Sök
Pioneer PDP-LX6090

Pioneer PDP-LX6090

Ny referens

2008-09-03

Pioneer PDP-LX6090 är en 60 tums plasma-tv med full hd-upplösning som sätter en helt ny standard med sin fantastiska bild och framtidssäkra lösningar. Testarna gillar det mesta, utom priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino - "Flatskjerm for kresne"
Home cinema choice 5/5 "It's currently the best TV on the planet"
Cnet 9,5/10 "Spectacular"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att detta är den bästa tv:n som finns på marknaden just nu. De menar att den sätter en ny standard för tv-apparater och att bildkvaliteten inte kan matchas av någon konkurrent. Att det är rikligt tilltaget med in- och utgångar gör tv:n framtidssäker. Trots sin storlek så upplevs den också som ganska smidig och om man gillar att titta på film eller spela tv-spel så är detta den perfekta tv:n.

Hjemmekino

"Flatskjerm for kresne"

Norska Hjemmekino tycker att Pioneer PDP-LX6090 sätter en helt ny standard och flyttar fram gränserna. De menar också att den inte bara är vacker att se på utan att den också levererar bildkvalitet som ingen hittills kunnat matcha. För att testa bilden så har de jämfört den med Pioneer LX508 och Panasonic TH-46PZ85 och konstaterar att skillnaderna är brutalt stora. Svärtan på Pioneer gör att de andra modellerna upplevs gråa, även färgåtergivningen är bättre på LX6090. Testaren skriver också att film från Blu-ray bara måste upplevas och att den passar både för datoranslutning och tv-spel. Det enda negativa som går att hitta är att panoreringarna inte är perfekta och att priset är lite för högt.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2008

Home cinema choice

"It's currently the best TV on the planet"

Home cinema choice menar att detta är den bästa tv:n i världen och att det för närvarande inte finns ett bättre sätt att titta på hd-film. Tv:n uppges kunna konkurrera med en stor duk och projektor. Svärta och färg beskrivs som häpnadsväckande bra och de uppmätta kontrastvärdena är bäst hittills. Testaren menar att även om bilden bra från början så kan det vara nyttigt med lite kalibrering för att få ut maximalt. Tack vare alla in- och utgångar bedöms tv:n vara framtidssäker. En separat box för anslutningarna hade dock varit att föredra. Bland det negativa som finns är att högtalare och stativ är tillval, men summa summarum är att tv-älskare ska köpa nu och njuta.

Källa: Home cinema choice (GB) september 2008

Cnet

"Spectacular"

Cnet anser att även om PDP-LX6090 kostar mycket pengar så finns det mängder av anledningar till köp. Det är givetvis en stor tv, men trots sin storlek har den en design som gör att tv:n inte upplevs som klumpig. Testaren konstaterar också att fjärrkontroll är bra och att tv:n är välutrustad vad gäller in- och utgångar. Bildkvaliteten får högsta betyg och bilden beskrivs vara i en egen division. På minussidan sätts upp det faktum att högtalarna är ett tillval och att en tv av denna kaliber naturligtvis drar en massa ström.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 55000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-LX6090 är en 60-tums plasma-tv med full hd-upplösning. Det finns inbyggd mottagare för dvb-t. Bland ingångarna finns tre hdmi, komponent, rca, tre scart, ci-plats, pc-ingång och usb. Utgångarna utgörs av optisk ut, rca, hörlur och subwoofer. Måtten är 1465x846x93 mm och vikten är 50,8 kg.

Tillverkare: Pioneer