Sök
Pioneer PDP-LX5090

Pioneer PDP-LX5090

Överlägsen

2008-09-16

Pioneer PDP-LX5090 krossar konkurrenterna och intar platsen som överlägsen vinnare. Testarna saknar ord och anser att man måste se den med egna ögon för att förstå hur bra bilden från tv:n blir.
Testkälla Betyg Kommentar
Hdtvtest - "Deepest black level we've ever measured"
T3 5/5 "There is no better 50-inch television on the planet"
Trusted reviews 10/10 "Truly extraordinary picture quality"
What hifi 5/5 "The black detail is excellent"
Home cinema choice 5/5 "Buy now and enjoy"

Vad tycker testarna?

Alla testare ger full pott till Pioneers, enligt dem, sanslöst bra tv som erbjuder en otroligt detaljerad bild med svärta som utklassar alla konkurrenter. Flera testare menar att detta är den bästa tv:n som finns i dagsläget, priset kan dock verka en aning högt men det finns inga tvivel om att de goda egenskaperna väger upp prislappen. Den har även en väldigt läcker design och högtalarna ger ifrån sig ett högkvalitativt ljud. Testarna anser att man själv måste uppleva tv:n för att förstå hur bra den är och uppmanar därför till köp.

Hdtvtest

"Deepest black level we've ever measured"

Hdtvtest är väldigt imponerade av tv:n i många anseenden. Den har den bästa svärtan de någonsin sett, enastående färgåtergivning med rika färger, bra betraktningsvinklar, högkvalitativ fjärrkontroll och väldetaljerad bild. Den är även smidigare och lättare än föregångaren LX508. Priset är negativt, en aning för högt, det går att få tv-apparater med liknande specifikationer till ett billigare pris. Testaren avslutar med att säga att Pioneer PDP-LX5090 är den bästa högupplösta platt-tv:n som de någonsin testat.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

T3

"There is no better 50-inch television on the planet"

T3 kallar PDP-LX5090 för den utan att tvivel "bästa 50-tummaren någonsin". Det som gör den så bra är främst den imponerande svärtan och det finns ingen plasma eller lcd på marknaden som ens kommer i närheten av den. Det finns heller ingen tv som slår bildkvaliteten i sin helhet hos Pioneer PDP-LX5090 och den beskrivs som "nära perfektion". Även kontrasten står sig oerhört bra och färgerna ser mer levande ut än någonsin. T3 tycker också att ljudet håller hög klass och att tv:n är välbyggd med goda anslutningsmöjligheter. Klarar man av det höga priset så kan man vänta sig den bästa tv:n som marknaden har att erbjuda, anser testaren.

Källa: www.t3.com (GB)

Trusted reviews

"Truly extraordinary picture quality"

Pioneer PDP-LX5090 får utmärkelsen "Editors Choice" av Trusted reviews. En definitivt välförtjänt utmärkelse, menar testaren, som anser att bildkvaliteten är nästintill drömlik. Färgerna är så bra att testaren anser att de spelar i en helt annan liga än konkurrerande apparater och att den lyckas kombinera det bästa både från lcd- och plasmatekniken. Svärtan beskrivs som oerhört djup och anses vara tv:ns absoluta triumfkort. Trusted reviews uppmanar tv-fanatiker att spara, låna eller tigga ihop pengar för att få råd eftersom man måste se den med egna ögon för att förstå hur överlägsen bilden är.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What hifi

"The black detail is excellent"

What hifi har gjort ett jämförande test mellan sju olika tv-apparater. Pioneer PDP-LX5090 blir vinnare i testet, Sony KDL-52w4000 hamnar på andraplats och Toshiba 52z3030d anses vara sämst och intar därmed sistaplats. Motiveringen för förstaplatsen är att PDP-LX5090 har grym svärta som är djupare och mörkare än någonsin samtidigt som nödvändiga detaljer syns tydligt. Den är dessutom väldigt slimmad och snygg i designen. De inbyggda högtalarna låter väldigt bra. Testaren menar också att hudtoner återges med bravur och att bilden är brusfri, färgrik och väldetaljerad.

Källa: What hifi (GB) september 2008

Home cinema choice

"Buy now and enjoy"

Home cinema choice tror att det är bra att köpa Pioneer PDP-LX5090 om man vill gardera sig inför framtiden. Den har nämligen ett bra urval av anslutningsmöjligheter som riktar sig främst till nyare teknik. Svärtan håller otroligt hög klass och testaren konstaterar att det är den bästa han någonsin sett. Bilden beskrivs dessutom som otroligt detaljerad och djup. Förinställningarna duger väl, men Home cinema choice rekommenderar ändå att man justerar bilden efter sin personliga smak. Testaren tycker att det är svårt att beskriva den överlägsna bilden med ord och rekommenderar därför läsarna att köpa den direkt.

Källa: Home cinema choice (GB) september 2008

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-LX5090 är en 50-tums plasma-tv med full hd-upplösning. Den har inbyggd digital- och analog mottagare, 3xhdmi, komponent, 3xscart, ci-port, pc-ingång och usb-port. Andra anslutningar som finns är optisk, rca-ljud, hörlurar och subwoofer. Ljudet sköts av två högtalare på 18 watt. Den väger 33,5 kg och den mäter 1233x723x93 mm.

Tillverkare: Pioneer