Sök
Samsung LE40B650

Samsung LE40B650

Prisvärd hdtv

2009-06-01

Utmärkta betyg vad gäller bildkvalitet och anslutningsmöjligheter gör Samsung LE40B650, i kombination med ett konkurrenskraftigt pris, till ett intressant tv-alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 "A fine TV"
Hd review 4/5 "Worth every penny"
Hdtvtest - "A terrific value-for-money buy"
T3 4/5 "To see it is to be impressed"
Hdtv org 94/100 "There are no areas of weakness"

Vad tycker testarna?

Internetfunktionen hos Samsung LE40B650 uppskattas av samtliga testare men den anses vara trögladdad och är dessutom lite begränsad i dagsläget vad gäller nöjesutbud. Samsung LE40B650 får överlag utmärkta betyg vad gäller bildkvalitet och anslutningsmöjligheter. Det råder delade meningar angående återgivningen av svärta där åsikterna skiftar från utmärkt till för grådaskig bild. Tack vare det snygga utförandet och mångsidigheten är samtliga testare ense om att tv:n är prisvärd.

Home cinema choice

"A fine TV"

Samsung LE40B650 är enligt Home cinema choice en bra hdtv med många trevliga funktioner. I synnerhet gillar man anslutningsmöjligheten "Internet@TV". Bilden beskrivs som utmärkt med knivskarpa detaljer och rika färgkontraster. Samsung LE40B650 är bra på att visa såväl hd som sd och dess menyer är smidiga att navigera bland. Några små saker som testaren däremot hakar upp sig på är bland annat Samsung LE40B650:s bakgrundbelysning och menar att tv:n inte heller levererar önskvärd svärta. Något som blir extra tydligt i vissa betraktningsvinklar.

Källa: Issue 168 (GB)

Hd review

"Worth every penny"

Det första som Hd review lägger märke till är att plattformen som Samsung LE40B650 använder för sin internetanslutning är aningen långsam att ladda och dessutom ganska begränsad. Även om testaren gillar Media Player-funktionen som kan spela upp musik via ett extern usb-minne går det inte att ansluta en Mac-dator vilket är upprörande. Tv:n anses i övrigt ha generöst med anslutningsmöjligheter. Bildkvaliteten är bra och har extrema möjligheter att återge mörka scener vilket gör att Samsung LE40B650 ger bland de bästa bildupplevelserna testaren har upplevt.

Källa: www.hdreview.co.uk (GB)

Hdtvtest

"A terrific value-for-money buy"

Även om Samsung LE40B650 inte är den mest slimmade platt-tv:n anser Hdtvtest att den är tillräckligt snygg för att kunna dekorera ett vardagsrum. De internetbaserade underhållningsfunktionerna är en bra och innovativ idé men dessvärre laddar plattformen alldeles för långsamt och dessutom är den krånglig att navigera i vilket är frustrerande. Bilden uppfattas som bra och tv:n klarar att visa svarta färger utan att förlora intensitet. Trots sina smärre brister menar testaren att LE40B650 är mycket tv för pengarna.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

T3

"To see it is to be impressed"

Att Samsung LE40B650 har möjlighet att anslutas till internet är positivt i T3:s ögon. Enkelheten och den trådlösa anslutningen ger pluspoäng. Samsung LE40B650 har många anslutningsmöjligheter och dessutom väldigt bra bildkvalitet tillsammans med fin bildskärpa och färgkontrast. CCFL-bakgrundsbelysningen bidrar till att svarta områden blir lite för ljusa men testaren anser att de flesta troligen inte kommer att märka av det. Ljudet är dock medelmåttigt vilket drar ner betyget.

Källa: www.t3.com (GB)

Hdtv org

"There are no areas of weakness"

Med en tilltalande design, utmärkt bildkvalitet och med ett förvånansvärt bra ljud trots högtalarnas diskreta storlek menar Hdtv org att Samsung LE40B650 troligen är den bästa platt-tv man har stött på i denna prisklass. Testaren menar att det inte finns några riktiga svagheter och även om internetanslutningen för tillfället kan uppfattas som aningen begränsad så bidrar funktionen ändå till att öka helhetsintrycket på Samsung LE40B650.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta:

Samsung LE40B650
Typ: Lcd
Storlek: 40 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: "Ultra contrast"
Ljusstyrka: -
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar: 4xhdmi, komponent, komposit, 2xusb, ethernet, scart
Strömförbrukning: 220 watt (max)
Övrigt: Wifi-adapter som komplement
Mått: 995x650x79 mm
Vikt: 14,5 kg (utan stativ)

Tillverkare: Samsung