Sök
Philips Cinema 21:9

Philips Cinema 21:9

Glöm de svarta strecken

2009-07-06

Philips 56PFL9954H eller mer populärt Cinema 21:9 är den första lcd-tv:n i det extrabreda 21:9-formatet. Detta gör det möjligt att se på film i bioduksproportioner utan att störas av svarta streck ovan och under tv-bilden.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Perfekt anpassad för filmvisning"
Trusted reviews 9/10 "So cinematic it has to be seen"
Hjemmekino - "En mer kinoaktig upplevelse"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare berömmer den unika biokänsla som Philips Cinema 21:9 bjuder på i och med introduktionen av bildformatet 21:9, vilket gör det möjligt att se på filmer över hela skärmytan. Bildkvaliteten vid visning av blu-rayfilmer beskrivs i närmast lyriska ordalag av vissa testare, men även Philips hantering av tv- och dvd-material får överlag goda omdömen. Testarna är vidare positiva till de många anslutningarna som erbjuds. Den kritik som förekommer mot Cinema 21:9 varierar, med vissa testare som anser att priset drar ner helhetsbetyget medan andra är besvikna på svärtan.

21:9-formatet på tv:n gör det enligt M3 till en häftig upplevelse att se på widescreen-film då man slipper de svarta balkar som vanligen syns längst ner och högst upp i bilden. Cinema 21:9 har ett flertal funktioner för att dra upp bilden, från det traditionella formatet 16:9, på hela skärmytan. Såväl hög- som lågupplöst material hanteras galant och bildkvaliteten är mycket hög sånär som på svärtan vilket inverkar negativt på detaljrikedomen i mörkare partier. Mest kritik riktas mot att tv:n är seg i flera avseenden, samt priset som är väldigt högt.

Källa: http://m3.idg.se (SE)

Förutom att bjuda på en unik TV-upplevelse är den extra bredden hos Philips Cinema 21:9 estetiskt tilltalande, enligt Trusted reviews. Överflödet av anslutningar och inställningsmöjligheter hos Cinema 21:9 imponerar och så även internetmöjligheterna. Bildkvaliteten hos högupplösta blu-ray-filmer får strålande omdömen och upplevelsen förstärks av 21:9-formatet som gör att bilden täcker hela skärmen. Även Philips hantering av material i 16:9-format uppblåst på hela skärmen är bättre än förväntat. Mildare kritik riktas mot att vissa störningar kan märkas runt rörliga objekt i bilden. Det höga priset drar slutligen ner helhetsomdömet något hos testaren.

Källa: www.trustedreviews.com (US)

Hjemmekino är precis som övriga testare mycket positiva till bioupplevelsen som erbjuds genom 21:9-formatet. Beröm riktas mot de många anslutningsmöjligheterna, även om placeringen av hdmi-kontakterna kan innebära trubbel om man väggmonterar tv:n. Bildkvaliteten får överlag mycket beröm. Det är inga problem med att titta på tv eller vanlig dvd då man kan välja mellan att behålla sändningen i normalformat eller förstora den för att täcka hela skärmen. Vad gäller blu-ray är tv:n en njutning att titta på, men precis som hos övriga lcd-apparater på marknaden upplever testaren att svärtan kunde ha varit bättre.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 6 2009

Testklubben :
Resultat från Smartson Testpilot 

Testklubben Link

Källa: Smartson

Cirkapris: 50000 kronor

Produktfakta:

Philips Cinema 21:9
Typ: Lcd
Storlek: 56 tum
Upplösning: 2560x1080 pixlar
Kontrast: 80000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 176 grader
Anslutningar: 5xhdmi, 2xscart, s-video, vga, usb.
Övrigt: Bildförhållande 2.39:1, 200 hz clear lcd, ethernet, usb, wifi 802.11g (inbyggt)
Elförbrukning: 281 watt (standby 0,15 watt)
Mått: 1418x691x105 mm
Vikt: 37,4 kg (med stativ)

Tillverkare: Philips