Sök
Pioneer PDP-4270XD

Pioneer PDP-4270XD

Plasmorna slår tillbaka

2007-06-15

Pioneer PDP-4270XD lovordas för sin härliga färgåtergivning och fina kontrast. En av marknadens absolut bästa 42-tums plasma-modeller.
Testkälla Betyg Kommentar
Hdtvtest - "Class leading colour reproduction"
Hdtvorg 5/5 "Delivers a superb picture"
Hjemmekino 5/6 "Mye tv for pengene"

Vad tycker testarna?

Testarna är väldigt imponerade av 4270XD. Framförallt är det färgåtergivningen som höjs till skyarna av samtliga. Kontrasten anses vara mycket god och en testare tycker att ljudet är riktigt bra. Omdömena går dock isär kring detaljrikedomen och svärtan. Två testare tycker att de har hög klass medan en tycker att de är för dåliga, speciellt är det den låga upplösningen som drar ner skärpan. Det som får kritik i övrigt är snåla anslutningsmöjligheter samt ett något högt pris. Överlag är dock samtliga tre testare mycket nöjda med 4270XD. Den anses vara om inte den, så i alla fall en av de, bästa 42-tums plasmorna på marknaden.

Hdtvtest

"Class leading colour reproduction"

Det är färgåtergivningen hos 4270XD som imponerar mest på brittiska Hdtvtest. Testaren menar att det är den bästa i klassen, men påpekar att det krävs en del pillande bland inställningarna innan man får bästa bild. Med stora konfigurationsmöjligheter och en imponerande videoprocessor skapas dock slutligen en härlig bild. Det som får kritik är de något snåla anslutningsmöjligheterna, att svärtan är lite för grå samt att testexemplaret hade ett otrevligt svagt tjutande ljud när den var igång. Testaren är osäker på om detta bara var hans exemplar eller om det gäller samtliga.

Källa: www.hdtvtest.co.uk (GB)

Hdtvorg

"Delivers a superb picture"

Brittiska Hdtvorg är mycket imponerade av 4270XD. Bilden beskrivs som superb, med utmärkt färgåtergivningen, stor detaljrikedom och bästa svärtan i klassen. Förutsättningar för detta ges genom de i närmast oändliga inställningsmöjligheterna. Vet man vad man gör så har 4270XD mycket stor potential. Därtill är ljudet i absolut toppklass. Testaren tycker dock att priset är väl högt och kritik ges även till de begränsade anslutningsmöjligheterna. Överlag går det dock inte att komma ifrån att 4270XD är den bästa plasman i 42-tumsklassen på marknaden.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Hjemmekino

"Mye tv for pengene"

Det är i ett jämförande test med fyra testdeltagare som norska Hjemmekino behandlar 4270XD. Den ställs mot Sony KDL-40V2500, JVC LT-40M70B samt Sharp LC-37RA1E. Sonyn utses till testvinnare medan de övriga tre delar på andraplatsen. Om 4270XD sägs det att färgåtergivningen är strålande, kanske bäst av alla i testet. Även kontrasten och svärtan får fina omdömen. Dess största problem är dock upplösningen, som trots att den med 42-tum är den största apparaten i testet, har lägst upplösning. Detta märks framförallt i skärpan sett på nära håll där den blir omkörd av samtliga konkurrenter. Överlag anses 4270XD vara ett bra val för den som önskar sig en stor tv och som kommer att titta på lite avstånd där 4270XD kommer till sin rätt. Testaren menar att man får mycket tv för pengarna, kanske är det till och med den mest prisvärda plasman från Pioneer någonsin.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 3 2007

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta:

Pioneer PDP-4270XD är en 42-tums plasma-tv. Analog och digital tv-mottagare är inbyggt och så även plats för ca-modul för kodade kanaler. Kontrasten är 3000:1, ljusstyrkan 1100 cd/m2 och upplösningen 1024x768 pixlar. I anslutningsväg finns tre scart, hdmi, komponent, komposit samt s-video. Måtten är 1040x679x115 mm och vikten 32,1 kg.

Tillverkare: Pioneer