Sök
Samsung LE-32A656

Samsung LE-32A656

Läcker lcd lockar

2008-08-29

Samsung LE-32A656 beskrivs som en lyxig 32 tums tv med full hd-upplösning. Testarna gläds åt bildkvaliteten och den snygga utformningen, men ljudegenskaperna övertygar inte lika mycket.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 “Gorgeous design”
What hifi 4/5 “Solid picture performance”
Trusted reviews 9/10 “Breathtakingly sharp”
Hjemmekino 5/5 “Et av de beste kjopene”

Vad tycker testarna?

Det är muntra miner från testarna som betygsätter Samsung LE-32A656. Alla uttrycker sin förtjusning över den snygga designen. Vad det gäller funktioner så är de flesta testare lika nöjda och de menar att bildkvaliteten är prima. Två testare tycker att det finns några i samma storlek som är snäppet bättre men anser ändå att Samsungs står sig bra i konkurrensen. Ljudet är inte på topp och det kan vara bra att köpa till ett externt ljudsystem om man vill ha bra underhållningsljud.

What video

“Gorgeous design”

What video imponeras av tv:n. Den beskrivs som en lyxig godisbit inpackad i ett vackert omslag. Designen är läcker och insidan är mästerligt utformad, anser testaren. Den är välutrustad med flera extraingångar och har en överlägsen uppsättning av funktioner. Bildmässigt producerar den fantastiska bilder vilket är mycket tack vare den djupa och detaljerade svärtan. Kombinationen av hög upplösning och bra rörelsehantering ger mycket bra bild från hd-källor. Den enda nackdelen som drar ner intrycket är just ljudsystemet.

Källa: What video (GB) issue 337

What hifi

“Solid picture performance”

Brittiska tidningen What hifi har jämfört åtta lcd-modeller i samma storlek och placerar Samsung LE-32A656 på en delad andra plats. Bäst i test är Panasonic TX-32LZD85 och Sony KDL-32W4000. Testaren fastnar genast för apparatens yttre och blir glatt imponerade av dess prestation. Bildbalansen är bra, färgerna är livliga och svärtan djup och intensiv, vilket är intressant då detta vanligtvis är problematiskt att få till på lcd-apparater. Den ger goda resultat via såväl högupplösta som lågupplösta källor. Trots att detta är en riktigt bra lcd-tv kan den inte riktigt mäta sig med klassens toppapparater.

Källa: What hifi (GB) august 2008

Trusted reviews

“Breathtakingly sharp”

Trusted reviews tror att den innovativa designen i sig kommer att locka många köpare men de vill uppmärksamma om att det finns många fördelar även inuti skalet. Specifikationerna är bra och funktionerna samt ingångarna är väl utformade. Tv:n har en unik metod för bildprocessering som gör att svärta, detaljnivån och rörelser förbättras markant. I slutändan blir bildresultatet magnifikt. Testaren plussar också för den höga upplösningen.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Hjemmekino

“Et av de beste kjopene”

Norska Hjemmekino beskriver utseendet som läckert och testaren blir förstummad. Den blanka panelen sticker ut i mängden av tv-modeller, men ett problem är att den kan reflektera lite av omgivningens ljus. Menyerna anses vara innehållsrika och tillfredsställer alla tänkbara behov. Bildmässigt, menar testaren, att denna 32 tummare inte kan mäta sig med 46 tumsmodellen i samma serie, men LE-32A656 anses ändå vara mycket bra. Att den dessutom är ett snyggt inslag i rumsmiljön, är en bonus. Hjemmekino tycker avslutningsvis att detta är ett av de bättre köpen man kan göra.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2008

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Samsung LE-32A656 är en 32 tums lcd-tv med full hd-upplösning. Det finns mottagare både för markbunden och kabelbaserad digital-tv. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och den dynamiska kontrasten är 15000:1. Betraktningsvinklarna är 175 grader såväl horisontellt som vertikalt. Bland anslutningarna återfinns exempelvis fyra hdmi, usb, s-video, komposit, ingång för pc, utgång för optiskt ljud och uttag för hörlurar. Den mäter 806(b)x528(h)x252(d) mm utan stativ och den väger 11,2 kg.

Tillverkare: Samsung