Sök
Pioneer PDP-436SXE

Pioneer PDP-436SXE

Plasmakungens återkomst

2006-06-01

Pioneer PDP-436SXE är en 43-tums hd-klar plasma-tv med inbyggd mottagare för digital-tv. Modellen röner testarnas uppskattning. De små invändningar som finns gäller högtalarna som ändå är ganska bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4,5/5 “The quality of its performance is scene stealing.”
What video 5/5 ”Should shake things up.”
What hifi 5/5 ”Has a lot going for it.”
Cnet 9/10 “Un des plus beau plasma sur le marché.”

Vad tycker testarna?

Mycket känns igen från tidigare Pioneer-modeller men testarna är genomgående nöjda med den testade apparaten. Alla berömmer bild- och färgåtergivningen och även snabba rörelser anses vara välhanterade. De små invändningar som finns gäller högtalarna som inte är helt perfekta. Testarna noterar också att en pc-ingång saknas, men det är ingenting som drar ner helhetsomdömet.

Home cinema choice

“The quality of its performance is scene stealing.”

Pioneer PDP-436SXE på ställHome cinema choice skriver att plasmatekniken har utvecklats dramatiskt de senaste åren. Pioneer hör dock inte till de som lett utvecklingen, men med PDP-436SXE har man en klar toppmodell. Testaren uppskattar designen med blanksvart ram och nästan osynliga inbyggda högtalare. Kontakterna som sitter på baksidan är bakåt- och inte nedåtriktade, vilket visar att tillverkaren inte tänkt sig apparaten vägghängd. Alla kontakter som behövs finns där, den enda som saknas är en pc-anslutning. Under den eleganta ytan känns dock mycket igen från tidigare modeller. Det är samma typ av glas i skärmen och samma lösning för att hindra ljus och färg från att läcka mellan pixlarna. Detta är ingenting negativt då bild- och färgåtergivningen är så bra som den kan bli. Sportprogram eller annat med snabba rörelser är inget problem för den aktuella apparaten. Det enda som skulle kunna vara bättre är ljudet, som dock är utmärkt för inbyggda högtalare. Skärmen får utmärkelsen "Best buy".

Källa: Home cinema choice, maj 2006

What video

”Should shake things up.”

Pioneer PDP-436SXE vänsterWhat video konstaterar att plasmaskärmarna rent allmänt blivit starkt ifrågasatta av lcd-skärmarnas anhängare. Men testaren noterar att teknologin fortfarande är populär bland dem som skaffar sig en ny tv. Det nya för Pioneer PDP-436SXE är att man skippat den separata "media-boxen" och istället byggt in allting i en enhet. Trots att apparaten är tekniskt avancerad är den relativt enkel att använda, fjärrkontrollen är lätthanterlig och menyerna användarvänliga. Även denna testkälla är imponerad av djupet och briljansen i svärtan i bilden. Även om upplösningen inte är anmärkningsvärt hög så är det svårt att hitta någon apparat med bättre bildåtergivning. Testaren uppskattar hur 436SXE hanterar färger, liksom förmågan att återge snabba rörelser. Ljudet är inte alls dåligt, men ett separat högtalarsystem är att föredra.

Källa: What video, juni 2006

What hifi

”Has a lot going for it.”

What Hifi finner att PDP-436SXE skiljer sig en del ifrån PDP-436XDE. Den har allt inbyggt, ingen box som ska kopplas till, inga högtalare som kan tas loss och placeras ute i rummet. Testaren finner att bild-i-bild funktion också saknas men att i princip alla nödvändiga anslutningsmöjligheter går att återfinna, även om modellen saknar pc-anslutning. Färgåtergivningen är helt utan anmärkningar och svärtan så gott som perfekt. Högtalarna duger, även om man får bättre ljud med ett hemmabiopaket.

Källa: What hifi, maj 2005

Cnet

“Un des plus beau plasma sur le marché.”

Pioneer PDP-436SXE i vardagsrumFranska Cnet ansluter sig till de övriga testkällorna och berömmer den aktuella modellen på alla nivåer. Man hittar inget negativt att säga. Cnet tillägger att skärmen är antireflex-behandlad på ett sätt som skiljer den från andra. Detta gör att man inte besväras av ljusreflexer från taklampor i rummet. Testaren finner att modellen har hög betraktningsvinkel vilket gör att bilden är lika bra om man ser den lite från sidan som om man ser den rakt framifrån. Man understryker också att bildkvaliteten är bra oavsett bildkälla, även om digitala bildkällor ger bättre bild än analoga. Även Cnet är nöjda med den lätthanterliga fjärrkontrollen. Och man har inget att anmärka på vad det gäller ljudet. Modellen erhåller utmärkelsen "Cnet editor's choice".

Källa: Till Cnet (FR)

Cirkapris: 33000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-436SXE är en 43 tums plasma-tv. Upplösningen är 1024x768 pixlar, kontrasten 3000:1 och ljusstyrkan är angiven till 1100 cd/m?. Modellen är förberedd för högupplöst tv och har såväl analog som digital tuner för det marksända nätet. De inbyggda högtalarna är på 2x13 watt och hanterar srs-surround. Anslutningsmässigt återfinns bland annat hdmi, komponent, s-video och tre scart-kontakter samt en ca-kortsmodul. Måtten är 1076(b)x696(h)x116(d) mm och vikten är 31,8 kg.