Sök
Samsung LE40N73B

Samsung LE40N73B

Vissa funktioner sviker

2007-02-22

Samsung LE40N73B är en 40-tums lcd-tv med inbyggd digital tv-mottagare. Testarna uppskattar designen och usb-ingången, men det finns synpunkter på såväl bild- som ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,3 "Decent performance for the price"
Ljud & bild - "Bra, men inte bäst"
What hifi 3/5 "Performance lets it down"
What video 5/5 "Very good HD pictures"

Vad tycker testarna?

Alla testare håller med om att bildkvaliteten på N73 inte riktigt lever upp till förväntan. Några testare anser att den ändå är värd sitt pris. Färgerna håller dock inte måttet och kontrasten kunde ha varit bättre. En testare menar att de fina detaljerna försvinner vid standardupplöst material medan en annan menar att detaljerna är mycket synliga vid både i låg- och högupplöst tv. Ljudet bedöms inte vara särskilt tillfredställande. Plus i kanten för dess stora anslutningsmöjligheter samt för att menyerna är mycket användarvänliga. Testarna tycker att det här är en snygg och stilren tv med många bra funktioner.

Cnet

"Decent performance for the price"

Cnet tycker att LE40N73B har en överväldigande design och utbudet av funktioner är hyfsade med tanke på priset. Vissa färger syns ibland som lite överdrivet starka vilket resulterar i de inte riktigt efterliknar verkligheten. Fjärrkontrollen vilar skönt i handen men alla knappar ger ett ganska plottrigt och rörigt intryck. De grafiska menyerna är dock enkla att använda. Testaren skriver att N73 har en slags "wow-faktor" över sig. Konstruktionen är snygg och modellen är dessutom fullspäckad med funktioner.

Källa: reviews.cnet.co.uk (UK)

Ljud & bild

"Bra, men inte bäst"

Den svenska tidningen Ljud & bild anser att Samsungs tv ger en relativt bra bild, men att kontrastomfånget inte ligger på så hög nivå jämfört med andra testade modeller. Det svarta är inte riktigt så svart som man skulle önska, vilket man märker i mörk omgivning. I olika lägen skiftar bildens skuggor i magenta. Bildens skärpa ställs lätt in och ger fina detaljer både med låg- och högupplöst material. Testaren noterar att bilden kapas vid över- och underkanten när formatet 14:9 är inställt. Menyerna används enkelt. Den här tv:n tycker testaren är bra, men inte bäst på marknaden. Den fungerar som förväntat och utmärker sig inte på något speciellt sätt.

Källa: Ljud & bild (SE) november 2006

What hifi

"Performance lets it down"

What hifi skriver att det första man märker med Samsung LE40N73B är det snygga utseendet, vilket även gäller för övriga av dagens Samsung-apparater. Testaren hittar dock inte modellens högtalare. Vid en närmare koll sitter de på tv:ns undersida varifrån ljudet vinklas ut mot tittaren. Testaren tycker att det är en mycket smart lösning. Med en dvd-spelare inkopplad får bilden bra skärpa med mycket synliga detaljer och färger. Tyvärr blir bilden inte alls lika bra vid tv-sändning, där tydliga spår av brus och störningar syns. Ljudet är inte heller övertygande och det finns betydligt mycket bättre apparater för samma pris på marknaden. Den här tv:n är snygg men får inget toppbetyg.

Källa: What hifi (GB) januari 2007

What video

"Very good HD pictures"

What video skriver att Samsung LE40N73B har en snygg, minimalistisk design. Den lockar inte enbart ögat, utan ger även en bra placering för högtalaren under skärmen. Anslutningsmöjligheterna på modellens baksida får beröm. Apparaten är enkel att använda förutom att vissa knappar är ganska små. Menyerna beskrivs som logiska och bra uppställda. Tv:n levererar mycket snygga hd-bilder, men bildkvaliteten vid standardinställning är inte överdrivet bra. Ljudet sviker också i testet. Trots dess alla nackdelar har den ett bra pris som höjer produktens helhetsvärde.

Källa: What video (GB) issue 317

Cirkapris: 21000 kronor

Produktfakta: Samsung LE40N73B är en 40-tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar. Ljusstyrkan är 450 cd/m2 och den dynamiska kontrasten är angiven till 6000:1. Betraktningsvinkeln är 178 grader såväl horisontellt som vertikalt. Modellen har en inbyggd digital tv-mottagare för det marksända nätet. Anslutningsmässigt finns bland annat dubbla hdmi-ingångar, komponent, minneskortsplats och usb-anslutning. Måtten är 994(b)x696(h)x290(d) mm och modellen väger 24,3 kg.

Tillverkare: Samsung