Sök
Pioneer PDP-4280XA

Pioneer PDP-4280XA

Bäst i klassen

2008-02-04

PDP-4280XA är ytterligare en i raden av testvinnare från Pioneer. Inga större fel på produkten, men så kostar den också lite mer än sina konkurrenter.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & Ljud Hemma 5/5 "En skärm för kräsna filmentusiaster"
Audiovision 77/100 "Ein beeindruckende Vorstellung"
Hjemmekino 6/6 "Setter en ettertykkelig standard i klassen"
Dingz 6/6 "Sortnivå som gir deg hakeslepp "

Vad tycker testarna?

Testarna är övertygade: PDP-4280XA är den hittills bästa plattskärmen för film och tv-tittande oavsett kategori. De skriver alla att det inte spelar någon roll att full hd-upplösning saknas. Skärpan, kontrasten och färgåtergivningen är så pass bra att de utklassar allt annat som finns idag. Den som oroar sig för att blu-ray eller hd-dvd spelaren inte kommer att komma till sin fulla rätt på grund av den låga upplösningen kan lugnas av att testarna alla menar att bilden med hd-källor blir bättre än någonsin tidigare.

Bild & Ljud Hemma

"En skärm för kräsna filmentusiaster"

Bild & Ljud Hemma skriver att Pioneer PDP-4280XA är en välutrustad skärm anslutningsmässigt. Att det rör sig om en panel med enbart upplösningen 1024x768 pixlar glöms snabbt när tv:n slås på. Bildkvaliteten är helt enkelt mycket bra med en kontrast som ger det lilla extra för filmscener. Skärmen uppges också ha en mjuk och naturlig bildbehandling som gör bilden behaglig i det långa loppet. Färgåtergivningen får också beröm av Bild & Ljud Hemma då den anses vara mycket exakt och naturlig utan antydan till färgstick åt någon riktning. Ljudet är inte lika prioriterat som bilden, men ändå bättre än hos billigare modeller. Testaren jämför produkten med fyra andra skärmar och placerar den på första plats tillsammans med Panasonic TH-42PX70. Övriga deltagare var Samsung PS42Q96, LG 42PC51 och Hitachi P42H01.

Källa: Bild & Ljud Hemma (SE) nr 9 2007

Audiovision

"Ein beeindruckende Vorstellung"

Tyska Audiovision skriver att Pioneer PDP-4280XA är en välutrustad skärm där det gäller att inte hänga upp sig alltför mycket på specifikationerna. För även om det är en dyr produkt sett till pris per pixel så är det en av de absolut bästa skärmarna hittills med xga-upplösning. Bildkvaliteten är utav toppklass och panelen får beröm för naturliga färger, hög kontrast och utmärkt skärpa, trots den låga upplösningen. Bilden hos skärmen är bra direkt ur kartongen och testaren uppskattar att tillverkaren varit generös och erbjuder justering av hela 30-talet bildparametrar.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2008

Hjemmekino

"Setter en ettertykkelig standard i klassen"

Hjemmekino anser att Pioneers Kuro-serie där PDP-4280XA ingår, har satt en ny standard för hur bilden på en platt-tv ska vara. Testaren skriver att skärmen har alla de egenskaper som krävs för att göra källmaterialet rättvisa, speciellt med blu-ray och hd-dvd. Men inte sagt att dvd och tv-sändningar blir lidande. Testaren skriver att Pioneer fått till bilden riktigt ordentligt även där och att skärmen utklassar det mest på marknaden. Det enda som testaren egentligen har att klaga på är att Pioneer PDP-4280XA är mycket dyrare än sina konkurrenter. När Hjemmekino jämför produkten med Sony KDL-40S300, Samsung PS42Q96HDX, Toshiba 42C3500PG och JVC LT-42P80BU så anses den vara överlägsen dem alla, bildmässigt.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2008

Dingz

"Sortnivå som gir deg hakeslepp "

Dingz jämför Pioneer PDP-4280XA mot Philips 47PFL9732D, som är en lcd med full hd-upplösning. Testaren delar ut samma slutbetyg till de två modellerna och skriver att de representerar det bästa för respektive typ av tv. För den som främst avser se på film och tv så anser Dingz att Pioneer är det självklara valet då den har bättre kontrast och färgåtergivning. Philips produkt rekommenderas för den som prioriterar datoranslutning och anslutning av spelkonsoler tack vare den högre upplösningen.

Källa: www.dingz.no (NO)

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-4280XA är en plasma-tv på 42 tum med upplösningen 1024x768 pixlar. Den dynamiska Kontrasten är angiven till 16000:1. Bland anslutningarna märks tre hdmi (1.3), komponent och pc-ingång. Högtalare på 2x17 watt. Dimensionerna är 1040x679x115 mm och vikten är 29,5 kg.

Tillverkare: Pioneer