Sök
Pioneer PDP-607XD

Pioneer PDP-607XD

Dyr, stor och bra

2007-06-07

Har man rejält med pengar och ett bra högtalarsystem som väntar på den bästa bilden som går att köpa för pengar, så utgör Pioneer PDP-607XD ett i det närmaste solklart val.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 4/5 "A gorgeous screen"
Audiovision 74/100 "Farbechtes, natürliches Bild"
Prylportalen 5/5 "Enastående bild"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är mycket imponerade av skärmen och menar att den är tillräckligt snygg för att passa in var som helst. Dock bör man tänka på att den bör placeras i ett rum som är större än det genomsnittliga vardagsrummet. Anslutningsmöjligheterna är otaliga och man behöver inte sakna någonting. Dessutom finns en uppsjö av inställningsfunktioner för bilden. Bildkvaliteten är hög, nivån av svärta är slående och såväl färgåtergivning som kontrast är oerhört bra. Detta gäller hög- och lågupplösta källor. En betydande nackdel är priset, men har man råd kan man inte få bättre hemmabioupplevelse för pengarna menar testarna unisont.

Home Cinema Choice

"A gorgeous screen"

Engelska Home Cinema Choice menar att skärmens design är absolut förstklassig, den är snygg nog att passa in var som helst. Dessutom är anslutningsmöjligheterna mycket bra och man behöver inte sakna någonting. Bilden kan ställas in och justeras i det oändliga, bland annat med avseende på brus och färgsättning. Dessutom kan den hantera 1080/24 fps eller Blu-ray format. Man får en bild med otrolig färgåtergivning och hög nivå av svärta. Såväl hd-material som material i standardupplösning hanteras på ett oerhört bra sätt med bästa möjliga bildkvalitet. Ibland kan en viss grönfärgning emellertid uppstå med standardmaterial, vilket är ett minus.

Källa: Home Cinema Choice (GB) nr 142

Audiovision

"Farbechtes, natürliches Bild"

Tyska Audiovision menar att skärmen utgör en gigantisk hemmabioupplevelse. Den kostar oroväckande mycket, men har man råd utgör den en prisvärd investering. Testaren är mycket imponerad av bilden som är naturlig och kontraststark, samtidigt som färgåtergivningen är bra. Bäst resultat får man i ett helt mörklagt rum eftersom den fenomenala svärtan då kommer fram på bästa sätt. För att få riktig hdtv måste man ha 1920x1080 pixlar och eftersom denna skärm som mest mäktar med 1365x768 kan man inte tillgodogöra sig de minsta detaljerna, vilket är synd. Det finns konkurrenter med sann hdtv-upplösning men då får man å andra sidan ofta mindre kontrast eller mörkare bild. Därför är denna modell ändå prisvärd menar Audiovision.

Källa: Audiovision (DE) nr 6 2007

Prylportalen

"Enastående bild"

Prylportalen menar att skärmens storlek kräver ett stort vardagsrum. Den är snygg och passar annars in var som helst. Skärmen är dyr och varken högtalare eller stativ ingår. Tittar man på högupplöst material slås man av att svärtan är oerhört stark och tillsammans med en i det närmaste perfekt färgåtergivning kommer man så nära en fulländad bild som möjligt. Även lågupplöst material behandlas bra men då bör man inte sitta för nära. Justeringsmöjligheterna är otaliga och har man bara intresset kan man lägga mycket tid på inställningar.

Källa: http://prylportalen.mkf.se (SE)

Cirkapris: 75000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-607XD är en 60-tums plasmaskärm med upplösning på 1365x768 pixlar. Ljusstyrkan är 1000 cd/m2 och kontrasten är 4000:1. Anslutningarna utgörs av tre scart, komponentvideo, dubbla hdmi, pc in (vga), s- och kompositvideo samt ingång för hörlurar. Dimensionerna är 1470(b)x880(h)x118(d) mm och vikten är 51 kg.

Tillverkare: Pioneer