Sök
Pioneer PDP-427XD

Pioneer PDP-427XD

En tv i toppklass

2006-12-15

Pioneer PDP-427XD är en topp-tv med digitalmottagare och omfattande anslutningsmöjligheter. Bilden är skarp och klar men priset är relativt högt skriver testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "Gör dig inte besviken"
What video 5/5 The soundstage is impressivly powerful.
What hifi 4/5 Good selection of connections
Forbruker 5/5 En av de beste plasma-TV-ene på markedet.

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att Pioneer PDP-427XD är en riktigt bra tv. En testare menar att priset är det enda som talar emot den. En annan menar att Pioneer tappat lite rent färgmässigt vid en jämförelse med sina närmaste konkurrenter. Bilden är det som genomgående får bra betyg och det är främst de svarta färgerna som utmärker sig. Även skärpa och kontrastdjup får positiva omdömen. Ljudkvaliteten får lite blandade betyg. Det noteras också av ett par testare att Pioneer har gått från 43 till 42-tum med PDP-427XD.

M3

"Gör dig inte besviken"

I M3 har man gjort ett grupptest på sex tv-apparater. M3 tycker att man får bra valuta för pengarna trots att Pioneer är den dyraste modellen i testet. Man anser att PDP-427XD är en riktigt snygg tv. Testaren uppskattar de dubbla hdmi-kontakterna och möjligheten för ca-modul till betal-tv. Man tycker att den interna digitalmottagaren ger bättre bild än den som kopplas in via scartingången. Fjärrkontrollen är relativt lätt att använda och rent bildmässigt vinner 427XD testet på samtliga områden. M3 tycker att den har detaljerad färgåtergivning och ett bra kontrastdjup. Om man väljer att koppla 427XD till en dator med en dvi- till hdmi-signal har den små problem med upplösningen. Testaren anser att Hitachis skärm var bättre på detta. I övrigt anser M3 att det bara är priset som talar emot Pioneer.

Källa: M3 (SE) nr 10 2006

What video

The soundstage is impressivly powerful.

What video tycker att det är intressant att Pioneer med PDP-427XD har gått från 43 till 42 tums storlek. Det första som slår What video är att denna modell, likt föregångaren, inte har någon extern processbox utan att allt sitter i en och samma låda. Pioneer har jobbat på bildkvaliteten och testaren anser att den klart bästa förbättringen med PDP-427XD har skett på färgfronten. I testet har man tittat på Sagan om ringen och man tycker att färgerna ser häpnadsväckande naturliga och trovärdiga ut. Man menar också att den svarta färgen blivit bättre då man får mer detalj och färginformation från mörka bildsekvenser. Testaren menar att Pioneer återigen har levererat en tv med ett superbt bildutförande. Man är också imponerad av ljudet som man tycker har rå kraft och bra bas. Det enda negativa är att 427XD inte erbjuder samma utveckling som skedde mellan generation fem och sex av företagets tv-modeller.

Källa: What video (GB) awards 2006

What hifi

Good selection of connections

What hifi noterar att de externa delarna är borta. Bland annat sitter nu högtalarna integrerade med resten av modellen. Man säger att det finns goda anslutningsmöjligheter och att det är fördelaktigt med två hdmi-ingångar. I detta test är det tre andra nykomlingar som är bättre än 427XD. Testaren tycker att Pioneer har tappat lite mot konkurrenterna vad gäller bildkvaliteten. Trots att det fortfarande är en högpresterande tv som levererar ett rent och rikt bildutförande, framstår den i testet som lite sämre rent färgmässigt i jämförelse med de knivskarpa bilder som Panasonic, Philips och Sony levererar. What hifi drar slutsatsen att det inte är Pioneers tv som har blivit sämre utan att det är de konkurrerande märkena som har blivit bättre.

Källa: What hifi (GB) november 2006

Forbruker

En av de beste plasma-TV-ene på markedet.

Forbruker har gjort ett test på två tv-apparater: Pioneer och Panasonic. Forbruker skriver att Pioneer fortfarande hör hemma i toppen men att den inte är helt felfri. Nyheterna i jämförelse med föregångaren är 7G-panelen och det faktum att man krympt skärmen med en tum. Designen är på det stora hela bra och det enda som Forbruker saknar är upplysta knappar på fjärrkontrollen. Pioneer är sin vana trogen när det gäller fina justeringsmöjligheter. Fina färger och hudtoner blir väldigt realistiska. Ljudet är inte jättebra men gör ett klart godkänt jobb. Testaren skriver att basen inte skrämmer någon och att det troligtvis är därför som modellen har en separat subwoofer-utgång. Ett litet minus är att den inte har någon minneskortläsare. Testet visar att PDP-427XA har god kontroll på detaljer i både toppen och botten av gråtoneskalan. Forbruker tycker att färgåtergivelsen är mycket bra och bildjusteringsmöjligheterna likaså. Man tycker även att detalj-och skarpheten i bilderna är hög. Sammanfattningsvis menar Forbruker att 427XA tveklöst är värd en femma i betyg.

Källa: forbruker.no (NO)

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Pioneer PDP-427XD är en 42-tums tv med upplösningen 1024x768 pixlar. Kontrasten är 3000:1 och ljusstyrkan är 1100 cd/m2. Modellen har inbyggd digitalmottagare för dvb-t. Bland de befintliga anslutningsmöjligheterna finns dubbla hdmi, komponent, s-video, tre scart och pc-ingång. Bland utgångarna återfinns digital optisk och rca, subwoofer-utgång samt hörlursutgång. Dimensionerna är 1040(b)x679(h)x115(d) mm och vikten är 29,6 kg. Modellen finns med analog mottagare och heter då PDP-427XA. Cirkapriset ovan avser 427XD.

Tillverkare: Pioneer