Sök
Pioneer PDP-435

Pioneer PDP-435

Förväntningarna infrias inte

2005-02-14

Snygg plasma som inte riktigt lever upp till testarnas förväntningar. Framförallt störs bilden av brus och låg kontrast vid vanligt TV-tittande.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio 30/35 ”Klockren bild från HDMI”
What Video 4/5 ”Doesn’t like normal TV sources”
What Hifi 3/5 “We feel quite seriously disappointed”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar Pioneer PDP-435 för dess design och dess enkla handhavande. Att modellen levereras med en inbyggd digitalbox uppskattas. Det gör att det endast behövs två sladdar till skärmen. Det faktum att skärmen går bra att använda i dagsljus uppskattas av testarna. Testarna finner dock flera stora nackdelar och den största man anmärker på är problemet med brus i bilden från TV-sändningar. Endast med en mycket bra bildkälla och HDMI-koppling är bilden acceptabel, även med digitalbox stör brus upplevelsen. Kontrasten upplevs också som otillräcklig i konkurrensen.

Hemmabio

”Klockren bild från HDMI”

Hemmabio ställer PDP-435HDE mot Panasonic TH-42PA30. Testarna gillar att Pioneer använder en separat box för alla anslutningar vilket gör att endast två sladdar behöver dras till skärmen. På Panasonic blir det bökigare att ansluta kablarna på baksidan. Detaljrikedom och färger upplevs som lika bra på båda. Det som framhålls som mycket bra på Pioneer är att glasrutan är antireflexbehandlad vilket den inte är i lika hög grad på den andra TV:n. Där kan man i dagsljus se sig själv reflekteras i glasrutan och till och med se färgerna på kläderna. I dagsljus får Pioneer ett försprång. Den har dock ett större behov av en bra bildkälla än Panasonic, vilket visar sig genom att bilden lider av störningar vid dålig sändningskvalitet. I Pioneers fall behövs en digitalbox för att få en acceptabel bild. På Panasonic är mottagaren inte lika känslig men vid filmtittande har PDP-435HDE övertaget.

Källa: Hemmabio, nr 10 2004
What Video, november 2004
What Hifi, oktober 2004

What Video

”Doesn’t like normal TV sources”

What Video testar PDP-435XDE som har inbyggd digitalbox. Testarna gillar designen och den enkla hanteringen. Menysystemet fungerar mycket bra och det finns mängder med inställningsmöjligheter och bildförbättrande funktioner. Förväntningarna var höga hos testarna men infrias inte riktigt. Framförallt är det kontrasten som inte upplevs tillräckligt djup, vilket gör att svart blir mörkgrått och djupet försvinner. Det är även mycket brus i bilden vilket är störande. Framförallt gäller det bilder från analoga TV-signaler men även digital-TV stör. Vid filmtittande genom HDMI är dock bilden bra och utan störningar. Slutsatsen blir att Pioneer inte passar som vanlig TV utan mest för filmtittande.

What Hifi

“We feel quite seriously disappointed”

What Hifi testar PDP-435FDE som är instegsmodellen. Bilden genom HDMI blir detaljerad och klar med tydliga färger. Problemet med skärmen är även här att det är mycket brus i bilden. Detta går heller inte att få bort genom inställningar eller brusreducering. Testarna känner sig besvikna över problemet vilket stör upplevelsen. Pioneer får dock beröm för att skärmen är framtidssäker med tanke på t.ex. HDTV. Även enkelhet i fjärrkontroll och menysystem är bra. Problemet med brus stör dock upplevelsen så mycket att What Hifi inte kan rekommendera PDP-435.

Cirkapris: 55000 kronor

Produktfakta: 43-tums plasma-TV med 16:9-format och en upplösning på 1024x768 pixlar. Dimensionerna är 1120x652x93 mm och vikten 32,5 kg. Modellen finns i tre versioner där PDP435FDE är instegsmodellen, 435HDE har fler anslutningar och 435XDE har en digital satellitmottagare som är godkänd av Boxer. I samtliga fall är mediaboxen separat. Högtalare ingår ej. Befintliga anslutningar är antenningång, tre scart, HDMI-ingång, komposit ut, s-video ut, control in/ut. Dessutom AV-ingång med s-video samt stereoljud och uttag för hörlurar. Kontrasten är 1100:1, ljusstyrkan 1000 cd/m2. PDP-435HDE och XDE har dessutom snyggare fjärr, bild-i-bild, ingång för dator, hörlursutgång, subwooferutgång, Home Gallery finns för att visa kort samt programguide.

Modell: Pioneer PDP-435