Sök
Pioneer PDP-506

Pioneer PDP-506

Hdtv för den kräsne

2005-12-12

En plasmaskärm av absolut toppklass överöses av höga poäng och fina omdömen. Bra svärta och hög detaljrikedom är några av kommentarerna. Priset är högt men tv:n är svårslagen.
Testkälla Betyg Kommentar
Dvd & Hjemmekino 18/20 "Årets aller beste plasmaskjerm"
Home Cinema Choice 5/5 "The best largescreen TV you can buy"
Bild & Ljud Hemma 10/10 "Rena drömmen"

Vad tycker testarna?

Testarna öser lovord över tv:n och menar att den är en av de absolut bästa plasmaskärmarna på marknaden just nu. Svärtan anses vara utmärkt och testarna gillar detaljnivån. Såväl kontrast som ljusstyrka bedöms vara utmärkt och långt över genomsnittet för plasmaskärmar. Anslutningsmöjligheterna är mycket bra och testarna saknar ingenting. Dessutom är tv:n enkel att hantera eftersom man inte behöver göra några större inställningar för att få till en bra bild.

Dvd & Hjemmekino

"Årets aller beste plasmaskjerm"

Dvd & Hjemmekino anser att PDP-506 är en av de snyggaste plasmaskärmar hittills. Testaren är imponerad över att man får en bra bild direkt, utan att behöva göra några inställningar. Såväl ljusstyrka som nivån av svärta är betydligt förbättrade jämfört med tillverkarens föregående modeller. Svärtan är påtaglig, men samtidigt påverkar den inte detaljerna i bilderna på ett negativt sätt. Ljusstyrkan i sin tur når en nivå som inte många konkurrerande skärmar kan mäta sig med. Testaren uppskattar att bilden tillåter nyanser att framträda. Menyerna är bra och testaren är mycket nöjd över att man har tillgång till två hdmi-kontakter.

Källa: Dvd & Hjemmekino nr 8 2005

Home Cinema Choice

"The best largescreen TV you can buy"

Home Cinema Choice tycker att det som främst talar för produkten är de två bildförbättringsteknikerna. Panelen är försedd med ett kristallager som förbättrar stabiliteten hos färgerna vilket i sin tur ger mer vibranta färger och påtagligare svärta. Dessutom används 10-bits processorer för att ge mjuka övergångar och mindre brus. Tittar man på dvd är det först och främst svärtan som framstår som riktigt bra. Färgerna är imponerande, gråskalorna är mycket bra och så är även övergångarna mellan olika färger. Bilderna är också skarpa och tydliga utan digitala störningar. Bilden är mycket känslig för vilken källa man använder sig av och använder man sig av dåligt analogt material så blir resultatet därefter. Testaren tycker att med avseende på såväl anslutningsmöjligheter, kontrast och generell prestanda så leder produkten stort över sina närmaste konkurrenter. TV:n får utnämningen "Best buy".

Källa: Home Cinema Choice dec 2005

Bild & Ljud Hemma

"Rena drömmen"

Bild & Ljud Hemma uppskattar att störningsreduktion prioriterats vid framtagningen av denna skärm. Dessutom gillar testaren att tillverkaren använder sig av våffelstrukturen i plasmapanelen eftersom den resulterar i mindre ljusläckage än hos konkurrenterna. Kontrast och svärta håller mycket höga nivåer samtidigt som plasmacellerna har en kort responstid och därmed hög kontroll över ljuset. Analoga tv-signaler får godkänt tack vare ett bra kamfilter kombinerat med en effektiv störningsreduktion. Eventuella svagheter i videosignalen avslöjas obarmhärtigt, men med bra hd-signaler får man extremt hög skärpa, mycket bra färger och fina detaljer. Priset är högt men motsvarar den mycket höga bildkvaliteten.

Källa: Bild & Ljud Hemma nr 11 2005

Cirkapris: 47000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-506 är en hd-ready 50-tums plasmaskärm som använder sig av formatet 16:9. Upplösningen är 1280x768 pixlar och kontrasten är 4000:1. Ljusstyrkan är 1100 cd/m2. Skärmen är hd-ready och stöder 720p, 1080i samt 1080p. Skärmen är försedd med förstärkare på 2x13 watt. Anslutningarna utgörs av tre scart, en komponentvideo, två hdmi, pc-ingång, s-video, subwooferutgång samt plats för pc card. Skärmens dimensioner är 1224(b)x717(h)x92(d) mm och vikten är 31,8 kg.

Modell: Pioneer PDP-506