Sök
Samsung LE46F86

Samsung LE46F86

Snygg och kompetent

2008-03-28

Skärmen är snygg och uppvisar bra bild, vill man att den skall bli perfekt får man dock lägga ner lite tid på kalibrering.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Easy on the eye"
Trusted reviews 9/10 "With HD sources the image looks superbly sharp"
Prylportalen "En mycket bra tv"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att designen är riktigt snygg men skärmen drar åt sig en del fingeravtryck. Högtalarna är okej, även om en testare tycker att de tappar lite i lägre register. Skärmen erbjuder en hel del inställningsmöjligheter, men man kommer långt på de förinställda inställningarna. Bilden är bra, färgerna naturliga och skärpan hög. Allra bäst resultat får man med hd-upplöst material. Effekten är i det närmaste tredimensionell och bilden är skarp och levande med utmärkt kontrast och naturliga färger.

What hifi

"Easy on the eye"

FILE:\\L:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\1.jpgWhat hifi menar att denna tv är riktigt snygg. Förekomsten av tre hdmi är bra. Bilden är skarp och ren, kontrasten bra och färgerna naturliga. Man får bra resultat oavsett om man använder analog eller digital mottagare. Testaren tycker även att ljudkvaliteten är till belåtelse, ljudet är balanserat och fullt godkänt. Tittar man på dvd uppstår inte minsta störning i bilden. Man får en tredimensionell känsla och kvalitetsintrycket är utmärkt. Det allra bästa resultatet får man dock när man tittar på hd-material. Prestandan lyfter ett snäpp och resultatet är bländande bra. Det enda testaren har att klaga på är att svärtan skulle kunna vara något bättre.

Källa: What hifi (GB) januari 2008

Trusted reviews

"With HD sources the image looks superbly sharp"

FILE:\\L:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\1.jpgTrusted reviews påpekar att 100 Hz-tekniken gör det möjligt att visa rörliga objekt på skärmen utan att reducera upplösningen. Skärmen har snygg design och anslutningsmöjligheterna är bra. Man har dessutom stora möjligheter att ställa in bilden i stort sett som man vill. Tillverkaren är väl optimistisk när man hävdar hur hög kontrasten är, men den är ändå bra menar testaren. Färgåtergivningen är utmärkt. Tittar man på hd-material får man strålande skarpa bilder. Ljudet är detaljerat och skarpt jämfört med de flesta konkurrenter på marknaden.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Prylportalen

"En mycket bra tv"

FILE:\\L:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\1.jpgPrylportalen jämför Samsung LE46F86 med Sony W3000, en jämförelse där den senare avgår med testsegern. Testaren tycker att Samsung LE46F86 har snygg design, men den fullkomligen suger åt sig fingeravtryck. Anslutningsmässigt har skärmen sitt på det torra med bland annat flera hdmi-anslutningar och usb-port. Ljudet är bra men lägre register kunde varit bättre. Inställningsmöjligheterna är många men man klarar sig bra på de förinställda lägena. Bilden är godkänd med lite rosa hudtoner i grundinställningarna och den mjukar upp snabba rörelser.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta: Samsung LE46F86 är en full-hd 46 tum stor lcd-tv med upplösningen 1920x1080 pixlar. Kontrasten är 25000:1 och ljusstyrkan ligger på 500 cd/m2. Anslutningarna utgörs av 3xhdmi, komponent, 2xscart (en rgb), pc- samt usb-port med mera. Högtalarnas effekt är 2x10 watt. Dimensionerna är 1222,4x111x686,8 mm och vikten är 27,7 kg exklusive stativ.

Tillverkare: Samsung