Sök
Samsung LE40M71B

Samsung LE40M71B

Stilren

2006-11-24

Testarna tycker att skärmen är snygg och att den erbjuder en riktigt bra bild, men gillar man inte bildförbättringstekniken DNIe bör man leta vidare.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 73/100 "Übersichtliches Menü"
M3 8/10 "Grym bild"
M3 Hemmabio 7/10 "Bra bild och funktioner"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att skärmen är snygg och stilren. Installationen går snabbt och smidigt, men om man vill har man även tillgång till en hel del manuella installationsmöjligheter. Menysystemet är enkelt och överskådligt och fjärrkontrollen likaså. Bildkvaliteten är generellt sett bra, skärpan är god och färgåtergivningen likaså. Bildförbättringstekniken DNIe går inte att stänga av, vilket är synd. Gillar man inte denna teknik bör man inte investera i skärmen. En testare tycker även att betraktningsvinklarna är snålt tilltagna.

Video

"Übersichtliches Menü"

Tyska Video testar förutom Samsung LE40M71B även JVC LT-40S70BU, Technisat HD-Vision 40 samt Hyundai Vvuon Q400. Testvinnare är Samsung som enligt testaren har en stabil och snygg design. Anslutningarna sitter på ett sätt som gör dem enkla att komma åt. Installationen går snabbt och lätt, men om man vill finns en hel del manuella inställningsmjligheter att välja bland. Menysystemet är bra och översiktligt, samtidigt är fjärrkontrollen väldesignad och enkel att använda. Bildkvaliteten är riktigt bra, färgerna är harmoniska och naturliga, enskilda färger betonas inte nämnvärt. Dessutom är detaljåtergivningen god. En nackdel är att betraktningsvinkeln är snålt tilltagen menar Video.

Källa: Video (DE) nr 9 2006

M3

"Grym bild"

M3 tycker att skärmen är riktigt snygg, en extra fördel är att foten är vridbar. Anslutningsmöjligheterna är utmärkta och man saknar egentligen inte någonting. Dock har bara en av scartanslutningarna rgb-kapacitet, vilket är lite snålt. Menysystemet är enkelt och överskådligt, detsamma gäller fjärrkontrollen. Tv:n fungerar bra med analoga signaler, men det är uppenbart att resultatet blir mycket bättre om man använder digitala signaler. Bilden är lugn och färgerna kommer bättre till sin rätt. Via scart-rgb är kontrasten bra och färgerna naturliga. Samsungs bildförbättringsteknik Dnic går inte att stänga av, gillar man inte den bör man inte köpa denna produkt menar M3. Smooth Motion Driver lugnar ner bilden vid snabba rörelser och panoreringar, men gör att bilden ibland känns utslätad. Denna funktion går dock att stänga av. M3 tycker att priset är högt.

Källa: M3 (SE) nr 8 2006

M3 Hemmabio

"Bra bild och funktioner"

M3 Hemmabio testar åtta lcd-tv. Testvinnare är Philips 37PF9631D medan Samsung LE40M71B hamnar på delad andraplats tillsammans med Northern Star NS-LCD-37i. Designen är ren och skärmen har två hdmi-anslutningar. Färgerna är neutrala redan när skärmen plockas upp från kartongen, vilket gör att man inte behöver lägga särskilt mycket tid på inställningar. Använder man hdmi-anslutningen blir bilden skarp men en aning brusig. Dessutom blir konturerna lite för skarpa. Använder man däremot den analoga rgb-signalen blir bilden behagligare men samtidigt försvinner också en del skärpa. Brusreduceringsfuktionen imponerar inte och testaren hade helst sett att den kunnat avaktiveras.

Källa: M3 Hemmabio (SE) nr 4 2006

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Samsung LE40M71B är en 40 tums lcd-tv med maximal upplösning om 1366x768 pixlar. Kontrasten är 6000:1 och ljusstyrkan är 500 cd/m2. Betraktningsvinkeln är 178 grader. Responstiden är 8 ms. Enheten har bildförbättringstekniken DNIe. Bland anslutningarna märks dubbla hdmi, dubbla scart samt komponent, usb och kortläsare. Dimensionerna är 994x326x696 mm och vikten är 24,5 kg.

Tillverkare: Samsung