Sök
Samsung PS-42P2S

Samsung PS-42P2S

Inte så bra som väntat

2003-02-24

Samsung PS-42P2S är en 42 tum stor plasmaskärm med en kontrast på 700:1. Testarna menar att skärmen lämnar mer att önska, sitt låga pris till trots.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 2/5 "Bad image noise issues"
Essential Home Cinema 3/5 "Stumbles on the basics"
Home Cinema Choice 4/5 "A bit of a strange brew"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att designen hos Samsung PS-42P2S är snygg, men inte speciell. Inte heller är det någon som prisar bilden. Färger, kontrast, skärpa, detaljer lämnar mer att önska. Några tycker också att det uppkommer mycket linjer och grynighet i bilden, medan en testare anser att det är i detta ärende som skärmen sköter sig bäst. Högtalarna får dock beröm från många håll.

T3

"Bad image noise issues"

T3 säger att första intrycket av Samsung PS-42P2S känns bra och att designen känns gedigen. Tyvärr är det inte lika lätt att koppla in skärmen eftersom anslutningarna sitter långt ner på baksidan. Dessutom har den ett surrande ljud när den är igång vilket märks extra tydligt i scener med lågt ljud. Enligt tillverkaren skall detta inte gälla kommande produkter. Tekniskt sett är skärmen både ljus och klar med färger som är fina och korrekta. Det uppkommer ändå störningar i bilden med svaga kontraster och linjer. Skärmen har också svårt med ljusa färger. Det är ingen dålig skärm i jämförelse med vanliga TV:n men det finns bättre plasmaskärmar. De medföljande högtalarna är dock bra. T3 testar även Hitachi CL42PD2100, LG MZ-42PZ10, NEC 42MP3, Panasonic TH-42PW4B liksom Sharp PZ-43HV2E där Panasonic blir testvinnare före LG.

Källa: T3, juli 2002
Essential Home Cinema, nr 14 2002
Home Cinema Choice, feb 2003

Essential Home Cinema

"Stumbles on the basics"

Essential Home Cinema menar att Samsung PS-42P2S inte har så många anslutningar vilket begränsar en del. Designen är dock imponerande tack vare storleken men i övrigt är den inte så snygg. On-screenmenyerna är lättförståeliga men förändringarna vid inställningarna blir små. Det blir inte bättre av att bilden i sin ursprungliga form inte är superbra varför inställningar hade behövts. Färgerna är någorlunda bra men saknar det lilla extra. Kontrasten är inte speciellt bra och rörelser från mörkt till ljust fungerar dåligt. Skärmen hänger inte med när objekt rör sig snabbt över skärmen. Inte heller skärpan är den bästa och detaljåtergivningen lämnar mer att önska. Bilden kan genom justeringar göras OK men inte mer. Skärmen är en av de billigare.

Home Cinema Choice

"A bit of a strange brew"

Home Cinema Choice anser att designen hos Samsung PS-42P2S inte är något som direkt drar ögonen till sig. Anslutningarna som finns är OK. Onscreen-menyerna fungerar fint och är lätta att förstå, däremot är fjärrkontrollen ingen höjdare då den joystick-liknande delen är svår att förstå. Bildkvaliteten är bra. Bilden känns naturlig även om kontrasten kunde vara bättre. Riktigt djup svart färg har skärmen svårt för. Upplösningen känns lite begränsad men helt OK. Ett stort plus för att bilden inte har några linjer, grynighet eller andra störningar. Högtalarna låter riktigt bra för att vara så små med mycket bas och djup. Home Cinema Choice testar även Hitachi CL- 32PD3000, Sony KZ-42TS1E, Thomson 32WS95UF och Toshiba 35WP26. Hitachi är testvinnare.

Cirkapris: 60000 kronor

Produktfakta: Samsung PS-42P2S är en plasmaskärm som är 42 tum stor och har en upplösning på 852x480 pixlar. Ljusstyrkan ligger på 600 cd/m2 och kontrastförhållandet är 700:1. Progressive Scan liksom digital brusreducering finns. Bildformatet är 16:9. 160 grader betraktningsvinkel horisontellt och vertikalt. Uteffekten hos högtalarna ligger på 2x7 W. Skärmen har en inbyggd förstärkare men ingen TV-tuner och kopplas till DVD, video eller dylikt via SCART. Bild-i-Bild och Bild & Text. Skärmen har RGB-kompabilitet. Anslutningar är Scart, S-Video, PC-ingång, A/V liksom högtalarutgång. Samsung PS-42P2S väger 32 kilo och har måtten 1039x635x89 mm.

Modell: Samsung PS-42P2S