Sök
Pioneer PDP-433HDE

Pioneer PDP-433HDE

Mindre men inte sämre

2002-09-03

En 43-tums plasma-TV med kanonbild, bra ljud och en hel del möjligheter att koppla in extern utrustning. Ett bra köp om du har råd (och billigare än 50-tummaren) menar testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 8/10 "Marknadens bästa plasma just nu"
Video 67/100 "Helles, farbstarkes Bild"
Home Entertainment 5/5 "A serious alternative to a CRT"

Vad tycker testarna?

Visst är det så här man ska se på TV, om man har möjlighet och ekonomi till det. Pioneer fortsätter sin lyckade satsning på plasmatekniken med denna 43-tummare som överlag får fina testbetyg. Samtliga är mycket nöjda med bild, ljud och design. De enda klagomålen rör basen och svärtan, men det senare är inte något problem förutom med text-TV. Det blir plus i kanten för de många anslutningsmöjligheterna. PDP-433HDE står sig totalt sett bra i konkurrensen.

HemmaBio

"Marknadens bästa plasma just nu"

HemmaBio är nöjda med bilden redan med fabriksinställningar. PDP-433HDE ger bra kontrast och färgåtergivningen besitter härlig dynamik utan de färgstick man annars kan se på en plasma. Fjärrkontrollen är en av de bättre med suverän räckvidd och design. TV:n är också läckert designad men det är svärtan som är det största problemet. Text-TV ska ha svart bakgrund men får istället grå bakgrund, men problemet glöms när man ser på film eller TV-program där det inte märks. Anledningen är troligtvis den kraftiga ljusstyrkan. Enligt HemmaBio har Pioneer placerat sig i toppskiktet av plasmaskärmar och det kan mycket väl vara så att detta är den bästa på marknaden just nu, skriver testaren.

Källa: HemmaBio nr 5 2002
Video nr 7 2002
Home Entertainment augusti 2002

Video

"Helles, farbstarkes Bild"

Tyska Video anser att om man ska lägga ut så mycket pengar som en plasma-TV kostar, bör man veta vilken som är bäst. Därför radar tidningen upp tio apparater i testet. I samma storlek som PDP-433HDE finns också Thomson 42 WP 95E och Fujitsu PDS-4234. Det som gör Pioneer till segrare här är en klar och färgstark bild kombinerat med bra ljud och många anslutningar. Detta ger den 67 av 100 poäng mot övriga som får 61 respektive 59 av 100. Storebror Pioneer PDP-503HDE lade beslag på delad förstaplats totalt sett i testet.

Home Entertainment

"A serious alternative to a CRT"

Home Entertainment tycker att man mycket väl kan byta ut sin reguljära TV mot den här om man har råd. Nummerknapparna på fjärrkontrollen är visserligen lite kinkiga och basljudet är inte så bra som det skulle kunna vara. Dessutom skulle testaren ha föredragit en enhet med inbyggd mottagare och att AV-lådan inte hindrar inkopplingarna till TV:n. Men å andra sidan imponerar bilden med naturliga färger och hög detaljrikedom. Skärmen är riktig snygg på väggen samt att stereoljudet är klart och precist. Och större bild lär man inte behöva.

Cirkapris: 90000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-433HDE är en 43-tums plasma-TV i silverfärg med svart maskning runt bildytan. Bildformatet är 16:9 och inuti finns en bildmatris på 1024x768 pixels (XGA). Ljusflödet är 1000 cd/m2 och kontrasten 1000:1. Betraktningsvinkeln horisontellt och vertikalt är 160 grader. På baksidan finns komposit-, s-video, komponentvideo och tre scart-ingångar, RS-232 och två kontakter för datoranslutning. Enheten mäter 1070x630x98 mm och väger 31,5 kg. Monteras antingen med bordsstativ eller väggfäste. Ljudeffekten är 2x12W 8 ohm. Mediareceivern med ingång för antenn och externa källor har måtten 420x70x332 mm och vikten 4,4 kg.

Modell: Pioneer PDP-433HDE