Sök
Samsung LE-40F86

Samsung LE-40F86

Utmärkt svärta och bilddjup

2007-12-20

Testarna berömmer både bildkvalitet och de generösa anslutningsmöjligheterna som ryms i den snygga designen. Upplösningen är 1920x1080 pixlar vilket är bra, men testarna har åsikter om skärmreflektioner och rörelseåtergivning.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud och bild - "En av de bästa lcd-apparaterna på marknaden"
Video 77/100 "Gute Schärfe, schöner Kontrast"
Hdtvorg 92/100 "Hugely impressive all round package"
Hdtvtest - "Breathtaking picture depth"

Vad tycker testarna?

Testarna berömmer bildkvaliteten och designen. Svärta, bilddjup och kontrast imponerar, samt att man uppskattar de många anslutningar som finns. Skärmen reflekterar en del, vilket är synd och kan ställa till problem i vissa miljöer. Ljudet fungerar bra, även om det inte är utmärkt. Betraktningsvinkeln beskrivs som mycket bra, samt att installationen är enkel att utföra. Nackdelarna är slö fjärrkontroll och att rörelseåtergivningen, som är en av huvudfunktionerna, inte lever upp till förväntningarna. Dock mycket bra skärm på det hela taget, enligt testarna.

Ljud och bild

"En av de bästa lcd-apparaterna på marknaden"

Ljud och bild gillar att betraktningsvinkeln på denna modell ökat jämfört med föregångaren. Den når visserligen inte upp till specifikationerna, men det går att titta ganska mycket från sidan utan att bilden störs. En annan bra sak är att den klarar mycket ljusa miljöer utan att bilden förlorar detaljer, vilket anses vara ovanligt och uppskattas. Svärta och skärpa upplevs som utmärkta, men man är inte lika nöjd med den sega fjärrkontrollen. Skärmen reflekterar också ljus från exempelvis belysning på ett lite irriterande sätt.

Källa: Ljud och bild (SE) nr 12 2007

Video

"Gute Schärfe, schöner Kontrast"

Videos testare finner modellen extravagant, både utanpå och inuti. För att få den mest naturtrogna färginställningen skall man dock välja läget dynamiskt istället för standard. Filmupplevelsen är mycket behaglig, både gällande kontrast och skärpa. Man gillar även usb-anslutningen som underlättar kommunikation med till exempel digitalkameran eller mp3-spelaren. Den står sig i konkurrensen. Man är dock inte speciellt imponerad av ljudet, som endast får medelmåttigt betyg i testerna.

Källa: Video (DE) nr 10 2007

Hdtvorg

"Hugely impressive all round package"

Det första testaren från hdtvorg lägger märke till är den fantastiska svärtan i bilden. Även kontrasten och skärpan gör mycket bra ifrån sig med hd-material, vilket även gäller svåra saker såsom hudtoner. Bildkvaliteten är överraskande bra från lågupplösta källor och med högupplöst blir testaren inte heller besviken. Den här modellen utmanar verkligen plasma-tillverkarna på allvar gällande bildkvalitet. Det kan läggas till att designen är mycket tilltalande.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Hdtvtest

"Breathtaking picture depth"

Hdtvtest finner att det är mycket enkelt att komma igång med LE-40F86. Det är i princip bara att koppla in och köra. Skärmen reflekterar ganska mycket, vilket kan vara ett problem beroende på hur miljön omkring tv:n ser ut. De inbyggda högtalarna är inte perfekta men ger bättre ljud än förväntat, enligt testaren. Det finns generösa anslutningsmöjligheter, där man är speciellt förtjust i hdmi 1.3 och usb, samt att designen är skön att se på. Det som drar ner betyget lite är att en av huvudfunktionerna, 100 Hz Motion Plus, som skall ge naturtrogen rörelseåtergivning, inte alls förbättrar filmupplevelsen och att fjärrkontrollen är rätt slö. Allt som allt är detta ändå en mycket bra skärm.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Samsung LE40F86 är en lcd-skärm på 40 tum som har upplösning 1920x1080 och kontrasten 25000:1. Den har bland annat tre hdmi-portar, s-video, usb, komposit, komponent, dubbla scart, pc input, audio ut och hörlurar. Dvb-t mottagning. Måtten är 1094,3x102,8x607,3 mm och vikten är 19,8 kg exkl bordstativ.

Tillverkare: Samsung