till att PS-50P96 utrustats med ett ljudsystem med skärpt bas vilket påtagligt förbättrar ljudkvaliteten. Testaren sammanfattar med att PS-50P96 inte är den billigaste modellen på marknaden men att den verkligen presterar kvalitetsmässigt. Panasonic TH-50PX70 och Pioneer PDP-508XD anses ha ett litet försprång vad gäller prestation, men då Samsung kostar åtskilliga tusenlappar mindre är den ett alternativ väl värt att överväga.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta: Samsung PS-50P96 är en 50 tums plasma-tv med full hd-upplösning, 1920x1080 pixlar. Kontrasten ligger på 10000:1 och bildformatet är 16:9. Ljusstyrkan är angiven till 1000 cd/m2 . Anslutningsmässigt finns tre hdmi (1.3)-ingångar, dubbla scart, s-video, komponent, vga och komposit. Bland funktionerna kan nämnas inbyggd digital tv-mottagare, hdmi-cec samt bildfunktioner för film och spel. Högtalarna är på 2x15 watt. Bordstativ medföljer. Mått och vikt inklusive bordsstativ är 1289x320x804 millimeter, respektive 48,5 kg.

Tillverkare: Samsung