Sök
Samsung PS-50P3HZ

Samsung PS-50P3HZ

Utan rätta gnistan

2004-08-30

En 50 tum stor plasma-TV tar en hel del plats och kostar mycket pengar. Testarna tycker inte riktigt att Samsung PS-50P3HZ når upp till det höga priset, men den har ändå sina fördelar.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 3/5 "Faces a struggle from the start"
Home Cinema Choice 3,5/5 "Fails to impress"
Essential Home Cinema 4/5 Essential Home Cinema

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Samsung PS-50P3HZ har en ganska tråkig design, den saknar också komponentvideo bland anslutningarna och dessutom lämnar bildkvaliteten mer att önska. Däremot får DNIe-systemet beröm. Någon testare kommenterar att menysystemet och fjärrkontrollen är smidiga att använda. Priset är högt för denna dyrgrip, utan att testarna tycker att TV:n känns det minsta lyxig.

What Video

"Faces a struggle from the start"

What Video säger att Samsung PS-50P3HZ har en hård konkurrens att möta, eftersom det i dessa prislägen krävs en hel del prestation. Designen är okej, men inte iögonfallande. Anslutningarna sitter så till att det oundvikligen kommer vara en hel del sladdar som går till TV:n, vilket hade kunnat undvikas. De anslutningar som finns är godkända, men What Video är förvånade över att det inte finns komponentvideo. Men det finns positiva sidor i form av bildfunktioner och andra roliga funktioner som Virtual Dolby. Man imponeras även av funktionen DNIe (Digital Natural Image engine) som verkligen påverkar bilden i positiv riktning. Men även med denna funktion igång är bilden inte den bästa. Man hade gärna sett att den vore mer livlig, med finare färger och bättre detaljer. Bilden är inte dålig, men ganska slätstruken och det är mycket pengar att betala för en plasma-TV. Bilden når inte riktigt upp till prisläget.

Källa: What Video, juli 2004.
Home Cinema Choice, augusti 2004.
Essential Home Cinema, nr 36 2004.

Home Cinema Choice

"Fails to impress"

Enligt Home Cinema Choice har TV:n många konkurrenter att slå för att vinna konsumenterna. Dessutom är TV:n så pass dyr, att det inte direkt är något impulsköp som görs. Men Home Cinema Choice anser inte att TV:n står upp till konkurrenterna. Designen är tråkig och oinspirerande. Anslutningsmöjligheterna lämnar mer att önska, speciellt då alla anslutningar är inbyggda i skärmen vilket gör dem svåra att komma åt. Testaren saknar komponentvideo. Positivt att menysystemet är lätt att förstå, liksom att använda. Fjärrkontrollen är välkonstruerad och smidig. Användbara funktioner är bland annat bild-i-bildfunktionen liksom DNIe som ska göra bilden bättre. Bildkvaliteten är inte helt bra, då färgerna inte känns naturliga eller livliga. Dessutom finns en grönaktig färg över det mesta i bilden. Kontrasten är dock god och detaljrikedomen riktigt bra, men TV:n når inte ända fram.

Essential Home Cinema

Essential Home Cinema

Essential Home Cinema menar att det höga priset också ger höga förväntningar. Designen är inte direkt lockande. TV:n ser inte dålig ut, men inte heller speciellt lyxig. En stor nackdel är att anslutningarna sitter bakpå skärmen allihop, vilket gör att det kommer bli ett virrvarr av sladdar. När det kommer till anslutningar finns inte komponentvideo. Att sakna denna anslutning sänker funktionaliteten rejält menar EHC. Bland fördelarna nämner man olika bildinställningar som går att göra, liksom Virtual Dolby. Även bildfunktionen DNIe får positiva kommentarer. Bildkvaliteten är överlag godkänd, men inte fantastiskt bra, vilket man kunde ha förväntat sig i detta prisläge.

Cirkapris: 95000 kronor

Produktfakta: Samsung PS-50P3HZ är en 50 tum stor plasma-TV med en upplösning på 1366x768 bildpunkter. Ljusstyrkan är 800 cd/m2 och kontrasten 900:1. Funktioner som finns är bland annat inbyggd tuner, bild-i-bild- och Text-TV. Bildformatet är 16:9 och pixelstorleken 0,81. Betraktningsvinkeln uppges till 160 grader horisontellt och vertikalt. För att maximera bilden finns progressive scan, DNIe och brusreducering. Ljudet har en uteffekt på 2x10 W och TV:n är kompatibel med Virtual Dolby. Två SCART liksom två Audio. Det finns även S-video och PC-ingång. Utgång för monitor, högtalarutgång och subwooferutgång finns också. Uppskattad energiförbrukning på 440 W. TV:n väger 42 kilo och har måtten 1204x724x79 mm.

Modell: Samsung PS-50P3HZ