Sök
Samsung LE-40M87BD

Samsung LE-40M87BD

Första klass

2007-06-19

Samsung LE-40M87BD är en snygg och prisvärd lcd-tv med full hd-upplösning. Testarna imponeras av den precisa svärtan och den höga kontrasten.
Testkälla Betyg Kommentar
Hdtvtest - "I don't think you can go wrong with this"
Prylportalen 4/5 "För kalibreringsfreaken"
Hdtvorg 91/100 "Retains an air of chic sophistication"

Vad tycker testarna?

Testarna tilltalas främst av de höga kontrastförhållandena, de smarta designlösningarna och de många inställningsmöjligheterna. Designen och formen upplevs av samtliga som väldigt snygg och smakfull. Det stora utbudet av anslutningar imponerar också. Det finns en uppsjö av bildinställningar, vilket dock kan upplevas som något förvirrande. Detta är en alldeles utmärkt bildskärm för spel och dataanvändare.

Hdtvtest

"I don't think you can go wrong with this"

Hdtvtest tycker att det var ett sant nöje att granska Samsungs LE-40M87BD. Wow-känslan infann sig redan vid första ögonkastet, mycket på grund av den designen, som beskrivs som "sexig". Den glansiga ramen är tyvärr väldigt känslig för fingeravtryck. Testaren finner att M87 har den bästa svärtan av alla testade lcd-modeller hittills. Kontrasten är även den väldigt imponerande. Funktionsutbudet och egenskaperna är många. Super Clear Panel ger bilden ett större djup och mer dimension. Movie Plus-funktionen imponerar dock mindre, och den återger ganska onaturliga färger. Vidare erbjuds det många bra bildinställningar, men dessvärre är menyn och navigationen inte lika imponerande. I övrigt är den medföljande fjärrkontrollen bra och användarvänlig, installationen enkel och snabb och anslutningarna stora till antalet.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Prylportalen

"För kalibreringsfreaken"

Prylportalen tilltalas av den snygga designen på Samsung LE-40M87BD. Den beskrivs som både proper och stilfull. De inbyggda högtalarna har godkänd ljudkvalitet. Testaren noterar att anslutningarna är smart placerade, med några på sidan och några på baksidan av bildskärmen. Utbudet av inställningar är stort och ger förutsättningar för en mycket bra bild, även om det är tidskrävande. Som med många lcd-skärmar har även denna tv ibland problem med svärtan och diverse bildstörningar. Detta problem uppstår oftast vid hastigare rörelser i bilden.

Källa: www.prylportalen.mkf.se (SE)

Hdtvorg

"Retains an air of chic sophistication"

Hdtvorg finner att Samsungs LE-40M87BD designmässigt skiljer sig en del ifrån modellen M86. Överlag är formgivningen mjuk med rundade kanter. Anslutningsmöjligheterna är många, och testaren menar att den har allt man kan kräva av en dylik bildskärm. Det största säljargumentet är dock den höga bildupplösningen samt en imponerande kontrast och färgåtergivning. Med hjälp av Samsungs DNIe förbättras bland annat svärta och skärpa i bilden. Vid sportsändningar och i actionfilmer kan rörelserna dock bli för snabba och smärre störningar kan uppstå i bilden.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: LE-40M87BD är en 40 tums lcd-tv med en maximal upplösning på 1920x1080 bildpunkter. Skärmen har en kontrast på 15000:1 och en ljusstyrka på 550 cd/m2. Responstiden är 8 ms. Betraktningsvinklarna är 178 grader horisontellt som vertikalt. Den är utrustad med stereohögtalare som stöder SRS TruSurround. Det finns också såväl analog som digital mottagare. Bland anslutningarna finns dubbla hdmi (v 1.3) samt komponent och usb. Den mäter 971(b)x87(h)x628(d) mm och väger 17,5 kg exklusive stativ.

Tillverkare: Samsung