Sök
Samsung LW40A13

Samsung LW40A13

En bjässe för vardagsrummet

2003-03-14

Med 40 tum och måtten 1246x55x747 mm är Samsung LW40A13 allt annat än liten. Testarna ger relativt goda betyg även om produkten har en del mindre brister.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 "Not to justify its massive price"
Essential Home Cinema 3/5 "Isn't superlative in every area"
Home Cinema Choice 4/5 "All credit is due to Samsung"

Vad tycker testarna?

Testarna menar framför allt att Samsung LW40A13 har snygg design och bra anslutningar även om de flesta saknar fler RGB. Tillgången till DVI får beröm liksom det skapliga ljudet högtalarna presterar. Funktioner, kvalitet och finesser får också en del lovord, men störningar och skuggor som dröjer sig kvar gör att bilden inte blir perfekt. Någon tycker att bilden är för ljus. I övrigt är färger och dylikt OK men fjärrkontrollen kunde däremot förbättras radikalt.

What Video

"Not to justify its massive price"

What Video säger att Samsung LW40A13 är en snygg TV som inte tar mycket plats. Designen är verkligen genomtänkt. Anslutningarna är bra, även om det bara är en av SCART-ingångarna som är RGB-kompatibel. Mycket bra med DVI samt möjlighet att ansluta externa högtalare. Menyerna är väl genomarbetade och skulle vara enkla att använda om inte responsen är långsam och fjärrkontrollen dåligt designad och uppbyggd. Funktionerna är många både vad gäller ljud och bild. Prestandan är god men bilderna kan kännas lite hårda och störningar kan uppstå vad gäller skimmer och skuggor. Färgerna är dynamiska och oerhört fina, kontrasten imponerande och detaljerna överväldigande. Ljudet är bra och medryckande, men saknar en del bas. En bra och massiv TV som dock är dyr med tanke på de små fel som finns i prestandan.

Källa: What Video, feb 2003
Essential Home Cinema, nr 19 2003
Home Cinema Choice, mars 2003

Essential Home Cinema

"Isn't superlative in every area"

Essential Home Cinema menar att det tar lite tid att komma igång med att sätta upp högtalare och dylikt. Om man använder TV:n till hemmabio behövs en hel del kabeldragningar. Ljudet från högtalarna kunde vara bättre även om de tål en hel del. En mycket bra TV på många sätt där designen är snygg och bilden bra, om än lite ljus. Ibland har bilden svårt att skapa en trovärdig svärta. Att det dessutom uppstår skuggor eller "ghosting" vid snabba rörelser är trist. I övrigt är bilden bra med fina färger och toner. Anslutningsmöjligheterna är många och imponerande. Överhuvudtaget godkänd kvalitet, men man kan få bättre för pengarna, menar testaren.

Home Cinema Choice

"All credit is due to Samsung"

Home Cinema Choice anser att TV:n är snyggt designad med rena linjer och kontroller. Anslutningarna är många men testaren saknar komponentvideo och fler RGB scart. Lite krångligt att hörlursingången sitter på baksidan. Fjärrkontrollen är snygg men knapparna har dålig respons och det tar tid att ta sig dit man ska även om direktknapparna är oerhört användbara. On-screen menyerna är bra och lättförståeliga. Funktionerna är inget utöver det normala. Bildkvaliteten är varierande men överhuvudtaget god. Färgerna är fina och bilden har en del "ghosting", som dock inte stör alltför mycket. Betraktningsvinkeln är bra och riktig utifrån Samsungs beräkningar. Ljudet är riktigt bra från högtalarna. Riktigt hög kvalitet rakt igenom!

Cirkapris: 90000 kronor

Produktfakta: Samsung LW40A13 är en 40 tums widescreen LCD TV som går att väggmontera. Funktioner som finns är bland annat timer, bild-i-bild, bild-och-text, Dolby Digital-dekoder, Nicam stereo, MegaText med 2000 sidors minne. Bildformatet är 16:9 och upplösningen maximalt 1280x768 bildpunkter. DNIe och Progressive Scan finns. Högtalarna har en uteffekt på 2x10 W. Surroundljudet sköts av Virtual Dolby Digital. Ljusstyrkan ligger på 500 cd/m2 och kontrasten 600:1. Betraktningsvinkeln är 170 grader horisontellt och vertikalt. Anslutningar är A/V, S-video, kompositvideo, två SCART (en RGB) och DVI-I. Bordsstativ och högtalare medföljer. Samsung LW40A13 väger 23,5 kilo och har måtten 1006(B)x58(D)x713(H) mm. Färg silver.

Modell: Samsung LW40A13