Sök
Samsung LE55A956

Samsung LE55A956

Skarp bild i storformat

2009-02-11

Testarna menar att Samsung LE55A956 hanterar högupplöst material mycket bra, men tittar man på standardupplöst material är det värre med kvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 9/10 "Great picture performance"
What hifi 4/5 "Delivers a fine big-screen picture"
Hdtv test "Average standard-def upscaling"
Hdtv org 94/100 "Quite remarkable"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Samsung LE55A956 är utrustad med ett bra utbud av anslutningsmöjligheter. Tittar man på högupplöst material så får man en mycket bra bild, skärpan är hög och färgerna naturtrogna men det är framför allt svärtan som imponerar. Detta tack vare att skärmen analyserar materialet och anpassar bakgrundsbelysningen. Resultatet blir inte lika bra om man tittar på material i standardupplösning. Bilden blir då mjuk och en hel del detaljer försvinner. Ljudkvaliteten är godkänd, varken bättre eller sämre än förväntat.

Trusted reviews

"Great picture performance"

Trusted reviews menar att det största problemet med skärmen är att betraktningsvinkeln är ytterst begränsad. Så snart man kommer i ca 40 graders vinkel från skärmen så upplever man störningar i bilden. Dessutom har skärmen en tendens att reflektera ljus från det omkringliggande rummet, vilket kan uppfattas som ganska störande. Dock tycker testaren att bilden är ytterst dynamisk och att skärmen är klart värd att rekommendera. Färgerna är mycket kraftiga och livliga, med hd-bilder får man ett utmärkt resultat. Dessutom är svärtan mycket bra.

Källa: www.trustedreviews.com (US)

What hifi

"Delivers a fine big-screen picture"

What hifi påpekar att LE55A956 använder sig av en teknologi som innebär att den analyserar videosignalen och ställer in ljuset individuellt i bakgrunden för att få en så stark svärta som möjligt. Det fungerar bra, svärtan är påtaglig och detaljrikedomen likaså. Dessutom hanteras rörelser ovanligt bra med tanke på hur stor skärmen är. Dock tycker testaren att färgbalansen inte är lika bra, den hamnar något bakom konkurrenterna. Med blu-ray får man ett strålande resultat, med vanlig dvd framstår bilderna som en aning gryniga. Skärmen får kämpa en del med uppskalningen. Ljudkvaliteten är riktigt imponerande. Testaren tycker att skärmen är riktigt bra även om den inte är så bra att den förtjänar högsta betyg.

Källa: http://whathifi.com (US)

Hdtv test

"Average standard-def upscaling"

Hdtv test tycker att jämfört med föregångaren F96 så hanteras färger bättre med A956. Uppskalningen av standardupplöst material är inte något som imponerar men tittar man på högupplöst är effekten desto bättre. Det är framför allt svärtan som imponerar. Anslutningsmöjligheterna är också bra. Tv:n har dock en ganska långsam responstid, vilket kan bli ett problem om man spelar tv-spel. Betraktningsvinklarna är också begränsade vilket är en nackdel. Testaren ger trots allt skärmen benämningen "Highly recommended".

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Hdtv org

"Quite remarkable"

Hdtv org anser att LE55A956 inte är perfekt, men att den ändå är mycket bra och absolut värd en extra titt. Färgåtergivningen är bra, färgerna är starka. Det är framför allt svärtan som imponerar. Dessutom är detaljåtergivningen riktigt bra. Material i hd-kvalitet ger strålande kvalitet med slående skarpa bilder. Använder man sig av standardupplöst material får man dock ett sämre resultat, bilderna är mjukare än väntat och detaljerna kommer inte till sin rätt. Rörliga bilder är bra, det uppstår inga eftersläpningar värda namnet och testaren är mycket nöjd. Högtalarna är hyfsade även om de inte sticker ut på något sätt.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 35000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd led
Storlek: 55 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 2.000.000:1 (dynamisk)
Anslutningar: 4xhdmi, 2xscart, vga, komponent, s-video, komposit, usb 2.0
Övrigt: Led, dlna, 100 Hz
Mått: 1364x882,6x337,8 mm (med stativ)
Vikt: 40,4 kg (med stativ)

Tillverkare: Samsung