Sök
Samsung LE-40A558

Samsung LE-40A558

Stilfull tv som inte sticker ut

2008-10-01

Samsung LE-40A558 är en full hd-tv med mottagare för kabel- och markbaserad digital tv samt marksänd hdtv. Tv:n beskrivs som snygg och användarvänlig men testarna anser att den har svårt att stå sig i konkurrensen.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 “Doesn´t quite stick out”
Hemmabio 8/10 “En del farliga fällor”
Hdtvtest “Not quite best-in-class”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Samsung LE-40A558 har bra anslutningsmöjligheter, att menysystemet är snabbt och tydligt liksom att kvaliteten överlag är relativt bra. Flera testare nämner att svärta återges väl och att designen är snygg. Färgåtergivningen och rörelsehanteringen råder det delade meningar om.

What hifi

“Doesn´t quite stick out”

What hifi tycker att Samsung LE-40A558 håller hög kvalitet med en bild som är skarp och har fina detaljer. Däremot har inte tv-skärmen det där lilla extra. Trots detta finns det många positiva sidor. Återgivningen av svärta och rörliga bilden hanteras på ett snyggt sätt utan störningar. Färgerna är fina men skulle kunna vara klarare och mer livliga. Designen är tilltalande och stilren. Det är framför allt den skarpa bilden som imponerar och att rörelsemönstren känns verklighetstrogna. Överlag en stabil tv som levererar bra prestanda.

Källa: http://www.whathifi.co.uk (GB)

Hemmabio

“En del farliga fällor”

Hemmabio testar även JVC LT-37DG8, LG 37LG300, Panasonic PT-42PX80 och Philips 37PFL5603D där Panasonic blir testvinnare med Samsung på delad andraplats. När det gäller Samsung menar testaren att skärmen har bra specifikationer och många inställningsmöjligheter. Det går att göra små finjusteringar för den som vill och har kunskapen. Bilden är lugn och verklighetstrogen men kunde vara mer dynamisk. En del linjer och eftersläpningar förekommer men det är inget som stör alltför mycket. Dessvärre har skärmen svårigheter med att klara av rörelser då bilden rycker till. I övrigt är tv:n lätthanterlig och har en trevlig design. Ljudet är klent men fungerar skapligt.

Källa: Hemmabio (SE) nr 8 2008

Hdtvtest

“Not quite best-in-class”

Hdtvtest noterar att tv:n saknar 100 Hz-teknik vilket är en nackdel. Testaren konstaterar att detta är en produkt främst för alla som vill ha ett prisvärt alternativ. Designen är snygg och menysystemet är lättförståeligt och lättnavigerat. Bildkvaliteten är klart godkänd med fin färgåtergivning, bra svärta och hög detaljrikedom. Det finns gott om inställningar för att få till bilden som man själv vill ha den och utbudet av anslutningar är godkänt. Hdtvtest finner att Le-40A558 är en prisvärd tv som håller vad den lovar men som samtidigt inte kan konkurrera med värstingarna på marknaden.

Källa: http://www.hdtvtest.co.uk (GB)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Samsung LE-40A558 är en 40 tums lcd-tv med full hd-upplösning. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och dynamisk kontrast uppgår till 40000:1. Betraktningsvinkeln är 175 grader horisontellt och vertikalt. Tv:n har mottagare för såväl dvb-t, dvb-c och dvb-t (mpeg4). Bland ingångarna märks tre hdmi, usb, komponent, två scart och optiskt digitalt ljud. Måtten utan stativ är 997x628x92 mm och vikten utan stativ är 18,5 kg.

Tillverkare: Samsung