Sök
Samsung LE-46A656

Samsung LE-46A656

Elegans och funktion

2008-07-07

Testarna gillar både det yttre och inre på Samsung LE-46A656. De imponeras av anslutningar, funktioner och design. Samsung anses ha lyft allt till nästa nivå.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 5/5 "This 46in beauty is as good as it gets"
Video 79/100 "Nicht nur ein neues, schickes Outfit, sondern auch eine Reihe technischer Neuheiten mit"
Trusted reviews 8/10 "One of the best-featured models around right now"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Samsung lyckats riktigt bra med designen. De röda undertonerna gör att denna modell överglänser många rivaler. Men det är inte bara utsidan som förbättrats, även insidan visar sig från sin bästa sida. Såväl anslutningar som funktioner får beröm av testarna och även bildkvaliteten ges höga poäng. Lite kritik riktas dock mot ljudet. Vissa testare tycker att rörelserna ibland blir suddiga, medan andra tycker motsatsen. Färger och svärta samt kontrast beskrivs som utmärkta, ett riktigt bra köp i sin helhet.

Home cinema choice

"This 46in beauty is as good as it gets"

Home cinema choice plussar för designen, att man har fört in lite färg gör att modellen står ut snyggt bland alla andra pianosvarta konkurrenter. Den är definitivt roligare att se på. Även funktionerna och tekniken är överväldigande. Samsung anses ha avancerat ett snäpp, både estetiskt och funktionellt. På samma sätt imponerar anslutningsmöjligheterna och testaren saknar ingenting. Bildkvaliteten är slående, men först efter att man mixtrat lite med inställningarna. Svärtan och kontrasten är utmärkta redan från början, tyvärr är dock ljudet lite sämre.

Källa: Home cinema choice (GB) awards 2008

Video

"Nicht nur ein neues, schickes Outfit, sondern auch eine Reihe technischer Neuheiten mit"

Video anser att det är finurligt att lägga in röda nyanser i den svarta färgen på skärmen. Men det är inte bara det yttre som förbättrats väsentligt utan även innehållet. Högtalarkonceptet är det som funkar minst bra, även om klangen är rymlig så saknar den tyvärr både precision och bas. Bilden blir bra efter lite justeringar, men vid till exempel en fotbollsmatch ser bollen ibland oval ut på grund av 100 Hz-tekniken. Men gällande helheten så är denna tv nästan felfri.

Källa: Video (DE) nr 5 2008

Trusted reviews

"One of the best-featured models around right now"

Trusted reviews uppskattar också de diskreta undertonerna av rött i det svarta yttre, men även teknikmässigt bjuder Samsung LE-46A656 på godis. Anslutningsmässigt beröms de fyra hdmi-anslutningarna. För att reducera oskärpa på rörliga bilder finns 100 Hz-tekniken. På vissa modeller orsakar den ibland mer problem än lösningar, men inte här. Rörelserna flyter på bra. Färgerna är fina, men svärtan utmärkt. Ibland slås den dock av sina mindre bröder i samma modellserie gällande ljusstyrka.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Samsung LE-46A656 är en 46 tums tv som är kompatibel med hd. Upplösningen är 1920x1080 och bildformatet är 16:9. Ljusstyrkan är 500 cd/m² och dynamisk kontrast anges till 50000:1. Betraktningsvinkeln är 178 grader horisontellt och vertikalt. Tv:n har 100 Hz Motion Plus. Inbyggd mottagare för både dvb-t och dvb-c. Det finns bland annat fyra hdmi, komponent, usb, pc-ingång och digital optisk ljudutgång. Måtten är 11131x714x95 mm och vikten är 22,4 kg utan stativ.

Tillverkare: Samsung