Sök
Pioneer PDP-504HDE

Pioneer PDP-504HDE

Förstklassig bildproducent

2005-01-31

Testarna är mer än nöjda med denna gigantiska tv-skärm som inte kan göra något fel. Bilden är utmärkt, ljudet är mycket bra och inställningsmöjligheterna är talrika.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 “The most desirable plasma”
Audio 95/100 “Das beste 50er-Plasma”
Video 77/100 “Hohe Schärfe”
Essential Home Cinema 5/5 “Sheer picture brilliance”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är överförtjusta i skärmen och menar att detta är den bästa 50-tums plasmaskärmen. Lägstanivån är oerhört hög, och bestämmer man sig för att använda HDMI-input får man en bild som är ljusår före konkurrenterna. Även ljudet är bra med fylligt ljudspektra. Testarna menar att skärmen visserligen är dyr, men att kvalitet sällan är billigt.

What Video

“The most desirable plasma”

PDP-504HDEWhat Video är vid första anblicken inte imponerade av vare sig ljus eller kontrast hos skärmen, men man inser snart att bilden är otroligt naturlig och varje pixel är perfekt färgsatt. Färgerna är levande och detaljnivån i toppklass. Testaren saknar en aning svärta, men den stora mängd gråskalor som finns kompenserar för detta. Både progressiva och icke-progressiva källor presenteras på ett så utmärkt sätt att man inte märker någon egentlig skillnad. Använder man HDMI-input får man en otrolig skillnad i bilddjup och detaljrikedom. Detta är förmodligen de bästa bilder testaren någonsin sett på en plasmaskärm. Eventuella störningar är knappt nämnbara. Högtalarna förser publiken med ett fylligt ljudspektra. Testaren menar att skärmen är den bästa man sett och den har knappast några konkurrenter värda att nämna. Testaren utnämner produkten till ”Best buy”.

Källa: What Video maj 2004
Audio nr 7 2004
Video nr 11 2004
Essential Home Cinema nr 33 2004

Audio

“Das beste 50er-Plasma”

Audio testar förutom Pioneer PDP-504HDE även Panasonic TH-50PV30 och Sony KE-P50MRX1. Testvinnare är Pioneer. Skärmen är snygg och gör sig utmärkt i vilket vardagsrum som helst. Bilden är utmärkt med levande och vibranta färger, samtidigt som skärpan, kontrasten och detaljrikedomen är föredömliga. Testaren menar att skärmen fungerar mycket bra tillsammans med både digitala och analoga signaler. Skärmen är också enkel att hantera eftersom man har tillgång till menyer som är både snygga och väl genomtänkta. Dessutom har man möjligheter att göra detaljerade inställningar. Den bästa 50-tums plasmaskärm man kan hitta just nu.

Video

“Hohe Schärfe”

Video testar förutom Pioneer PDP-504HDE även Fujitsu P50XHA30ES, Philips 50PF9966, Sony KE-P50MRX1 samt Panasonic TH-50PV30. Testsegrare är även här Pioneer PDP-504HDE. Man menar att Pioneer har tagit sig fram till täten av världens plasmatillverkare. Skärmen är enkel att installera tack vare menyerna som är enkla och översiktliga. Ljudet är naturligt och TV:n är ett nöje att lyssna på. Testaren menar att bilden är otroligt detaljrik och skärpan utmärkt. Svärtan är kanske något svag och sänker bildkvaliteten något, men det är knappast nämnvärt. Testaren anser att hemmabiofans har en riktig fest att se fram emot.

Essential Home Cinema

“Sheer picture brilliance”

Essential Home Cinema menar att menyerna är bra och innehåller så många valmöjligheter att minsta lilla störningsmoment i bilden kan raderas ut inom några minuter. Här får man en av de mest naturliga bilderna hos en plasma man kan hitta på marknaden idag. Vanliga störningar som grynighet och eftersläpningar har raderats ut helt och bilden är skarp och kontrastrik med utmärkta färger. Använder man progressiva signaler eller ännu hellre HDMI är resultatet häpnadsväckande. Även ljudet är mycket bra med överraskande bra bas, utmärkt diskant och ett fylligt mellanläge. Skärmen får även av denna testare utnämningen ”Best buy”.

Cirkapris: 78000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-504HDE är en 50-tums plasmaskärm med en upplösning på 1024x768 pixlar. Befintliga anslutningsmöjligheter är HDMI, tre scart (en RGB), två s-video, två kompositvideo, två stereoljud, subwoofer ut, RF, PC-kort, 15-pin PC in, PC ljud in, ingång för hörlurar samt i/o-länk. Ljusstyrkan är 1000 cd/m2 och kontrasten 1100:1. Dimensionerna är 1270x737x98 mm och vikten 38 kg.

Modell: Pioneer PDP-504HDE