Sök
Pioneer KRP-500A

Pioneer KRP-500A

Bara det allra bästa

2009-01-27

Pioneer KRP-500A är valet om man uppskattar god bildkvalitet. Den uppges sopa banan med alla tidigare tv-modeller, plasma som lcd, och utses till världens bästa tv av flera testare.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 87/100 "Der beste Fernseher"
Hjemmekino 6/6 "Verdens beste TV"
Trusted reviews 10/10 "Gobsmackingly good"
Cnet 9,5/10 "Ideal for home-cinema enthusiasts"

Vad tycker testarna?

Det är enligt testarna inget snack om saken, detta är den hittills bästa platt-tv:n alla kategorier. Pioneer KRP-500A imponerar oavsett vad som återges och testarna lovordar den djupa svärtan, den utmärkta kontrasten och färgåtergivningen. Lösningen med en extern mediabox som rymmer alla anslutningar uppskattas också. Detta då det resulterat i att själva skärmen blivit lättare och tunnare samt då det innebär att bara en sladd går upp till tv:n. Det blir också beröm för den goda anslutbarheten och de förbättrade menyerna.

Audiovision

"Der beste Fernseher"

Med hd-signaler ges, enligt Audiovision, mycket rena bilder med utmärkt färgåtergivning. Mörka scener är inget problem tack vare hög kontrast och djup svärta som dessutom ger bilden ett mycket trovärdigt djup. Med standardsignaler går den utmärkta svärtan och djupet igen och testaren menar att denna tv har den bästa bilden hittills, sett till produkter baserade på både plasma som lcd. Dessutom anses anslutningsmöjligheterna vara mycket omfattande och användarvänligheten hög.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2009

Hjemmekino

"Verdens beste TV"

Hjemmekino gillar utseendet hos KRP-500A och skriver att det enkelt går att känna igen de typiska dragen från Pioneer. Att det går att välja bland tre färger samt att den externa mediaboxen går i samma stil uppskattas. Lösningen med extern mediabox ger möjlighet till fler anslutningar och produkten har allt som kan önskas. Att nätverksingången kan användas till uppdateringar av mjukvaran är mycket fint. Menyn uppges hålla toppklass både vad gäller utseende och innehåll. Hjälptexterna är många och inställningsmöjligheterna omfattande. När bilden granskas står det snabbt klart att det inte förekommer minsta problem med betraktningsvinklarna, det blir lika bra från sidan som framifrån. Återgivningen blir riktigt bra tack vare utmärkt svärta och mycket bra färger. Mörka scener får ett djup och detaljåtergivning är smått fantastisk, skriver Hjemmekino. Kontrasten är också på topp och bilder med både mörka och ljusa delar samtidigt återges utmärkt. Dessutom skalas standardsignaler upp utan att ge upphov till några, eller mycket få, artefakter. Pioneer KRP-500A är i Hjemmekinos ögon den bästa skärmen på dagens tv-marknad och anses inte vara något annat än ett utmärkt köp.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2009

Trusted reviews

"Gobsmackingly good"

Även Trusted reviews gillar lösningen med en extern mediabox då det innebär att det bara behövs en kabel som går till skärmen, att tv:n kan göras tunnare samt att det bäddar för bättre bildbehandling med alla nödvändiga chip som inte behöver få plats i tv-ramen. Testaren uppskattar att det finns en ljussensor som automatisk korrigerar både bildinställningarna och färgkaraktären för optimal återgivning. Pure AV läget som kringgår all bildbehandling anses också det vara ett mycket bra tilltag, då det tillåter att det presenterade bildmaterialet blir exakt som källan. Det finns mycket att korrigera själv bland inställningarna, men det blir aldrig svårt att använda Pioneer KRP-500A, skriver testaren. När det kommer till bildkvaliteten finns inget att anmärka på, svärtan är bäst i klassen, färgerna är förvånansvärt kraftiga, skärpan oklanderlig och rörelsehanteringen mycket bra.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

"Ideal for home-cinema enthusiasts"

Cnet skriver att Pioneer KRP-500A passar lika bra för vanligt tv-tittande som för hd-film. Tack vare utmärkt bildbehandling och lika bra svärta och kontrast blir vanliga tv-sändningar mycket bra återgivna. Med blu-ray blir resultatet helt enkelt klockrent och testaren vågar hävda att det är den bästa hemmabioupplevelsen som går att få till. Samtidigt finns det en riklig flora av anslutningar där satellitmottagaren och den dnla-certifierade nätverksingången uppskattas lite extra. Skärmen har dessutom en mycket snygg design där den externa mediaboxen uppskattas. Tv:n blir både tunnare, lättare och enklare att väggmontera.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 32000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Pioneer KRP-500A
Typ: Plasma
Storlek: 50 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 100000:1
Betraktningsvinkel: Iu
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, usb, 3xscart, ethernet, komponent, optisk ut
Övrigt: 2xCA-kort (dvb-s, dvb-t), dvb-t: även mpeg4 avc, colour sensor, dlna, isf
Mått: 1233x723x64 mm, mediabox: 420x80x278 mm
Vikt: 31,4 kg, mediabox: 4,5 kg

Tillverkare: Pioneer