Sök
Pioneer PDP-508XD

Pioneer PDP-508XD

En tv för hemmabioentusiaster

2007-10-25

Det finns knappt någonting som denna plasma-tv gör fel, såväl hantering som bildkvalitet är utmärkt och det är framför allt svärtan i bilden som imponerar.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 5/5 "It simply demands to be auditioned"
Trusted reviews 10/10 "We simply can't think of anything bad to say"
Cnet 9,2/10 "Excellent contrast ratio"
Component "Två tummar upp"
Ljud & bild "Bästa bilden vi hittills sett i en tv"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare tycker att skärmen har en minimalistisk och mycket snygg design. Bland annat beror detta på avsaknaden av högtalare, vilket man får köpa separat. Skärmens stora fördel är svärtan. Dessutom är såväl kontrast som skärpa och färgåtergivning mycket bra. Testarna påpekar dock att man själv måste göra inställningar för att få en så bra bild som möjligt, bilden är inte av toppkvalitet direkt när skärmen kommer från affären. Såväl vanliga dvd-filmer som högupplöst material hanteras bra och man får ett resultat som ligger långt före de flesta konkurrenter.

Home cinema choice

"It simply demands to be auditioned"

Home cinema choice ger skärmen benämningen "best buy". Upplösningen är mer än nog, men det som imponerar mest är svärtan. Följden är att bilderna blir oerhört dynamiska. Färgåtergivningen är också mycket bra oavsett om man spelar Xbox 360 eller tittar på dvd. Kontrasten är mycket hög. Hd-material hanteras på ett utmärkt sätt, bland annat är detaljrikedomen påfallande hög. Anslutningsmöjligheterna är bra. Testaren menar att Pioneer har lyckats lyfta ribban för plasma-tv till en helt ny nivå. Svärtan är djupare och bilden skarpare än hos någon plasma-tv som tidigare producerats av Pioneer.

Källa: Home cinema choice (GB) september 2007

Trusted reviews

"We simply can't think of anything bad to say"

Trusted reviews anser att svärtan som presteras är mycket imponerande. Skärmen uppvisar en imponerande ansamling anslutningsmöjligheter där usb gör att man bland annat kan titta på sina digitala foton i hög upplösning på skärmen. Färgåtergivningen är strålande och något av det mest naturliga testaren har sett. Även hudtoner ser fullkomligt naturliga ut. Inget brus uppstår vid rörelser på skärmen, vilket är bra. Testaren menar att skärmen inte uppvisar en enda svag punkt. Skärmen får benämningen "Editor's choice"

Källa: www.trustedreiews.co.uk (GB)

Cnet

"Excellent contrast ratio"

Cnet påpekar att skärmen har en minimalistisk och mycket snygg design. Såväl fot som högtalare är tillval. Sätter man skärmen på väggen får man en mycket ren och snygg lösning. Menysystemet är relativt enkelt, men det krävs ofta en hel del knapptryckningar på fjärrkontrollen för att komma dit man vill. Pioneer har alltid lyckats bra med bildkvaliteten men denna skärm tar kvaliteten ett steg längre och levererar bland annat en svärta som ligger långt högre än hos de flesta konkurrenter. Skärpan är hög och färgåtergivningen utmärkt. Tittar man på hd dvd så blir resultatet ännu bättre. Testaren menar att skärmen är utmärkt och borde stå högst upp på önskelistan hos varje sann hemmabioentusiast.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Component

"Två tummar upp"

Component testar både Pioneer PDP-428XD och Pioneer PDP-508XD. Testaren tycker att Pioneer PDP-508XD uppvisar en imponerande svärta. Designen beskrivs som "minimalistisk". Menyerna är tydliga och lättnavigerade. Dessutom är utbudet av anslutningsmöjligheter rikligt, vilket är en klar fördel. Direkt upplockad ur förpackningen är inte bilden speciellt bra utan man måste lägga ner lite tid på att sätta inställningarna korrekt. Dessutom behöver kontrasten sänkas något. Efter genomförda kalibreringar uppvisar dock bilden något av det bästa resultat testaren har sett. Pioneers tv-modeller må vara dyra, men de ger också oerhört mycket prestanda för pengarna.

Källa: www.component.se (SE)

Ljud & bild

"Bästa bilden vi hittills sett i en tv"

Ljud & bild ger tv-skärmen benämningen "bästa bild". Testaren påpekar att speglingarna i glaset hålls på ett minimum med hjälp av ett speciellt filter. Svärtan i bilden är utmärkt men färgerna är också utmärkta. Färgerna ställer man dock in själv vilket kräver en del arbete. Det är inte speciellt svårt att navigera i menysystemet så länge man är insatt i hur en tv fungerar. Även gamma och färgtemperatur ställer man in själv. Den bästa metoden för att ställa in skärpan är att skruva upp den tills bilden blir överskärpt, sedan backar man tillbaka till dess att skärpan inte känns överdriven men fortfarande är påtaglig. Testaren saknar högtalare och påpekar att man måste koppla till externa sådana.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 9 2007

Cirkapris: 38000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-508XD är en 50 tums plasma-tv med bildformatet 16:9. Dimensionerna är 1224(b)x717(h)x115(d) mm och vikten är 34,5 kg. Upplösningen är 1365x768 pixlar och skärmen hanterar hd formaten 720p samt 1080i. Kontrasten är 16000:1. Anslutningarna utgörs av usb, komposit, s-video, 3xscart, komponent och 3xhdmi.

Tillverkare: Pioneer