Sök
Samsung LW32A33W

Samsung LW32A33W

Bra funktioner, ordinär prestation

2005-04-28

En 32 tums LCD-TV som är generös med funktioner och anslutningar som dock faller på grund av en medioker bildprestation.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 89/100 “Dette er en lekker skjerm”
Video 61/100 ”Nicht das Niveau der Konkurrenz”
What Hifi 3/5 ”The mediocre performance stops this being a good buy”

Vad tycker testarna?

Sett till funktioner och design så tycker testarna att det är en mycket prisvärd TV. Man berömmer bild-i-bild med dubbla mottagare, menyer och framför allt anslutningsmöjligheterna. Den anses dessutom vara riktigt snygg. Men bättre än så blir det aldrig då produktens största svaghet är bildprestationen som anses ligga långt ner kvalitetsmässigt. Förekomsten av störningar och kornighet som har sitt upphov i själva LCD-tekniken och som var tydlig i första generationen av LCD-skärmar är något som övriga tillverkare kommit i bukt med sen länge och som Samsung borde ha klarat minst lika bra eller helst bättre. Samtliga testare anser att det prestationsmässigt finns mycket bättre alternativ.

DVD & Hjemmekino

“Dette er en lekker skjerm”

Norska DVD & Hjemmekino tycker att Samsung LW32A33W är en behaglig TV att beskåda. Bilden upplevs som rofylld och detaljerad men har småproblem med svärtan och färger som tenderar att dra lite åt det kalla hållet. Ett annat problem produkten har är eftersläpningar som ger upphov till synbar digital kornighet. Man testar både skärmens DVI- och komponentingång och anser att båda ger ett bra resultat. Testaren skriver att det är en smaksak vilken man ska använda då de olika signalerna båda har sina egna för- och nackdelar. De problem skärmen uppvisar finns i alla LCD-skärmar och är ett problem med själva tekniken, skriver testaren. Man gillar tillverkarens nya formgivning, den svarta ramen är snygg och går väl ihop med högtalaren undertill och den medföljande foten. Skärmen är också bra utrustad med anslutningar, har enkla och flotta menyer samt en bra och lättskött fjärrkontroll.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 6 2004
Video, januari 2005
What Hifi, april 2005

Video

”Nicht das Niveau der Konkurrenz”

Samsung-LW-32A33W_side
Samsung LW32A33W förtjänar lite av en fanfar för alla sina elektroniska funktioner, skriver Video. Man nämner specifikt bild-i-bild med två mottagare, universalfjärrkontrollen med inbyggd display och att skärmen är utrustad med de senaste anslutningarna jämsides med de mer konventionella. De färgglada menyerna verkar till en början tilltalande, men efter en stunds användande anser testaren att de är onödigt svårnavigerade. Ljudet som högtalarna pumpar ut är något klent men ändå ganska angenämt att lyssna på, skriver testaren. Bilden är ljus och har naturliga färger och acceptabel skärpa. Hade det enbart varit dessa störande moment så hade bilden varit ganska hyfsad, men bilden lider även av skärmens problem med eftersläpningar som ger upphov till att motivkanter flimrar och förvrängs. Video testar fem olika LCD-skärmar och anser att den här har den svagaste prestationen när det gäller bildkvalitet. Därför placerar man också skärmen också på femte och sista plats. Bäst bild anses Philips 32PF9976 producera och koras därmed till vinnare.

What Hifi

”The mediocre performance stops this being a good buy”

What Hifi har förutom produkten tittat på ytterligare sju plattskärmar. Toshibas 32WL48 anses ge mest för pengarna och utses till bästa skärm. Samsungs skärm plockar höga poäng för många och smidiga funktioner till ett bra pris men bildprestationen är medioker och lider av problem som fanns i första generationen av LCD-skärmar. Färgerna är ok om man tittar på animerade filmer men filmer som behöver en mer naturlig färgskala lyckas produkten inte med. Skärpa och detalj anses följa samma principer. Med DVI och HDMI förekommer istället eftersläpningar som drar ner intrycket. Även om man kan mixtra bort vissa av problemen via inställningar i menyerna så uppträder oftast istället andra. En skärm som verkar lovande men misslyckas med prestation, avslutar What Hifi.

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Samsung LW32A33W är en 32 tums LCD-TV i bredbildsformat med en upplösning på 1280x768 pixlar. Ljusstyrkan uppgår till 500 cd/m2, kontrast 600:1 och betraktningsvinkel anges till 170 grader både horisontellt och vertikalt. De inbyggda Nicam/A2-högtalarna är belägna under skärmen och har en uteffekt på 2x10 W. Bland funktionerna märks bl.a. DNIe, digital bildförbättringskrets, MCC färgkontroll, intelligent bildkontroll, intelligent skärpekontroll, SRS TruSurround XT, bild-i-bild och text-tv med minne för 2100 sidor. Anslutningar finns för HDMI, DVI, 2x scart, komponentvideo, A/V, S-video och för PC (D-sub). Bordstativ medföljer, väggstativ finns som tillbehör. LW32A33W har med bordsstativet dimensionerna 862x328x606 mm och en vikt på 23 kg.

Modell: Samsung LW32A33W