Sök
Samsung PS-50P7

Samsung PS-50P7

Bra i ljusa rum

2007-01-17

Samsung PS-50P7 är en elegant och kompakt plasmaskärm. Testarna tilltalas av svärtan och färgbalansen.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Be blown away by the performance"
Bild & ljud hemma 9/10 "Bra svärta och fina färger"
Ljud & bild "Bästa plasmasvärtan i ljusa rum"

Vad tycker testarna?

Det som testarna imponeras mest av med Samsung PS-50P7 är den höga detaljnivån vid mörka scener. Det påpekas också att skärmen fungerar bra i ljusa rum. Menyn beskrivs som enkel och användarvänlig. Vidare uppskattar man de många anslutningsmöjligheterna. Bildkvaliteten är bra men ibland upplevs skärpan som något för oskarp. I sin helhet är bilden annars mycket ren och färgrann, med vissa undantag.

What hifi

"Be blown away by the performance"

What hifi tycker att Samsungs PS-50P7 påminner i mångt och mycket om PS-50Q7. Den förstnämnda är något dyrare, men erbjuder fler anslutningsmöjligheter som till exempel en extra hdmi-ingång samt en starkare högtalare. Detta ses bara som något positivt. Den har även fler kortläsare än tidigare och en smart usb-ingång för exempelvis mp3-spelare. Upplösningen och den inbyggda tv-mottagaren håller sig intakta. Bildkvaliteten är ren, skarp och återger välbalanserade färger och kontraster. Hastiga rörelser i exempelvis filmer stör inte speciellt mycket. Det enda negativa med bildskärmen är svärtan som ibland kan upplevas som något odetaljerad.

Källa: What hifi (GB) awards 2006

Bild & ljud hemma

"Bra svärta och fina färger"

Bild & ljud hemma har i ett test jämfört två likvärdiga plasmaskärmar, Samsungs PS-50P7 och LG 50PC1R. Den förstnämnda är en slimmad och mycket elegant bildskärm där bildkvaliteten beskrivs som hög. Bildskärmen fungerar bra även när det är ljust i rummet. Med hjälp av ett nytt färgfilter skall allt oönskat ljus sugas upp även om detta men inte riktigt hjälper fullt ut. Färgerna återges med stor noggrannhet, främst blåa och gröna nyanser. Hd-kvaliteten är också mycket hög även om det finns modeller som är bättre på just detta. Svärtan i bilden beskrivs som mycket god men ibland upplevs vissa grönstick i bilden. Jämförelsevis med LG har Samsung en skarpare och renare bild. Den har även fler och bättre anslutningsmöjligheter. I övrigt är bildbehandlingen bättre och störningarna i bilden mindre. Testvinnare är således Samsungs PS-50P7.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 12 2006

Ljud & bild

"Bästa plasmasvärtan i ljusa rum"

Ljud & bild tycker att Samsungs PS-50P7 inte står sig väl jämförelsevis med andra plasmaskärmar och lcd-skärmar. Skärpan är det stora problemet då den upplevs som allt för ojämn. Testkällan sträcker sig så långt att man tycker att det är konstigt att Samsung överhuvudtaget släppt en sådan produkt. Den har däremot en mycket fin svärta, speciellt i ljusa rum. Bilden från sidan är även den helt ok och kontrasten är hygglig. Det mest positiva med denna bildskärm är de noggranna detaljerna som återges hos helmörka bilder. Detta sker dock på bekostnad på en del brus och andra brister i bilden.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 12 2006

Cirkapris: 35000 kronor

Produktfakta: Samsung PS-50P7 är en 50 tums plasmaskärm med upplösningen 1366x768 pixlar. Kontrasten är 10000:1 och ljusstyrkan 1300 cd/m2. Betraktningsvinkeln är 175 grader såväl horisontellt som vertikalt. Ljudmässigt finns högtalare på 2x15 watt. Bland anslutningarna finns dubbla hdmi och scart, en komponent samt minneskortsläsare, usb, s-video och pc-ingång. Mått exklusive bordstativ är 1055x96x713 mm och vikten är 34 kg.

Tillverkare: Samsung