Sök
Samsung LE32R86

Samsung LE32R86

Bra bild, lågt pris

2007-12-12

En 32-tums lcd-tv till hyfsat pris med godkänd kvalitet. Anslutningsmöjligheterna imponerar på samtliga testare som i övrigt har lite skilda åsikter.
Testkälla Betyg Kommentar
Dingz 5/6 ”Hudtoner og øvrige farger virker naturlige.”
Les numeriques 3/5 ”Une bonne affair pour qui veux un 32 pouces à petit prix.”
Hjemmekino 5/6 ”Skjermen overbeviser med god bildekvalitet.”
Ljud & bild ”Ger den trevligaste bilden.”
Bild & ljud hemma 5/6 ”Väldigt mycket för pengarna.”

Vad tycker testarna?

Åsikterna går isär gällande LE32R86. En testare är negativ till det mesta men avslutar ändå med att rekommendera apparaten eftersom den är så billig. De övriga är mera positiva. Bildkvaliteten imponerar, såväl skärpa, kontrast som färgåtergivning får godkänt. Samtliga påpekar att bildkvaliteten kraftigt försämras om bilden betraktas från sidan. Att det finns tre hdmi-ingångar, varav en sitter på apparatens sida imponerar på de flesta. De flesta gillar också den avrundade designen som sticker ut bland konkurrenterna. De som tagit upp användarvänligheten säger sig vara nöjda.

Dingz

”Hudtoner og øvrige farger virker naturlige.”

Norska Dingz konstaterar att det inte var länge sedan man var tvungen att köpa svindyra tv-apparater för att få mer än hdmi-ingång. Kommunikationen mellan fjärrkontrollen och teven kunde vara bättre, det tar lite för lång tid att justera inställningarna. Ytterligare något man får se upp med är att inte komma åt ”av-knappen” av misstag, den sitter på sidan och reagerar så snart man nuddar vid den. Menyerna ger möjlighet till många fler alternativ än tidigare. Att man kan avaktivera bildförbättringsprogrammet nämns som exempel. Bildkvaliteten får godkänt både för tv och dvd, men riktigt till sin rätt kommer apparaten när man tittar på högupplöst material. En svaghet är de dåliga betraktningsvinklarna, man bör sitta så rakt framför tv:n som möjligt.

Källa: www.dingz.no (NO)

Les numeriques

”Une bonne affair pour qui veux un 32 pouces à petit prix.”

Franska Les numeriques anser att priset gör den aktuella modellen från Samsung mycket attraktiv. Att den erbjuder så många som tre hdmi-ingångar imponerar också. Däremot är testaren inte alls imponerad av alla bildförbättringsmöjligheter och avråder bestämt från att använda någon av dem. Det är lätt att manövrera i menyerna och att ändra inställningarna, något som rekommenderas. Men någon helt bra tv-bild lyckas man inte få, oavsett hur man försöker. Testaren blir riktigt irriterad när kontrasten uppmäts till 640:1, tillverkaren uppger 8000:1. Vid uppspelning blir hd dvd riktigt bra, om man sitter minst 2,5 meter ifrån skärmen. Vanlig sd blir aldrig riktigt bra, bilderna blir lite taggiga i kanterna. Trots att man anmärker på mycket så avslutar testaren med att berömma god färgåtergivning samt de tre hdmi-ingångarna. Detta tillsammans med den goda bildkvaliteten på hd dvd gör att man trots allt anser att apparaten kan få godkänt.

Källa: www.lesnumeriques.com (FR)

Hjemmekino

”Skjermen overbeviser med god bildekvalitet.”

Den norska tidskriften Hjemmekino har testat åtta 32-tums lcd-tv. Alla med samma upplösning. Det blev ett mycket jämnt lopp där förstaplatsen belades av Sony KDL-32D3000, på andra plats återfinns den aktuella modellen från Samsung som också utnämndes till bästa köp. Den skiljer sig designmässigt från de övriga genom att vara mera avrundad i hörnen. Man kan också få den i vitt. Menyerna har alla möjligheter man förväntar sig, testaren varnar dock för att pilla allt för mycket med specialfunktionerna. Bildkvaliteten får beröm. Det är ordentligt djup i bilden, bra detaljåtergivning och fin skärpa. Den fungerar också bra som bildskärm för pc. Det som drar ner slutomdömet en smula är betraktningsvinklarna, när man tittar från sidan får man ett märkbart blåstick i bilden.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2007

Ljud & bild

”Ger den trevligaste bilden.”

Svenska Ljud & bild har jämfört tio 32-tummare som kostar under 10.000 kronor. De har inte betygsatt dem, man skriver att det är ganska jämnt i toppen. Samsung bedöms ha den bästa bilden. Detta gäller dock bara om man tittar rakt framifrån, från sidan blir de svarta partierna alltför ljusa. Såväl svärta som vitt får godkänt och färgerna kan man ställa in efter egna önskemål. Testaren skriver att han/hon tycker att apparaten är snygg, men skriver samtidigt att detta är ju en helt subjektiv uppfattning. Det är lätt att vrida apparaten så att den pekar åt det håll man sitter, något som inte gäller för alla konkurrenter. Fjärrkontrollen liksom menyerna fungerar logiskt, fjärren går också att använda till andra apparater från Samsung. Samsung är ensam om att ha en hdmi-ingång på sidan av apparaten, de övriga sitter på baksidan.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 6 2007

Bild & ljud hemma

”Väldigt mycket för pengarna.”

Bild & ljud hemma testar nio 32-tums tv-apparater i olika prisklasser där den dyraste kostar 34.000 kronor. Testsegrare blev Panasonic TX32LXD70 och därefter kommer tre apparater som alla rekommenderas; Loewe XelosA32, Grundig Vision+32 och JVC LT-32P80. Tätt därefter kommer den aktuella modellen från Samsung. Testaren skriver att LE32R86 är en toppmodell i mellanprisklassen. Anslutningsmöjligheterna skiljer den från mängden. Bildkvaliteten får mycket beröm både för skärpa och kontrast, ljusstyrkan gör att såväl ljus som mörka bilder återges mycket bra. Detta gäller såväl för standard dvd som för blu-ray. Ljudet bedöms som medelbra, både basregister och dynamik är begränsade. Man avslutar med att säga att detta är en bra allround-tv som ger väldigt mycket för pengarna.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 10 2007

Cirkapris: 10500 kronor

Produktfakta: Samsung LE32R86 är en lcd-tv med 32 tums skärmstorlek. Upplösningen är på 1366x768 pixlar, ljusstyrkan 550 cd/m² och den dynamiska kontrasten 8000:1. Det finns mottagare för dvb-t. Responstiden är 8 ms och betraktningsvinklarna uppges till 178 grader. Man hittar också tre hdmi-anslutningar, två scart, komponent, komposit, s-video, pc in. Högtalare 2x10 watt. Bordsstativet är vridbart 20 grader. Måtten är 800(b)x581(h)x252(d) mm (inklusive bordstativ) och vikten är 13,1 kg.

Tillverkare: Samsung